Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Finanční předsevzetí si letos dal každý druhý Čech

22. 01. 2024 | Finance

V novém roce chceme 

více spořit i vydělávat. 


Novoroční předsevzetí jako symbol nového začátku se nevyhýbají ani českým peněženkám. S předsevzetím v oblasti financí do roku 2024 vkročilo až 53 % lidí. Ve srovnání s loňskem se bude méně šetřit na sportu a volnočasových aktivitách. Více Čechů ale plánuje tvořit finanční polštář i zvyšovat příjem.

Více spořit i vydělávat! 

Berte nový rok jako startovní čáru


Nový rok je symbolickým začátkem a může být i ideální příležitostí pro urovnání a zpřehlednění rodinného rozpočtu. Je proto dobré zavést si systém, jak získat nejen lepší přehled, ale i kontrolu nad rodinnými financemi. Ohlédněte se do loňského roku a třeba s pomocí výpisu z internetového bankovnictví si udělejte přehled, kolik jste za co utratili, kolik pravidelně platíte, spoříte nebo investujete. Vyhodnoťte si, zda a kde byste zvládli ušetřit, do čeho naopak letos chcete investovat. Stanovte si nové finanční cíle, které mohou být střídmé a jednoduché, ale dají vám potřebný směr. I obyčejný systém virtuálních spořicích obálek v online bankovnictví vám může jednoduše pomoci našetřit si na konkrétní věc.

Plánujte


Vždy je dobré mít plán, který vám pomůže rozložit si náklady a zároveň se včas připravit na finančně vypjatější období. Kdy jindy si takový finanční výdajový plán nastavit než na začátku roku? Je jasné, že některé výdaje se naplánují tak nějak samy, o jiných ale pravděpodobně víte už teď. Jako taková šablona vám může posloužit právě loňský rok. V jakém období se platí dětské kroužky, kdy přijde vyrovnání za elektřinu nebo vás čeká servisní prohlídka auta? To vše můžete zahrnout do tohoto plánu, který může mít podobu jednoduché excelové tabulky či sofistikovanější aplikace.


Nebojte si říct o pomoc


Podporu v náročných situacích ocení každý z nás, a obzvláště v těch finančních. Průzkumy ukázují, že čím dál více lidí se ve finanční tísni přirozeně obrací především na rodinu. Podpora rodiny je jistě důležitá, ale nemusí být záchranným kruhem ve chvíli, kdy je opravdu zle. Zkuste se domluvit s rodiči a prarodiči, kteří každoročně přemýšlí nad tím, jak obdarovat svá vnoučata třeba k narozeninám, aby letošní dárek pojali trochu jinak. Přispěním na oblíbený kroužek, pokrytím letního tábora či jiné aktivity, které dítě baví a zároveň rozvíjí, může být skvělým řešením. V neposlední řadě myslete na to, že není třeba spoléhat se jen na rodinu. Finanční podporu, obzvláště pak sociálně slabším skupinám, poskytuje například i stát, pojišťovny, městské části či různé organizace, které pomohou například s pokrytím nákladů na kroužky, školní potřeby pro děti i volnočasové aktivity.  


Zdroj, foto: Provident Financial



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !