MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dopřejte své pokožce to nejlepší z přírody

3. 12. 2016 | Péče o tělo
Zapomeňte na kosmetiku plnou sulfátů a jiných chemických sloučenin, příroda je zdrojem látek, které nejsme schopni vytvořit v žádné laboratoři. Představte si, že byste se celý život stravovala jen ve fastfoodech. Přesně tak se totiž cítí Vaše pokožka, když o ní pečujete přípravky, jejíchž etikety jsou plné cizích slov a složitých názvů. Trendem je pečovat o pokožku přírodními produkty a my Vám poradíme, jak je dostat do Vaší každodenní rutiny.

Začněte z gruntu

Abyste udělala první krok k dokonalé a zdravě vypadající pokožce, vytřiďte zbytečnou kosmetiku, která Vám v koupelně zabírá místo. Vsaďte na produkty, které obsahují základní ingredience bez podpůrných chemikálií. Svojí kosmetickou očistu začněte už ráno. Zbavte pleť přebytečných nečistot, které se Vám na pleti přes noc usadily pomocí růžové vody, jenž zjemňuje pokožku a dodává jí zdravý a přírodní vzhled. Pleť tak bude připravená na nanášení denního krému, který koupíte v obchodech s bio kosmetikou. Vybírejte ty, které mají na sobě nalepenou značku certifikátu, že se jedná o čistě přírodní produkt. Nezapomeňte na pleť nanášet takový krém, který náleží k typu Vaší pleti. Proto pro sušší pleť aplikujte mastnější krém a na pleť se sklonem k akné lehčí krémy s obsahem ovocných kyselin. Pokud na pleť nanášíte make-up, nezapomeňte ji večer pořádně vyčistit.

Dopřejte své pokožce to nejlepší z přírodyMísto alkoholových odličovadel použijte kokosový olej. Ten rozpustí všechen make-up a navíc Vaši pleť vyživí do hloubky. Zbytek oleje odstraňte navlhčeným ručníkem. Předtím než se uložíte ke spánku, naneste na pleť opět malou dávku oleje, tentokrát ale vyzkoušejte mandlový nebo arganový. Oba typy mají schopnost pleť vyživit a dokonce redukovat drobné vrásky. Pokud je Vaše pleť mastnějšího rázu a máte pocit, že na mastnou pleť olej nepatří, jste na velkém omylu. Vyzkoušejte olej z hroznů, který nezanechává pocit mastnoty, udržuje správnou míru hydratace a pleť díky obsahu vitaminu D krásně rozjasňuje. Trápí-li Vás suché rty, naneste větší množství jeleního loje nebo medu a nechte přes noc působit.

Nezapomeňte na péči o tělo

Správná péče o tělo začíná již ve sprše. Volte mýdla nebo sprchové gely, které zbytečně nevysušují a neobsahují umělá barviva. Důležitou součástí je příprava pokožky na hydrataci. S tím Vám mohou pomoci různé peelingy a scruby, které tělo prokrví a zbaví Vás odumřelých buněk.

Nepodceňujte zimní období

Během zimního období věnujte své pokožce zvýšenou péči. Neustálé výkyvy teplot jsou pro Vaši pleť velkým nepřítelem, který může na její kvalitě zanechat nedozírné následky. Odhalenou pleť, jako jsou ruce, krk, obličej a tváře pravidelně natírejte kvalitními přírodními krémy, které pokožku skvěle promastí a tím ji ochrání od nepříjemných mrazů. Vaši péči můžete podpořit i vhodným oblečením. Důležitý je materiál i prodyšnost. Obojí splňuje bavlna, která na rozdíl od syntetických materiálů nebude škrábat a postará se o to, aby Vaše pleť volně dýchala.

Zdroj, foto: Mark Scrub


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
když jsem se dala do úklidu v koupelně tak jsem se nestčila divit kolik zbytecnosti jsem tam mela, vyhazela jsem skoro všechno  zustalo mi tam akorát pár věcí včetně přírodního oleje, na ten teda nedam dopustit a z koupelny nepujde Smajlík vyjasnuje mi plet a nejsou videt vrasky.
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles