Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dítě a mobil

19. 09. 2010 | Vaše příběhy

Mamí, mamííí, já bych chtěla mobil, všichni ve třídě ho už mají jen já ne. Tatí, že mi ho taky koupíte?

Možná tak a nebo trošku jinak útočí vaše dítko na hlavy rodiny a prosí maminku a mrká na tatínka  Jak se zachovat? A od kterého roku vůbec dítěti mobil dát?

Já si pamatuji, že za mých dětských let žádné takové vymoženosti nebyly. Pravda, rodiče kolikrát nevěděli kde jsme a co děláme, ale určitě byli více v klidu, než teď my. Každá z nás matek, by byla určitě klidnější, kdyby měla své dítě pod kontrolou.

Jaký tedy vybrat mobil a od kolika let jej dítěti dát? A hlavně jaký měsíční limit volání dítěti povolit?

Osobně si myslím,  že do10 let mobil není potřeba. Možná pro děti, které dojíždí denně do školy a rodiče je nemohou doprovodit z časových důvodů. Pak bych možná mobil koupila, abych se ubezpečila, zda dítě dobře dojelo do školy, zda si vzalo svačinu a tak dále.

Po 10 roku života dítko už bude chtít mít mobil. Některý dříve, jiný později. Ale vzhledem k třídnímu kolektivu, kde už někdo mobil mít bude, bude i pro Vaše dítko mobil samozřejmostí.

A to platí i pro děti ještě starší.

Jaký tedy mobil?

Vzhledem k tomu, že děti jsou jenom děti, tak by mobil měl být hlavně odolný a měl by umět posílat sms, jiné funkce u mladších děti u mobilu určitě netřeba. Mladší děti jsou často nepozorné, mobil mohou někde nechat ležet, ztratit, takže by neměl být ani moc drahý .

Starší mládež bude určitě prahnout po mobilu s větší vymožeností než jen volání a posílání SMS, budou chtít poslouchat hudbu, surfovat po internetu posílat MMS, či fotografovat a podobně. A taky samozřejmě budou chtít být IN, tedy nejlépe mít mobil ještě lepší než máte v kabelce Vy nebo Váš manžel.

Dovolit jim to ?

Možná by nebylo od věci, kdyby si děti na svůj mobil přispěly, mladší určitě dostávají kapesné a starší by si mohly na mobil vydělat třeba brigádou, místo lenošení. Ono vždycky je něco za něco.

A chceš-li být IN musíš pro to něco udělat.:-)

Jaký měsíční limit ?

Z počátku bych volila asi předplacenou kartu s finančním limitem, pokud provoláš už se nedovoláš…později možná paušál, s určitou volající lhůtou.

A na závěr pár úsměvných Murphyho zákonů o mobilu…..

Mobil musí být vždy zapnutý, jakmile se vypne, či dojde baterie, promešká se nejdůležitější hovor v životě….

Vaše dítko si určitě bude přát takový mobil, který si nemůžete dopřát ani Vy….

Všichni ve třídě už mobil mají……

Hodina ve škole je sice stejně dlouhá jako 45 minut volání, ale 45 minut s mobilem ubíhá rychleji…

Děti se nechtějí a ani nemají snahu učit se složitým věcem vyjma   dokonalému ovládání mobilu, počítače, notebooku a jiných vymožeností 21 století….

 

Diesonne - čtenářka

ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
máme ještě spoustu času.SmajlíkPozději až bude malá starší,tak se jí třeba mobil pořídí,ale opravdu stačí zcela obyčejný.Jen abychom se ujistili,že dorazila v pořádku a nezapomněla svačinu,popř.jestli nezaspala.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles