8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hledání práce

16. 12. 2012 | Vaše příběhy

Chci vám popovídat o tom, jak jsem se před čtyřmi lety snažila o nalezení vhodné práce pro mě. Ten rok jsem úspěšně odmaturovala na obchodní akademii s celkem dobrým prospěchem a myslela jsem si: fajn, teď si najdu výbornou práci v kanceláři apod. a bude mi dobře.

Jenže opak je pravdou. Mladá a naivní jsem si neuvědomovala, jak je těžké si v dnešní době nějakou práci udržet a natož najít. Jsem z Ostravska a co si budeme povídat, tady je o práci skutečná nouze. Člověka jako já bez zkušeností a praxe a samozřejmě bez známých na dobrých místech nikdo nechce a nikdo o takové lidi nemá zájem. Ale to jsem samozřejmě netušila. Byla jsem mladičká a naivní a byla jsem si jistá, že ve svém oboru určitě práci najdu.

hledání práceTak jsem tedy začala. Udělala jsem si výborný životopis. Přesně podle všemožných pravidel tak, jaký má být. Mám v něm také spoustu brigád, které jsem dělala, ale to jsem nevěděla, že na tohle se ohled bohužel asi vůbec nebere. Začala jsem ho rozesílat všude možně a do všech možných firem. Dokonce jsem ho poté roznášela i osobně. Samozřejmě jen do prací, které se mi líbily a odpovídaly mé škole.

Bohužel nastalo zklamání, miliony prošlých pohovorů a nic nic nic. Pořád nic. Žádný zájem. Začala jsem na práci spěchat, neboť jsme si tenkrát ještě s přítelem pořizovali byt, takže jsem musela začít alespoň něco vydělávat. A proto jsem začala psát do podřadnějších prací a do prací mimo můj obor. Ale i tak to bylo těžké, pořád samé odmítání a když už jsem to skoro zoufale vzdávala, tak mě přece jenom přijali do jisté pekárny. V pekárně jsem zůstala čtyři roky. Ťeď čekám miminko a po mateřské si budu pokoušet opět něco lepšího najít.

Myslím, že bude ale ještě horší doba, a proto se budu muset do pekárny vrátit a nebo vzít to, co bude. Bohužel dneska už si člověk nemůže práci ani vybírat. Je rád, když někde nastoupí a má práci alespoň trošku jistější. A proto si někdy říkám, na co vlastně studujeme a učíme se, když potom skončíme nakonec někde úplně jinde? Pořád doufám, že se doba zlepší a s prací to bude příjemnější. A proto těm, kterým se v práci líbí a jsou spokojení, hodně závidím, neboť mají obrovské štěstí. A také vám všem přeju více štěstí v hledání práce než jsem měla já.

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsané, dcera po maturitě sehnala práci díky kamarádce, ale většina spolužáků práci nemá, smutné.
Obrázek uživatelky
profil
Je to smutné, keď človek,ktorý chce pracovať nezoženie prácu.
Každý zamestnávateľ chce mladých, ambicióznych, vzdelaných a neviem ešte akých ľudí a hlavne s praxou. Lenže kde ju tí mladí majú získať, keď ich nikto nezamestná?! Dôchodkový vek sa predlžuje, starí ľudia, ktorí by si už zaslúžili byť na dôchodku musia robiť, pretože z predčasného dôchodku nevyžijú (často ani z "normálneho") a mladí nemajú prácu.
Akosi je všetko naopak a ja som veľmi rada, že som už na dôchodku. Nezávidím dnešným mladým.
Držím ti palce, aby si si po materskej našla vhodné zamestnanie.
Obrázek uživatelky
profil
dcera hledala práci 1/2 roku a naštěstí sehnala dokonce ve svém oboruSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak muzu s clankem jenom souhlasit taky mam obchodku a nakonec delam prodavacku v supermarketu, ted cekame miminko a dozvedela jsem se ze kdyz bych chtela po materske jit zpatky nemusi byt jiste ze me vezmou, clovek dre jak vul a aby se bal jestli bude jeste pro zamestnavatele zadouci, jo kam ten svet speje ...
Obrázek uživatelky
profil
Moje máti ted' taky pracuje v pekárně a není moc spokojená. Já mám vyhlídku dobré práce na rok 2013 ač zatím jen studuji. Tak moc doufám, že to získám, protože v ohledu brigád jsem někdy nahoře a někdy dole.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles