Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Filip, kocourek naší rodiny

24. 05. 2022 | Vaše příběhy

Během života jsme měli spoustu zvířat. Co by to taky bylo za dům, kdyby ho nehlídal alespoň jeden pes a po zahradě se netoulal kocour nebo kočka, kteří by chytali myši? To je základ.

Ten rok jsme chovali kocoura Filipa. Filip byl milý a mazlivý kocourek. Měl na kocoura vzácnou přátelskou povahu. Filip měl volný výběh po zahradě a chodil také na výlety do okolí. Vždy se ale v pořádku vrátil.

Jednoho dne jsem se vracel unavený z práce. Od domova mě dělilo už jen pár metrů, když jsem si všiml bezvládného tělíčka uprostřed ulice. Oním nebožákem byl náš Filip. Bohužel, už mu nebylo pomoci. Zřejmě ho srazilo auto. Přece ho tu nenechám?

Opatrně jsem zvedl tělíčko kocourka a odnesl ho domů. Šel jsem rovnou do koupelny. Tam jsem vzal ručník, do kterého jsem nebožtíka zabalil. Poté jsem kocourka zakopal na zahradě a na pomyslný hrobeček uložil velký kámen. Nebyl to tehdy první zvířecí kamarád, který našel své místo posledního odpočinku u nás na zahradě. Chvilku jsem postál u místa, kde byl kocour zakopán, a pak se vydal zpět domů. Teprve nyní jsem se přivítal s manželkou. Teprve večer, když jsme se ženou chtěli usednout u televize, jsem si nahlas posteskl: „To je škoda, že tady Filip už není.“

 Manželka vzhlédla od nádobí a nechápavě se na mě podívala. „A kde by asi byl?“ zeptala se a ukázala rukou za má záda.

Otočil jsem se a pořádně se vylekal. Setkal jsem se s pohledem našeho kocoura. Filip tu seděl, živý a zdravý, na těle neměl žádný šrám, a pozoroval mě zvědavým pohledem. Málem jsem vyskočil z kůže. Chvilku jsem si sice myslel, že vstal z mrtvých, pak mi ale došlo, že jsem pohřbil úplně cizího kocoura.

Když pak šla má žena do koupelny, začala nadávat: „Tys mi vzal ten nejlepší a nejkrásnější ručník na cizího kocoura!“

Dlouho mi pak ručník vyčítala. Zpočátku se dokonce zdálo, že se uchýlí k exhumaci nebožtíka, nakonec ale nechala kočku jejímu posmrtnému klidu a s ručníkem se rozloučila.

Ještě dlouho poté mi pak žena připomínala, kdykoli jsme se setkali se sraženým zajícem, holubem nebo třeba ježkem, abych ho také nezapomněl pohřbít u nás na zahradě.


Svehlava - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Filip, kocourek naší rodiny:

Filip, kocourek naší rodiny
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký příběh..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně napsaný příběh.I když se jednalo o cizího kocourka,smrt je vždy smutná.Udělal jste dobrou věc,že jste ho pohřbil.Nechápu,jak může někdo přejet zvíře a nechat ho ležet.Ale lidé jsou dost často bezohlední k sobě,natož ke zvířeti.Moji kamarádku srazilo auto na přechodu.Naštěsti přišla jen o nákup,a zůstaly jí jen modřiny a strupy z odřenin.Řidič ji nechal být a ujel.Ani se nezeptal,co jí je.A jak se po šoku zvedala,tak jí ostatní auta objížděla.Vůbec nic si nepamatovala,jak se to stalo ani co to bylo za auto.Ještě,že to dopadlo aspoň jen s tak malým zraněním.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles