8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dobrý člověk ještě žije...

19. 08. 2013 | Vaše příběhy

Po určitých zkušenostech moc nevěřím lidem. Dnešní doba je taková, že člověk najde pomocnou ruku často jen na konci svého ramene. Právě proto si ale vážím těch dobrých, nezkažených osůbek, které ještě kolem sebe mám.

Žiji sama se synem. Jednou, je to už dlouho, jsem si kvůli komunikaci s jednou kamarádkou zřídila profil na jednom internetovém serveru. Občas mi na něj napíše i někdo neznámý. Profil to je veřejný a lidé, kteří jsou osamělí, často hledají kontakt, byť jen písemný, s kýmkoli. Občas mě samotnou vzkaz s pozdravem potěší, odepíši, a tím to končí. 

Až zcela nedávno se stalo něco, co jsem nečekala. Při jedné návštěvě svého profilu jsem si mohla přečíst vzkaz od neznámého muže. Jirka je o dva roky mladší, než jsem já, bydlí ve vesničce vzdálené 328 km od mého domova, u rodičů na venkově. Je sám. Žije naprosto jinak, než já. Zatímco já se narodila a celý život žiji ve větším městě, v paneláku a jediná zvířata, která jsem si v průběhu svého života pořídila, byl papoušek, želva, strašilka a nyní můj oddaný pes, Jirka chová koně, berany, psa a další zvířata. A zatímco já ze svého okna vidím panelák a supermarket, on vidí louky, lesy a pole.

Dobrý člověk ještě žijeA přesto mi tento sympatický muž napsal. Ale co napsal? Napsal mi, že se mu líbí můj úsměv, že mi chtěl udělat svou zprávou radost a popřál mi, ať se mám moc pěkně. Naprosto nezištně psal naprosto neznámé ženské, jen aby jí udělal radost. Moc mě to potěšilo. A tak jsem mu odpověděla. Především jsem poděkovala za milý vzkaz, který zahřál u srdíčka. Jirka mi začal psát o svém životě. Už vím, jak krásný vztah má se svými rodiči, co dělá v kterou denní dobu, co ho trápí, co má rád a také to, jak je sám. A tak jsem mu také psala, co dělám, jak trávím svůj volný čas atd. Je pravdou, že Jiřík píše víc. Nemá kolem sebe tolik přátel, jako mám já ve městě, a tak se mu také víc stýská. Navíc já mám syna, o kterého se starám, a svou práci. Vzniklo z toho podivné přátelství na dálku. Jirka je velice pozorný a hodný člověk. A zatímco přátele tady, ve městě, kde žiji, si často volím podle bydliště a situace, jako je studium, práce atd., on se zařadil do okruhu mých přátel jen a jen kvůli své dobrotě. Také nemá času nazbyt, koně a další práce kolem baráku ho stojí spoustu úsilí, a přesto nezapomene, aby mi nezištně popřál ve svých mailech dobrou noc, dobré ráno nebo jen pěkný den. Vím, co ho trápí, a i já se mu mohu svěřit se svými problémy, podělit se o radost, zasmát se přes Skype. Uvědomila jsem si, jak může být někdy internet užitečný. Setkala jsem se přes něj s neznámou starší ženou, která bydlí v Krkonoších a strávila u ní na zahradě osm dní krásné dovolené. Tehdy mě vůbec nezajímalo, kolik má let a jak vypadá. Prostě jsme si rozuměly a já se vydala se synem přes celou republiku, abych ji navštívila a viděla Krkonoše.

Našla jsem přes internet i spoustu kamarádek tady na Chytré Ženě. Palku, s kterou jsem se také už viděla „na živo“, Leňulku, s kterou jsme se nedávno mohli radovat z narození její krásné holčičky, a spoustu hodných dušiček, které hodnotí mé články, podpoří při starostech a povzbudí. Bylo by nefér jmenovat konkrétně. Jistě bych na mnoho z vás zapomněla. Ale vy to jistě víte, která má pro mě slovíčka povzbuzení. Jsem moc ráda, že jsem jednou z vás, chytrých žen. 

A tak mohu s čistým svědomím říct, že zatímco přátele v okolí člověk potkává a díky fyzické blízkosti také získává, ty internetové získá na základě stejných názorů, pocitů a myšlenek. A často mu vstoupí do srdce víc, než ti blízcí, z okolí. 

Možná se jednou uvidím s některými z vás, nebo třeba se vzdáleným Jirkou. Je krásné vědět, že kolem jsou přátelé, i když je člověk nikdy osobně neviděl.   

A tak si občas kladu otázky, když cestuji a projíždím nějakým cizím městem, která z vás tu bydlí a jak asi žije. A také, že možná právě sedí u růžových stránek a pomáhá, svěřuje se, nebo jen diskutuje, hodnotí fotky či zrovna vaří třeba podle mého receptu. A díky tomu si občas řeknu, že přestože člověk nemůže slepě důvěřovat…dobrý člověk ještě žije.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
přátelství je krásná věcSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezký článek ze života, přeji spoustu reálných i internetových přátel.
Zrovna dnes poznám další chytrulku osobně tak už se na ní i její dětičky moc a moc těším
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím s tímto článkem. Já, když jsem na chalupě, máme chalupu na kopci, nemám moc si s kým pokecat.Sice na chalupě je taky se mnou manžel, to jo, ale moc řecí spolu nenaděláme. Smajlík Tak ráda chodím tady, na senirky, kde si postěžuji nebo pochlubím nebo sdílím radost. Hodně štěstí. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkně jsi to zase napsala. Myslím, že jsem poznala ženu, u které jsi strávila dovolenou v Krkonoších.
Přeji Ti, abys na internetu poznávala jen samé milé a slušné ženy!SmajlíkSmajlíkSmajlík

Článek : SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně napsaný článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles