Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Obranář Sam

3. 01. 2013 | Zvířátka
Můj manžel, ještě jako svobodný, dostal od kamaráda štěně vlčáka. Nebyl čistokrevný, ale moc roztomilý, i když trochu slabý. Manžel se mu hodně věnoval a vypiplal z malého štěňátka krásného silného velkého psa. Pojmenoval ho Sam.

Samík vyrůstal na vesnici, měl dost volnosti, ale byl tak trochu svérázný. Na slovo poslouchal vlastně jenom manžela. Od nás ostatních příkaz vyslechl, pak popřemýšlel, jestli má poslechnout a potom si udělal, co sám chtěl. Když jsme se s manželem vzali a odstěhovali do Prahy, jezdili jsme často za ním ke tchyni a Samík byl vždy radostí bez sebe. Pak se nám narodila dcera a my jsme se na léto uchýlili k babičce na vesnici. Seznámení miminka s naším psíkem proběhlo celkem hladce.

obranář Sam"Tak, Samíčku, tohle je naše Martinka, tvoje nová malá panička a kamarádka," švitořil manžel. Samík se jedním očkem podíval na miminko, odfrk´ si a zase se natáhl před svoji boudu. Pak se na nás ještě znova podíval a jakoby pohledem říkal: "Jo, panička, no to určitě, a jestli kamarádka, tak to se ještě uvidí, ale co, hlídám tu na dvoře už stejně všechna mrňata - koťata, kachňata, housata, kuřata, a tak jim tohohle pišišvora taky ohlídám". A hlídal, dělal sice, že si mrňouska v kočárku nevšímá, ale když malá začala na dvoře plakat, šel za mnou nebo za manželem a upozornil nás, abychom s tím řvoucím uzlíčkem něco udělali, protože on, pán na dvoře a zahradě, chce spát. Chodili za námi kamarádi, dcerku si chovali a Samíček jen tak z dálky přihlížel, žárlit on nemá zapotřebí, on je přece na dvoře nejdůležitější.

Jednou k nám na návštěvu dorazil i kamarád Aleš. My s manželem jsme zrovna byli v chalupě, maličká spinkala v kočárku na dvorku. Aleš vešel na dvůr, pozdravil psíka - Nazdar Same! Pak pozdravil ještě dcerku - Nazdar mrně! A pak sáhl do kočárku, aby se na malou podíval. A to neměl dělat. Sam, kterého znal od štěňátka a se kterým jezdili s manželem na společné vandry, jenom zavrčel, skočil a srazil Aleše na zem, a s chrčením a štěkotem mu seděl na prsou. Aleš byl sice kamarád, ale co kdyby mu chtěl ukrást jeho miminko, že. Vyběhli jsme z chalupy, manžel Samíčka odvolal a pochválil, že tak dobře hlídá. Aleš se těžce zvedal ze země, třel si naražené rameno a hluboce se Samovi omlouval, že mu malou Martinku opravdu ukrást nechce.
Od té chvíle nám bylo jasné, že naše dcerka bude mít nejen dobrého psího kamaráda, ale i statečného ochránce. 
Se Samíčkem jsme zažili ještě hodně krásných let, než se odebral do psího ráje. Nikdy na něj nezapomeneme.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pekný príbeh o pestúnovi SamoviSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek. SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásny príbeh a trochu aj dojemný.
Sam sa týmto spôsobom vlastne poďakoval tvojmu manželovi za to, že sa ho ujal a vypiplal ho.
Psíkovia (a aj iné zvieratá) vedia byť často oveľa vďačnejší ako ľudia.
Obrázek uživatelky
profil
pěkné!Přeji Samíčkovi,at se má moc dobře v psím nebíčkuSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný příběhSmajlíkMěli krásného a oddaného psího kamarádaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles