Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Doktorská odysea

23. 09. 2022 | Vaše příběhy
Je tomu asi pět měsíců, když mi zazvonil telefon, volala obvodní lékařka, že jsem u nich nebyla nejméně 5 let a bych přišla na odběr krve a další vyšetření. Sice mne objednala asi za měsíc s tím, že mají dovolené a že mají moc pacientů, tak to bude chvíli trvat.

V určený den jsem se tedy dostavila, vzali mi krev a moč a objednali za dalších 14 dní.
Výsledek krve byl, že mám zvýšený cukr, paní doktorka mi napsala prášky a poslala na všechna možná vyšetření.

Začala jsem se tedy objednávat k těm doktorům, ke kterým mi napsala doporučení.
Objednala jsem se na ultrazvuk ledvin, na oční, na mamograf, k ženskému lékaři, na gastroskopii - s tím, že mi všude říkali, že toho mají moc a abych přišla v určené dny, u některých doktorů to bylo 14 dní, u jiných třeba měsíc, a tak moje anabáze objíždění doktorů začala.
Jela jsem do Vysočan na mamograf, kde to bylo celkem v pohodě, byli příjemní a vše dobře dopadlo, přišla mi SMS, že jsem v pořádku. Oddychla jsem si.

Protože jsem mimopražská, u nás takováto vyšetření nedělají, musím zase jinam na ledviny. Zase toho měli moc, takže jsem začala zapisovat do kalendáře, kam a kdy se mám na tato odborná vyšetření dostavit. Kdykoliv, když jsem přišla do čekárny, nikde nebyl žádný pacient, takže jsem šla hned na řadu. Vždyť toho přece mají moc, tak co bych asi tak chtěla.

Co čert nechtěl, začal mě bolet podbřišek, tak jsem se objednala k obvodní. Bohužel to vzala sestra z vedlejší ordinace a řekla, abych přišla.
Jaké bylo moje překvapení, když paní doktorka na mne spustila, že je pondělí a že toho mají moc a proč volám do vedlejší ordinace (abych to vysvětlila - tyto dvě ordinace jsou propojené a bohužel sestra z vedlejší jim prostě přidělala práci).

S velkým proslovem mne tedy paní doktorka vzala, dala mi ATB, brala jsem prášky a doufala, že se to zlepší. Z ordinace jsem odešla s pláčem, protože jsem si připadala jako vetřelec.
Chtěla jsem vyloučit, zda to nejsou gynekologické problémy, a tak jsem se objednala k ženskému. Protože jsem ale chodila v minulých letech k jiné doktorce mimo náš okres, zastavil mne covid (byly zavřené okresy), a tak jsem se objednala u nás ve městě.
Když jsem přišla na gyndu, paní doktorka na mne spustila, proč nechodím k té doktorce, jako před covidem. Vysvětlovala jsem, že byla doba covidová, a tak se to nějak přerušilo. Paní doktorka mi řekla, že o takové pacientky nestojí, které přecházejí od jiných doktorů.
Ale zželelo se jí mne a tak mne vyšetřila, vše bylo v pořádku, ale já odcházela s pláčem (zase jsem si připadala jako vetřelec).

Břicho bolí dál, veškerá vyšetření jsou v pořádku, a nevědí, od čeho to může být.
To jsou moje zkušenosti z posledních návštěv doktorů, kdy všichni tvrdí, že toho mají moc a přijdu do čekárny a čekárna byla vesměs prázdná, ale musela jsem čekat, až najdou volný termín.
Než jsem tedy absolvovala vyšetření, uplynulo 5 měsíců.

A tak si říkám, bdím, nebo se mi to jen zdá?
A tak si říkám, že asi to naše zdravotnictví jde do kopru, jako v poslední době u nás úplně vše.
Je mi z toho smutno. A  fotky nepřikládám, protože mi nikde nedali ani obrázek:)
Přeji Vám, ženy, abyste nemusely chodit po doktorech a toto absolvovat.


Kosanka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tomiska,přesně tak,jak žebrák,bolí mě zub a škoda mluvit ,už se bojím tam zavolat nebo jít..
Obrázek uživatelky
profil
Když bych měla vypisovat své anabáze za poslední půlrok, kdy jsem v pracovní neschopnosti, tak by to vydalo na román a to nepřeháním. I já jsem čekala na vyšetření více jak 4 měsíce a když pak nadešel den "D", tak lékař nebyl přítomen a jsem přeobjednaná na listopad. Bylo mi na základě nákladného vyšetření vypsáno ošetření lymfy, čekací doba čtvrt roku, když jsem měla nastoupit na první rhb, tak nemocná jediná pracovnice v nemocnici, která s přístrojem umí pracovat. Bohužel ona další čtvrtrok dlouhodobě PN a tak mi byla žádanka vrácena, že se musím poohlédnout jinde. Pokud pánbůh dá, mohu dojet v půli října do Mělníku (víc jak hodina jízdy) a modlit se, zda jejich jediný zaměstnanec také nebude nemocný a zda budou svolní s mojí lymfou pracovat tam. Vyšetření jsem podstoupila v dubnu a od té doby čekám... A to zdaleka není vše. Jo a samozřejmě, ať se volá, kam se volá, termíny obsazené, bude to trvat dýl...
Obrázek uživatelky
profil
asi všichni máme bohužel hodně podobné zkušenosti s naším zdravotnictvím. Je to smutné, víc, než bychom si kdy mysleli, že? Tak se držte, ať jsme raději zdraví a nemusíme tahle "kolečka" absolvovat.
Obrázek uživatelky
profil
Bohužel musím konstatovat,že se vám to nezda.Mám velmi podobné zkušenosti.V dnešní době si musí člověk ,který něco potřebuje,připadat jako žebrák.Někdy si říkám,že už do dnešní doby nepatřím.
Přeji vám a také nám všem ostatním,abychom potřebovali péči našeho zdravotnictví co nejméně.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles