Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Děti tloustnou a klesá zájem o sport.

26. 06. 2021 | Výchova
-Komerční sdělení-

Projekt Díky za VZPruhu

přináší inspiraci


Pandemie omezila pohyb dětí, sportovní kluby několik měsíců nefungovaly. Všeobecná zdravotní pojišťovna přišla s projektem, který přináší inspiraci k pohybovým aktivitám.
Objevte web DikyzaVZPruhu.cz

Už před vypuknutím epidemie se děti málo hýbaly a nadváhou či obezitou trpělo téměř 30 % z nich. Smutnou skutečností je, že každé sedmé dítě sportovalo v roce 2018 jen při školním tělocviku a pandemie to ještě zhoršila. To je nutné změnit! Rostou totiž náklady na léčbu cukrovky nebo psychických problémů u mládeže.

Díky trenéreVšeobecná zdravotní pojišťovna se proto spojila s akcí Díky, trenére, jež se ve sportovním prostředí těší velkému respektu. Oceňuje trenéry, kteří přivádějí děti k pohybovým činnostem, a zároveň z nich vychovává nejen dobré sportovce, ale i dobré lidi. Trenéři společně s největší zdravotní pojišťovnou vymysleli projekt Díky za VZPruhu.

Jak se pohybuje medvěd, rak nebo třeba opice? Nebo co všechno je možné dělat v přírodě, jaké zábavné hry pro děti při procházce připravit? Tohle všechno najdete na webu Dikyzavzpruhu.cz, který je plný sportovních výzev pro děti, informací o pohybových aktivitách či rad, jak se sportem začít a kolik stojí vybavení.

„Každý týden se zapojí jeden trenér nebo talentovaný sportovec, který ve videopříspěvku ukáže pohybovou výzvu. Tu si poté budou děti moci vyzkoušet třeba i s celou rodinou. Až si vše natrénují, mohou svůj pokus natočit a video nahrát do komentářů na našich sociálních sítích,“ popisuje fungování sportovních výzev Ivan Duškov, náměstek pro služby klientům VZP. „Počet zaslaných videí není omezen. Pokud nám děti zašlou videa, jak se ve cviku zlepšují, neudělají jen něco pro své zdraví, ale zvýší tím i pravděpodobnost, že budou vylosovány a odnesou si zajímavou odměnu.“

Projekt Díky za VZPruhu přináší inspiraciSvá videa, která se rozhodnete zveřejnit na facebooku či na instagramu, nezapomeňte označit hastagem #dikyzavzpruhu.

To však není jediná možnost, jak VZP v souvislosti se sportem umí pomoci. Podrobnosti jsou na webu www.vzp.cz/vyhody. Pokud jste klientem, máte nárok na příspěvek. Když máte dítě ve věku do jednoho roku, můžete si zažádat až o 500 korun na plavání kojenců a vaničkování organizované v kroužcích, spolcích, klubech apod. Pro dítě od jednoho roku máte nárok až na 800 korun na pravidelné pohybové a zároveň sportovní aktivity organizované mimo školu v kroužcích, spolcích, sportovních klubech apod. Příspěvek lze využít i na sportovní prohlídku absolvovanou za úhradu u lékaře.

Je důležité si uvědomit, že sportovní aktivita je nejen zábava, ale také důležitá prevence různých onemocnění. Děti od útlého věku mohou v souvislosti s nadváhou či obezitou trápit nemoci srdce a cév, metabolické či endokrinní komplikace, zažívací, ortopedické nebo dermatologické problémy. Navštivte web www.dikyzavzpruhu.cz, sportujte a buďte zdravější a šťastnější. To za to přeci stojí.
Díky trenére!





















Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !