Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dvířka á la Amerika

17. 10. 2021 | Vaše příběhy

Vždy se mi líbila padací dvířka, kterým se z domu a do domu dostávají kočky a malí pejsci bez spolupráce jejich majitele. Fascinovala mě v zahraničních filmech, kde se poprvé objevila. Hltala jsem americké domácnosti na plátnech kin, kde si elegantní šelmička sama určuje, kdy a na jak dlouho chce jít ven a její pánové si užívají nerušeně života. Viděla jsem samu sebe lebedící si u televize s takovou samostatnou kočkou, která je osobnost a k venčení mě nepotřebuje.


Když jsem si pak pořídila našeho prvního kocoura Eliota, bylo rozhodnuto, že Eliot, ač bude spát doma, bude mít podobná dvířka také, aby se mohl kdykoli bez problémů venčit. Tak nemusím spěchat z práce domů a nemusím kocourkovi pořizovat domácí toaletu, a přesto nebude o nic ošizen.  Hlavně, a to je důležité, budeme oba spokojeni. Tehdy se podobná dvířka začala prodávat už i u nás.

Od nápadu k realizaci byl jen krůček. Eliot si rychle zvykl na privilegium, které ostatní kočky na vesnici neměly. Venčil se, jak chtěl, a vždy se v pořádku vrátil na noc do svého pelíšku.

Dvířka ale nezůstala bez povšimnutí ostatních koček na vesnici. Brzy jimi procházely i ostatní kočky z celé vesnice, aby si následně pochutnávaly na pamlscích pro Eliota. Museli jsme je každou chvíli vyhánět z domu.

Jednou jsem se vrátila z práce domů unavená a celé mé tělo toužilo po pořádném spánku. Dopadlo to ale jinak. Doma jsem našla učiněnou spoušť. Všude byly kočičince. Ten den navíc pršelo, a tak podlahu zdobily otisky tlapek a tlapiček všech velikostí. Byla jsem si jistá, že nepochází od našeho kocoura, ten byl vychovaný a chodil se venčit ven. V kuchyni jsem navíc našla rozbitou vázu na jídelním stole. Voda stékala po stole na zem a povadlé květiny dávaly tušit, že jsou tu již dlouho bez vody. Záclona na okně byla na cáry. Nebylo pochyb, že se do domu vloupaly dvířky pro Eliota kočky z okolí, udělaly si u mističek pro Eliota piknik, a ještě pořádně zřídily dům. Když jsem pak v Eliotově pelíšku našla přežranou spící čivavu, co si sem čas od času vozili chataři, došla mi trpělivost. Čivava to schytala i za ostatní, když jsem ji vyprovázela koštětem z domu, a dvířka byla hned následující den zrušena.

Od té doby měly a mají všechny naše kočky přísný režim. S venčením si musí počkat, až na ně budeme mít čas a vypustíme je ven, jakož je i následně opět vpustíme domů. Zvykly si. Pořádek je přece jenom důležitější, než kocouří vymoženost z Ameriky.


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dvířka á la Amerika :

Dvířka á la Amerika
Dvířka á la Amerika
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek..Smajlík i několik koček mělo mlsání
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles