Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fobie

23. 12. 2014 | Vaše příběhy

Vítr fouká, na obloze jsou červánky a odpoledne je už brzy tma, zima začíná. Uvařím do konvičky čaj, přitom proberu oblečení a něco dám na charitu. Rovnám šuplíky v komodě, věci ve skříni a prohlížím svetry. Do ruky mi padly černé a tmavě modré huňaté roláky. Když jsem je koupila, tak jsem je před uložením vyprala. Ale přece jen už tady nějakou dobu leží a já mám ráda vůni aviváže, tak je znova vyperu jen kvůli té vůni. Naskládala jsem je do pračky a na displeji nastavila program na šetrné praní. Dcera ke svetrům ještě přihodila černé rukavice a teplé návleky a zůstala v koupelně, protože si chtěla nabarvit vlasy.

Šla jsem dodělat úklid ve skříni, dcera si pramínek po pramínku barvila vlásky a prádlo se točilo v pračce. Po půl hodině skončilo šetrné praní a svetry jsem rozložila na sušáky. Pak si dcera smývala barvu z vlasů a vtom slyším, jak ječí z koupelny. Nejdříve jsem si myslela, že ji vyděsil nový odstín vlasů a proto ten řev. Přiběhla jsem za ní, co se děje a vidím, jak stojí ve vaně, má mokrou hlavu a ukazuje na pračku. Mezi ječením jsem jí rozuměla jen slovo „PAVOUK“. 

fobiePodívala jsem se k pračce a byl tam, černý ošklivý a chlupatý a nohy mu trčely, jen vyskočit. Myslela jsem, že mě klepne pepka. Rychle jsem přibouchla dveře, aby neutekl a stoupla jsem si na záchodovou mísu. V mžiku jak se přibouchly dveře, tak se chlupáč bleskurychle přiblížil k bubnu pračky. Pohled na něj byl tak odporný, ale nemohla jsem ho spustit z očí, abych věděla, kde je a nepřekvapil nás. Dcera se klepala hrůzou, a tak případná likvidace hmyzu byla jenom na mně. No jo, ale co dělat, na pavouky v koupelně po ruce nic nemám, deratizační přípravky mám uložené s kýbly v komoře.   

Musela jsem improvizovat. Jelikož jsem se bála seskočit z prkýnka, aby mně pavouk nepřeběhl přes nohu, tak jsem udělala artistický kousek. Naklonila jsem se, pořád s nohama na záchodové míse a skočila šipku na pračku, abych se přiblížila k poličce s kosmetikou. Moje tělo udělalo ve vzduchu něco, co se podobá kouzelnické levitaci, kdy máte zapřené kotníky a dlaně a celé tělo bez další opory visí ve vzduchu. Nevím, jak jsem to se svojí váhou dokázala, ale co by máma neudělala pro ječící dítě. Levou rukou jsem se opírala o pračku a pravou zašátrala mezi spreje a laky na vlasy. Nahmátla jsem zrovna můj oblíbený, který jsem koupila v kadeřnictví a cena tomu odpovídala. Zuby jsem strhla uzávěr a na pavouka nastříkala pořádnou dávku kokosového laku na vlasy.  V koupelně to krásně zavonělo jako v cukrárně a s dcerou jsme pozorovaly, co to s pavoukem udělá. Jak jsem na něj foukla sprejovým lakem, přemístil se asi o dvacet cm dál a teď se schovával pod lahví aviváže. Neměla jsem odvahu se lahve ani dotknout a dcera už vůbec ne. 

Pavouk už se nehýbal, a tak jsme si myslely, že už je po něm. Ještě chvíli jsme vyčkaly a pak jsme slezly ze svých úkrytů. Dcera si dodělala úpravu vlasů a já jsem košťátkem zkoumala prostor pod aviváží. Černá kulička, do které se pavouk přeměnil, držela pevně u lahve s voňavým přípravkem a tak se dá s jistotou říct, že popisek „extra silné zpevnění“ má lak na vlasy právem. Navíc se zeď od poličky přes pračku až ke dlaždicím leskla nánosem laku a stále voněla jako kokosové sušenky.

Ani za nic bych se té černé potvory nedotkla, ale používat aviváž s nalepeným pavoukem bych taky nemohla. Manžel se culil a vyřešil to po svém. Ne že by na pavouka sáhnul rukou, ale vzal zednickou lžíci a vrstvu laku s černou chlupatou koulí odloupl. Chtělo to chlapskou ruku a odvahu, kterou já na tohle nemám. Na rozdíl ode mě mu hmyz tolik nevadí, a tak při bližším pohledu mohl se smíchem říct, jaká že potvora nás tak vyděsila. Nebýt jeho, tak bych se nedozvěděla, že k akrobatickému výkonu mě dohnal chomáč ze svetru, který se spojil s vlákny z rukavic a návleků, na kterých byly i malé třásničky. V tomhle spojení to dělalo dojem chlupatého nohatého pavouka a jak známo, strach má velké oči. Chomáček se pohyboval, protože byl lehký a stačil průvan od dveří a vypadalo to, že běhá. Jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré, nebýt toho, tak ani nevím, jakou mám sílu v rukách a dcera hlasový rozsah...


Setury - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Fobie:

Fobie
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Marti to jste měli kvůli pavoukovi taky pěkně veselo a slepičky ještě měly gáblík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

skvělý příběh Smajlík SmajlíkSmajlíkSmajlík - neboli "strach má velké oči".
Pavouka bych asi do ruky nevzala, ale kdysi na vesnici ve vlhkém domku jsem je přiklápěla sklenkou, kelímek ap. Oni si zvláště libovali na WC, kde nahoře byl nevelký kulatý otvor ve zdi směrem na dvorek a dcerka málem dostala záchvat, když viděla pavouka, jak se spouští po provaze splachovadla. Zaječela, vyběhla s kaťaty na půl žerdi, syn ho shodil na zem a já ho přikryla kelímkem. Pak stačilo vsunout tvrdší papír a statečný chlapec ho odnesl slepicím /koloběh života/.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to mne u konce pobavilo..Smajlík

já nemám fobii, ale pavouky taky nemusím..
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata za vaše hezké komentáře a přeji vám krásné a pohodové Vánoce SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásný, vtipný článek. Pavouků se bojím hrozně, takže Tobě i dceři rozumím.Smajlík

Krásné Vánoce (bez pavouků).SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles