Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dopřáváte si pět porcí ovoce a zeleniny denně? Ne? Tak rychle začněte!

30. 04. 2013 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Sníst pět porcí ovoce a zeleniny denně není žádný mýtus. Svědčí pro to i fakt, že toto číslo doporučují sami výživoví odborníci ze Světové zdravotnické organizace. Denně byste si měli dopřát 400 g zeleniny a 200 g ovoce. Víte však, že i tekuté ovoce a zelenina se počítají? Jednu z pěti doporučovaných denních porcí plnohodnotně nahradí 200 ml sklenice 100% džusu Relax.

Opravdu sníte denně pět doporučených porcí ovoce a zeleniny?

Jen málokteří z nás teď mohou souhlasně pokývat. Podle vědeckých výzkumů naše denní konzumace ovoce a zeleniny výrazně zaostává. „Ve většině evropských zemích totiž tato doporučení splněna nejsou. Průměrná spotřeba ovoce/den se v Evropě pohybuje v množství 166 g a zeleniny 220 g/den“ upřesňuje výživová specialistka STOBu Nikola Hanyšová.

Pět porcí ovoce a zeleniny denněOvoce a zelenina v našem jídelníčku hrají důležitou roli. Jsou totiž plné vitamínů, minerálních látek a antioxidantů. Významně se podílejí na prevenci proti onemocnění různými chorobami, ale podporují také náš imunitní systém, dodávají nám energii a vitalitu. Jednou z nejvýznamnějších složek ovoce a zeleniny je také vláknina. Výhodou je obsah vlákniny jak nerozpustné, tak i rozpustné formě. Vlákninu však nehledejte pouze v ovoci a zelenině. Věděli jste, že vlákninu obsahují i 100% zeleninové šťávy a džusy?  Např. zeleninový džus Relax 100 % rajče  obsahuje na 100 ml 1,2 g vlákniny, což je obsah vlákniny odpovídající průměrnému obsahu vlákniny ve 100 - 150 g čerstvé zeleniny.  Naopak sklenici plnou vitamínů a jednu z pěti doporučených denních porcí si dopřejete vypitím 200 ml sklenice plné džusu Relax 100 % multivitamin.

Pět porcí ovoce a zeleninyDžusy a zeleninové šťávy však pečlivě vybírejte. Dopřávejte si ty s označením 100 %. Ty jsou totiž vylisovány nebo stlačeny z kvalitního ovoce a zeleniny. Všechny tyto požadavky splňují džusy Relax.

POZOR - poradna zdarma pro vás:

Pokud Vás zajímá cokoli ve spojení s džusy, doporučenými porcemi ovoce a zeleniny či zdravou výživou, máte jedinečnou možnost položit své otázky výživové specialistce STOBu Nikole Hanyšové. Na Vaše dotazy bude jednotlivě odpovídat ve speciálním článku.
Vaše dotazy zasílejte soukromou zprávou od 6.5. na: redakce


Více informací o této tématice a o džusech hledejte na www.vimcovybrat.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
není zač,já jen abys nasbírala,co potřebuješ.
Obrázek uživatelky
profil
děkuji za upozornění, přesunula jsem se správně
Obrázek uživatelky
profil
paprika Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
wok+olivy Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale v tomhle článku dnes rajčata nepadají,ale je to článek tento - Pět „pé“ aneb opravdu sníte pět porcí ovoce a zeleniny denně?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles