Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Duše introverta

2. 12. 2012 | Vaše příběhy
V poslední době jsem sama víc než je u mě obvyklé. A jsem tak nějak spokojená, nebo si to alespoň nalhávám. Neříkám, že jsem nějaký poustevník, který je zalezlý celá léta v jeskyni a s nikým nekomunikuje, ale vidět mě moc není. Nechodím na místní akce, nechodím do klubů, nechodím na diskotéky. Naučila jsem se být sama a nikdy jsem s tím neměla problém.

Do svých osmi let jsem byla jedináček. Jedináček ve vesnici, kde nebylo žádné dítě v mém věku. Starším jsem nestačila a mladší tam byly asi tři. Vyrůstala jsem sama. Jedinou mou společností byli bratranci a sestřenice, kteří k nám jednou za čas přijeli. Spolužáci z malotřídky bydleli všichni příliš daleko, než abych se s nimi mohla vídat každý den. Ostatně naši by mě za nimi ani nepustili. Hrála jsem si sama - což mi na jednu stranu pomohlo rozvinout svou fantazii. Celé dny jsem stavěla hrady z kostek, s barbínami vymýšlela celé ságy, číst a psát jsem uměla ještě před nástupem do první třídy. Dokonce jsem v první třídě napsala vlastní pohádky.
duše introvertaO koníkovi a sluníčku a Příběhy našeho psa - neumělé, ale číst se to dalo :D. Neustále jsem něco kreslila a vyráběla - prostě jsem se dokázala zabavit sama. Ale nemělo to jen klady. Nikdy jsem se nenaučila pořádně komunikovat se svými vrstevníky. Neumím se pohybovat v tomto světě - nemám ty "ostré lokty", které si ostatní získali. Jsem neuvěřitelně uzavřená a v podstatě nikomu úplně nevěřím.

S přestupem na gympl se nic nezměnilo. Spolužáci daleko, navíc ten kolektiv nebyl ideální, takže jsem se ještě více uzavřela do sebe. Co mi zbývalo? Kdykoli jsem se chtěla nějak víc zapojit, hned se ze mě stal terč posměchu. Děti dovedou být kruté a my tenkrát byli dětmi. Ostatní vycítili, že jsem snadný cíl a vrhli se na mě jako supi. Našla jsem si sice pár kamarádek, ale ani ty mi nepomohly. A táhne se to se mnou dodnes. Neumím v životě chodit, neumím odolávat náletům všech ku*ev a sviní, kterých je dneska strašně moc a tak jsem se stáhla do svého světa a ten okolní zazdila. Není to správně, měla bych být komunikativnější, otevřenější, ale obávám se, že to nedokážu. Ačkoli mi nový kolektiv hodně pomáhá, stále se nemohu zapojit do toho "společenského" života, který bych právě v tomto věku měla objevovat. Jsem ráda v malé skupině lidí se stejnými zájmy, se kterými si mám co říct. Nesnáším davy, nemám ráda ty extrémní extroverty, kteří se vnutí každému, nemusím být každý den s někým venku, nemusím se každýmu nakýblovat do baráku a do života. Je to špatně? Podle všeho mi prý něco utíká. Ale co? Co mi sakra utíká? Kocoviny po šílených ožíračkách? Strach z neplánovaného těhotenství? Okna po kalbách? Trapasy? Srdceryvné rozchody po týdnu "vztahu"? Je to vážně tak skvělé? Jsem vážně tak divná jenom proto, že neumím zapadnout do typického vzoru puberťáka? Jsem divná, protože si radši večer budu číst, než abych se šla někam ožrat jako prase? Pokud je to divné... Tak ať je.
Naučila jsem se žít si pro sebe. Mít svůj uzavřený svět. Není to nějaká nedobytná pevnost a ráda do něj lidi pustím. Ale musí mi za to stát. Nemám vysoké nároky, ale taky se nedovedu přátelit s každým. A tím "přátelit" nemyslím jednou ho pozdravit na nějaké párty a pak si ho přidat na Fb. Myslím tím, že budu společnost toho člověka vyhledávat. Že se budu v jeho přítomnosti cítit opravdu v pohodě. A takových lidí mám bohužel hrozně málo. Na jednu stranu závidím lidem, kteří se dokážou bavit s každým. Kteří přijdou do místnosti a baví se se všemi, jako kdyby je znali už léta. Závidím jim to a myslím si, že bych chtěla být jako oni. Ale nejsem a někde v hloubi duše cítím, že bych s takovým životem spokojená nebyla. Nechtěla bych žít tak extrovertně. Nechtěla bych se pořád do něčeho stylizovat, žít ve věčné přetvářce. Nejenže bych to nechtěla, ale ani bych to nezvládala. Po dni stráveném v něčí společnosti, se cítím mnohem unavenější, než po celotýdenní túře. Možná, že mám tendence předávat lidem veškerou svou pozitivní energii - možná je to ten důvod, proč mi všichni říkají, že se jim se mnou hezky povídá (většinu času je totiž nechávám mluvit o jejich problémech a nejspíš se jim od nich podvědomě snažím pomáhat, nevím). Proto jsem ráda sama. Ráda se jen tak toulám po lese. Ráda sedím a koukám do kraje, na mraky, pozoruji zvířata a hraji si s nimi a cítím se mnohem odpočatější (protože zvířata z vás energii nevysávají, nemají lidské problémy a nepřenášejí je na druhé). Když zjistím, že mám celý dům jen pro sebe, nesvolávám hromady lidí na noční párty. Relaxuji, odpočívám, soustředím se sama na sebe.

Vím, že člověk se musí přizpůsobit. Že budu muset vycházet s ostatními po celý svůj život. Věřím tomu, že se dovedu přizpůsobit požadavkům společnosti. Že se naučím komunikovat, být otevřená a společenská. Ale zatím to neumím. A myslím, že mi bude trvat hodně dlouho, než se to naučím. Vím, že to místy nedává smysl, ale je to prostě tak. Tohle jsem já - zmatená, ale já. A co vy? Jak jste na tom? Jste vlci samotáři nebo extrovertní lidé? :)

Berunka241 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Od malička mě dost děsilo být ve větší společnosti. Byla jsem stydlivka a trémistka. Čím jsem starší, tím snadněji navazuji kontakty. Prakticky kdekoliv a s kýmkoliv v reálném životě dokážu komunikovat. Jde to úplně samo, nenutím se do toho.
Ale miluju svoji samotu, v té je mi nejlíp.
Obrázek uživatelky
profil
já jsem tip člověka, který je rád mezi lidmi, rád si povídá, diskutuje, pomáhá, mám potřebu pomáhat, jsem plná energie....neumím chodit pomalu, neumím stát na zastávce v klidu, musím přecházet nebo se pohupuji v bocích.....jsem magor nebo co? Lékařka mi řekla, že jsem plná energie a musím nějakým způsobem ji dostat ze sebe ven. Tak chodím občas běhat, prostě musím něco dělat a toho si užívám na chalupě. Při žehlení si pustím hudbu a tak nějak tancuju. Miluji hokej, basket, motorky a podobné adrenalínové sporty....samozřejmě jako divák. Já doma mohu jen šlapat na trenažéru Smajlík Neumím být sama a ani nechci být sama. jen když uklízím doma, to si přeju aby chlapi doma slezli z gauče a šli třeba na pivo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Myslím, že vůbec nejste divná a nic vám neutíká. Povaha ve spojením s uzavřenějším dětstvím udělala podobné osobnosti z víc lidí. Měla jsem něco podobného, na základní školu jsem nechodila ze zdravotních důvodů, mezi vrstevníky jsem přátele neměla, ale vůbec mi to nechybělo, ani trošku. Také jsem uměla číst a psát ještě před školou a psaní mi vydrželo. Jen na gymnáziu byl klid, sice ne kamarádi, ale nikdo mi neubližoval. Nikdy jsme nebyla na studentské párty a jsem za to z duše ráda, velkou společnost dodnes nevyhledávám. A co má být? Mít jen několik, zato upřímných přátel, je důležitější. "Po dni stráveném v něčí společnosti, se cítím mnohem unavenější, než po celotýdenní túře." - tahle věta mi mluví z duše! Na chalupě trávím celé dny sama v lese a je mi báječně, jsem ráda sama doma, čtu, vyšívám, poslouchám hry a úžasně si v samotě odpočinu. kdo chce, ten to pochopí, kdo ne, může jít dál. Určitě se mnou nikdy nebude kopec srandy ve společnosti, ale myslím, že to nevadí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
já mám podobnou povahu,tak tě chápu...mám strašně ráda lidi,ale nejraději jsem sama..jedu třeba sama na výlet a jsem ráda..SmajlíkPřitom jsem 2x vdaná, mám 3děti,miloučkou vnučku,ale přesto jsem často sama a vyhovuje mi to, vyhledávám to..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi pekný článok.
Nie si divná, veď každý človek je iný, je originál a to je dobre. Keby sme boli všetci rovnakí, bola by to nuda. Ty sa momentálne cítiš lepšie sama, ale myslím, že keď nájdeš spriaznenú dušu, s ktorou ti bude dobre, začneš vnímať okolie inak a bez problémov sa zaradíš do spoločnosti. Veď sama píšeš, že to s ľuďmi vieš, vieš počúvať, si vnímavá.
Nechci sa zmeniť nasilu, čo má prísť, to príde.
Želám ti veľa šťastia.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles