Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 04.06. 2024
Dnes má svátek Dalibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Drhaný závěs na keramický květináč

3. 08. 2012 | Vyrob si sama

Tento návod je určen pro Ty, kteří mají nějaké zkušenosti s touto technikou a mají rádi kolem sebe pěkné dekorace, které dokáží zútulnit naše okolí, terasu, dům nebo pergolu. Rozměry tohoto závěsu jsou 85 cm (bez třásní), průměr květináče 17,5 cm.


Co potřebujeme:

1 klubko provázku (sisálový provaz, provaz s příměsí umělého vlákna - pozor, trošku klouže při tvorbě \"uzlíků\")

6 korálků, 1 květinový obal (použila jsem keramický)

1 nůžky, 6-8 kolíčků na prádlo na sepnutí volných pramenů, se kterými v dané chvíli nepracuji

drhaný závěs na květináčPostup výroby drhaného závěsu na keramický květináč:

délku plánovaného květináče (jedna strana včetně třásní) naměřím cca 4x, v tomto případě pro šest pramenů, složených ze čtyř samostatných provázků naměřím 12x (4 x 2). Celkem mám nastříhaných 12 provázků o délce 8 m. Provázky přehnu v polovině, vytvořím očko a kouskem jiného provázku podváži (omotám kousek provázku místo pod vytvořeným očkem a utáhnu – obr.1). Za očko později je závěs pověšen. Získám 24 provázků, které rozdělím po 4 a dostanu 6 pramenů, na kterých budu vytvářet uzlíky. Aby se prameny nezamotaly do sebe, použila jsem při práci kolíčky na prádlo pro jejich sepnutí.


Začínáme drhat:

20x pravotočivé uzlíky (obr. 2), 4x rovné uzlíky, vynechám 3 cm a 4 rovné uzlíky (opakuji 4x, vzor vytváří pavoučky) zakončím: 4x rovné uzlíky - obr.3, 20x pravotočivé uzlíky, 4x rovné uzlíky, vynechám 3 cm a 4 x rovné uzlíky (opakuji 5x), 2x rovné uzlíky, na prostřední dva provázky jsem navlékla korálku, přidala jsem dva  nové provázky o délce 2 m a udělala jsem 2x rovné uzlíky nad korálkou a 4x rovné uzlíky pod korálkou (neklouže po provázcích), potom následuje 2 x 6 rovných uzlíků na každé straně, vracím se ke středu provázku a udělám dalších 6 x rovné uzlíky (obr.4), mezera 3 cm a 4x rovné uzlíky, rozdělím do stran a udělám 2 x 6 rovných uzlíků. Dostala jsem se na okraj květináče, zde na okraji spojím 4 pramínky jednotlivých pramenů a udělám 10x rovné uzlíky, dále vytvářím  tzv. pavoučky - spojuji jednotlivé prameny a to 4 rovnými uzlíky (obr.5) podél celého květináče. Na spodním okraji květináče spojím všechny provázky dohromady a opět ováži kouskem provázku. Ustřihnu svázané provázky v délce  35 cm a závěs je hotov (obr.6).


Rena64 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Drhaný závěs na keramický květináč:

Drhaný závěs na keramický květináč
Drhaný závěs na keramický květináč
Drhaný závěs na keramický květináč
Drhaný závěs na keramický květináč
Drhaný závěs na keramický květináč
Drhaný závěs na keramický květináč
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
30ti lety...Smajlík, ještě toho plno mám....
Obrázek uživatelky
profil
drhala v době někdy před těma 30 lety. Bylo to fajn, ale ta doba je už pryč Smajlík. V bytě jsou to opravdu víceméně lapače prachu - na zeď už bych si nic nedala, nějaké náhrdelníky, pásky apod. už jsou dávno z módy. Ale líbily se mi drhané tašky Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík souhlasím s Daturou - v mládí jsem drhala, háčkovala, pletla .... teď se již jen válím u knížky nebo jdu radši do přírodySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tyhle drhané závěsy byly hit asi tak 30 let zpět, dělaly se i různé závěsy na zeď, třeba sova, nebo různé druhy uzlů, hrozně mě to bavilo, ale už bych si to do bytu nedala, hrozně se na to chytá prach
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles