Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dortík pro dcerku

4. 12. 2012 | Vaše příběhy
Bylo to krátce před osmými narozeninami naší dcery. Chtěla jsem pro ni vytvořit krásný dort, ne koupit, ale sama upéct. Nakonec jsem si vymyslela toto - upeču piškotový plát na plech a z barevných krémů a různých sypátek a bonbonků vytvořím obrázek krásné princezny.

Piškot jsem upekla, vyrobila krém, který jsem obarvila částečně na žluto - to budou zlaté vlasy, částečně na růžovo - princezniny krásné šaty a trochu jsem udělala na slabou oranžovou - obličej a ručičky. Dcera byla u babičky, tak jsem nebyla nikým rušena. Teda myslela jsem si, že nebudu rušena, ale z tohoto omylu mě vyvedl manžel, který se vrátil dřív z práce. A hned se začal živě zajímat, co že to vyrábím. Když paní Bohdalová ve večerníčku o Rákosníčkovi říká větu - Je to skřítek neposeda, zvědavý jak opička - mluví pravděpodobně o mém manželovi. Překážel v malé kuchyňce, do všeho strkal nos, všechno chtěl ochutnat, kradl mi bonbonky a hlavně radil. Vyhodila jsem ho z kuchyně, ať si pustí televizi nebo si čte, ale hlavně ať se nestará, já ještě potřebuju nakoupit, a pak se dám do tvoření princezny. Na to jsem se moc těšila, měla jsem přesně představu, jak bude následnice trůnu vypadat.

dortík pro dcerkuZ nákupu jsem se vrátila asi za hodinu. Manžel spal, tak jsem se radovala, že budu mít na tvůrčí práci klid. Vešla jsem do kuchyně - a krve by se ve mně nedořezal! On tu princeznu udělal sám!!!! Pokoušel se o mě infarkt. No princeznu - stvořená ženština na piškotu neměla s mou představou princezny nic společného. Vypadala spíš jako přestárlá krasavice z E55. Jediné, co splňovalo kritéria, byla růžová barva na šatech a zlaté vlasy, i když se později přiznal, že se mu ta blond moc nezamlouvala a chtěl jí šmrcnout kakaem. Obličej - teda spíš ksicht, připomínal tvář gumové panny Anduly, kterou jsme ve škole používali jako učební pomůcku pro první pomoc a vím, že nás děsila už tenkrát. Jak jinak popsat něco, co mělo místo něžných rtíků, které jsem chtěla vytvořit z malinkých červených perliček, půl rudé lentilky. Zavalitému růžovému tělu vévodila prsa, za která by se nemusela stydět žádná pornohvězda, ale pro křehkou princeznu se velikost F moc nehodila. Šatičky té příšery pak dozdobil všemi dostupnými bonbonky a zdobeníčky, a pro jistotu, abych snad již nic nemohla předělat, zbytky krémů a sladkostí prostě snědl. 
Jednou se mě dcerka zeptala, jestli jsem se s tatínkem chtěla někdy rozvést a já jí odpověděla, že rozvést ne, ale zabít mockrát, a právě v tuto chvíli jsem toho nebyla daleka. A v tom okamžiku se manžel probral ze spánku, přišel do kuchyně a dožadoval se pochvaly a odměny za to, jak mi pomohl. Ale sladké prý nechce, trochu už pojedl. Tak uheráček kdyby byl, nebo klobáska. Nebyla jsem schopna slova, tak jsem ze sebe neartikulovaně vydala jakýsi zvuk ne nepodobný zvířecímu, ukázala na lednici a tašku, ať si vybere, co chce. Já jsem už jen přemýšlela, jestli mám jít rovnou na psychiatrii, nebo bude mokrý hadr na hlavu stačit.

Co jsem mohla dělat! Princezně jsem trochu zredukovala prsa, ubrala nějaká zdobeníčka a chtěla vyměnit i hubu, ale to už nešlo, tak jsem to tak nechala. Dcerce se dortíček moc líbil, vyráběl ho sám tatínek, který jinak neuvaří ani čaj. Byla nadšena a  ostatní hosté, co dortíček viděli také, zvlášť po tom, co jim můj manžel řekl, že modelem pro obraz princezny jsem mu byla já. Ani jsem netušila, že jsem tak krásná.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Bezvadně jsem se zasmála. Myslím, že jste se za tento originální výtvor nemohla na manžela zlobit dlouho. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
u vás musí být veselo, i když věřím že je to spíš na ostří nože.
Moc jsem se opět zasmála. Škoda že k tomu článku není skutečná fotka.
Přeji Ti zvládat vše s nadhledem a humorem.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek, pobavil potěšilSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásné počteníčko,jo jo taťka šikulka.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezký příběh, velmi mne pobavil.
Manžel je moc šikovný, ten můj sice vařit umí, ale pečení nebo dokonce zdobení by ho ani nenapadlo.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles