8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dokonalé valentýnské líčení pod brýle: Rozhodují i vaše dioptrie

14. 02. 2024 | Krása
Svátek svatého Valentýna je tady a žádá si speciální líčení. Co když ale nosíte brýle a chcete, aby vaše oči dostatečně vynikly? Držte se těchto jednoduchých pravidel, kde rozhoduje i síla vašich dioptrií.

Začněte zlehka


Základem každého líčení by měl být lehký make-up, který nanášejte na dobře hydratovanou pleť. Některé ženy s brýlemi se mylně domnívají, že pod obroučky je lepší nanést silnější vrstvu make-upu, ale opak je pravdou. V místech, kde se obroučky dotýkají obličeje, pak zbytečně vznikají otlačeniny a brýle mohou po vrstvě nechtěně klouzat. Navíc make-up na obroučkách zbytečně ulpívá a zanáší je. Proto klidně na kořeni nosu make-up zcela vynechte, nebo naneste co nejslabší vrstvu. Lícní kosti zvýrazněte vaší oblíbenou tvářenkou a nebojte se přidat i rozjasňovač, který osvěží a rozzáří váš celkový look.

Dokonalé valentýnské líčení pod brýle: Rozhodují i dioptrie na blízko nebo na dálkuZákladem je nude stín


Hned po make-upu se pusťte do očních stínů. Aby na oku lépe držely a nedrolily se, naneste na víčko ideálně podkladovou bázi. A jaké stíny pod brýle vybrat? Bývá pravidlem, že by barva očních stínů měla korespondovat s barvou obrouček. Jako základní barvu na víčko můžete použít nude odstín a následně víčko vystínovat pomocí tmavších a světlejších odstínů.

K valentýnskému večeru patří hravé barvy a skvěle budou fungovat kombinace růžové a černé, jarní pastelové odstíny, ale i svůdné kouřovky se třpytkami. Jen pozor, pokud máte převislá víčka nebo zapadlé oči. V takovém případě se studeným kouřovým stínům i třpytkám vyhněte a zvolte spíše matné stíny v teplých tónech, které by měly být u vnitřního koutku co nejsvětlejší a směrem k vnějšímu koutku se ztmavovat. V případě, že se místo brýlí rozhodnete vzít čočky, nezapomeňte je nasadit ještě před samotným líčením, a naopak je vyndejte před závěrečným odličováním.

Rozhodující jsou brýle na dálku i na blízko


Při líčení je nutné počítat s tím, že brýle na dálku zpravidla oči opticky zmenšují. Snažte se proto nepoužívat příliš tmavé barvy a vynechat spodní linku. U řas se pak zaměřte na ty horní, spodní prakticky líčit nemusíte. Barvy by obecně měly být spíše jemnější, aby oči rozzářily a zvětšily. Oproti tomu dioptrická skla na blízko oči zvětšují, a tak je třeba je opticky zmenšit. Toho docílíte tmavšími stíny i výraznými linkami. A stejně jako na typu dioptrických skel, záleží také na tloušťce a barvě obrouček. Čím masivnější jsou, tím může být vaše líčení výraznější a horní linka silnější. Naopak je-li váš rám tenký, bude lepší vsadit na jemnější líčení.

Řasy natočte kleštičkami


Stíny máte hotové? Pokračujte zvýrazněním řas, které si nejprve zaslouží natočit pomocí kleštiček. Pokud je nepoužíváte pravidelně, určitě je vytáhněte alespoň na Valentýna. Zabere vám to jen pár vteřin navíc a výsledný efekt bude o 100 % lepší.

Nezapomeňte na obočí


Majitelky brýlí by rozhodně neměly zapomínat zvýraznit také obočí, které orámuje obličej a tvoří základ každého dokonalého líčení. A při tom valentýnském si dejte obzvláště záležet, protože horní rámy brýlí strhávají na obočí vždy větší pozornost. Než se ovšem pustíte do jeho vykreslování, pročešte obočí jemně kartáčkem, nebo fixačním gelem. Následně použijte pudrové stíny, tužku, fixu nebo speciální řasenku určenou na obočí. Ta by ale nikdy neměla být černá! Volte spíše hnědé odstíny v takové intenzitě, která závisí na barvě vašich vlasů. Čím jsou vaše vlasy světlejší, tím by mělo být i obočí jemnější. Patříte-li mezi černovlásky, obočí by mělo být o dva tóny světlejší, pokud jste ale blondýnka, může být obočí o dva tóny naopak tmavší.


Zdroj, foto: Optika Alensa


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !