Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dny NATO v Ostravě 2021

1. 10. 2021 | Zajímavosti

Jednadvacáté Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR se uskutečnily 18. – 19. září 2021 na Letišti Leoše Janáčka Ostrava. Do poslední chvíle jsme netušili, zda proběhnou. Naštěstí jako jedna z mála letošních akcí tohoto typu v Evropě byly po roce opět přístupné veřejnosti. A tak jsem si řekl, že na nich nesmím chybět, a vypravil jsem se do nedaleké Ostravy.

Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil AČR jsou největší bezpečnostní přehlídkou v Evropě. Cílem akce je prezentovat široké veřejnosti co nejpestřejší škálu prostředků, kterými disponuje Česká republika a její spojenci na poli zajišťování bezpečnosti.

Měl jsem strach, že jako každým rokem budou cesty ucpané a na letišti pro lidi nebude kam šlápnout. Zdálo se mi ale, že na rozdíl od mé poslední návštěvy těchto dní bylo malinko „volněji“.

Jedná se o největší bezpečnostní show v Evropě a jedinečnou mezinárodní přehlídku vojenských, bezpečnostních a záchranných jednotek s mottem „Naše bezpečnost není samozřejmost".

Poprvé na veřejnou akci v České republice zavítal v rámci těchto dní přepravní letoun Airbus A-330 MRTT z mezinárodního programu MMF, jehož je Česká republika součástí. Jeho účast je součástí prezentace modernizace Armády ČR. Spolu s Českou republikou je do něj zapojeno šest států NATO, které by do konce roku 2024 měly disponovat celkově devíti letouny Airbus A-330. Proto jsem měl jedinečnou příležitost nahlédnout do budoucnosti Armády ČR.

Po třech letech se sem vrátily i letouny Tunnan, Draken a Viggen populární Švédské historické letky. Švédsko totiž bylo speciálním partnerským státem této akce. Využilo této role k prezentaci produktů svého obranného průmyslu. Nabídlo tak čtyři dynamické ukázky současných i historických letounů od firmy Saab, které doplnila technika pozemních sil.

Svá bojová vozidla na mošnovském letišti představil i německý Bundeswehr. V čele stál tank Leopard 2 či výzbroj protichemické jednotky.

Letos akci mohlo navštívit 40 000 osob za den, a to kvůli hrozbě nemoci SARS-CoV-2. Stačilo mít s sebou test o bezinfekčnosti nebo potvrzení o očkování. Pro regulaci počtu osob byly poprvé v historii akce distribuovány vstupenky, jejichž pořízení bylo pro vstup do areálu nezbytné a které byly jednodenní. Vstupenku nemusely mít děti do šesti let věku. Samotný vstup na akci byl ale zdarma. Proto jsem byl rád, že i já mohl zhlédnout na jednom jediném místě špičkové umění a techniku nejenom vojáků, hasičů a policistů, ale také celníků, vězeňské služby, městské policie a dalších elitních útvarů. Každým rokem se snaží organizátoři návštěvníkům akce nabídnout něco výjimečného. Součástí největší bezpečnostní přehlídky ve střední Evropě jsou Dny vzdušných sil Armády České republiky.

Těší mě, že akce neláká jen nás dospělé, ale každoročně je vítaným zpestřením i pro děti. Mám tak pocit, že naše zem je v dobrých rukách a děti mají od útlého věku vzor, jak zajistit její bezpečnost.  

Svehlava - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dny NATO v Ostravě 2021:

Dny NATO v Ostravě 2021
Dny NATO v Ostravě 2021
Dny NATO v Ostravě 2021
Dny NATO v Ostravě 2021
Dny NATO v Ostravě 2021
Dny NATO v Ostravě 2021
Dny NATO v Ostravě 2021
Dny NATO v Ostravě 2021
Dny NATO v Ostravě 2021
Dny NATO v Ostravě 2021
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles