Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hra MÖLKKY

27. 09. 2013 | Zajímavosti
Ráda bych Vám představila hru MöLKKY. MöLKKY je hra, kterou můžou hrát různé věkové kategorie. Tato hra není ani moc náročná. Je podobná kuželkám, ty jsem já ráda hrávala jako dítě. Tak bych Vám chtěla říct něco málo k pravidlům, a co to vlastně mölkky jsou?
Sada obsahuje: přenosnou dřevěnou krabici, v které je dvanáct dřevěných očíslovaných kuželek, jeden házecí kolík a startovní čára.


Kuželky se na začátku každé hry postaví podle základního nákresu tak, jak je v pravidlech, ve vzdálenosti 3 až 4 metry od startovní čáry a hra může klidně začít.

Hráč se snaží shodit co nejvíce kuželek a počítají se mu body podle toho, kolik leží kuželek na zemi, ale musí ležet všechny celou svou plochou, jestliže se opírá nějaká o jinou kuželku nebo leží na házecím kolíku, tak tyto kuželky se nepočítají a po každém hodu se postaví na místo, kde byly spadlé.
Hra MÖLKKYPokud hráč shodí jen jednu kuželku s číslem, tak se mu započítává počet, který je napsaný na kuželce. Konec kola je, když někdo z hráčů dosáhne přesně 50 bodů. Nejdůležitější je si hlídat, aby hráč shazoval nějaké kuželky, po třech nepovedených hodech bohužel padá na 0 v tomto kole a jestli přehodí 50 bodů, padá na 25 bodů. Mělo by se hrát tolik kol podle toho, kolik hraje hráčů nebo družstev, aby každý začínal. Na konci hry se sčítají body, kolik kdo naházel, když se uzavřela kola.  A ten, kdo dosáhl největšího počtu bodů po všech kolech, vyhrál.

Já jsem si hru vyzkoušela před 3 roky poprvé, dostali jsme ji jako dárek od kamarádů, začala mě bavit a řekla jsem si, že budu trochu trénovat. Také jsem se stala členem svazu. 
Když jsem trochu potrénovala, tak jsem si řekla, že by nebylo špatné si vyzkoušet nějakou soutěž, které se pořádají různě po světě. Hra MÖLKKY
Jako svaz jsme letos pořádali 2. ročník otevřeného mistrovství ve hře Mölkky. Zúčastnilo se 22 tříčlenných týmů, z toho bohužel pouze 7 českých, převažovaly týmy ze Slovenska. A ještě se vyhlašoval nejlepší tým složený pouze z českých hráčů jako mistr České republiky.  
My jsme obsadili myslím si krásné 13. místo, ale bohužel mistr České republiky nám unikl jen o vlásek o jedno místečko, protože jsme se v jednom kole vynulovali. Byli jsme z toho chvíli smutní, ale hned se nám vrátila dobrá nálada - jak se přeci říká, není důležité vyhrávat, ale zúčastnit se.

Dovoluji si říct, že den se všem líbil, počasí se vydařilo, tak není důvod, abychom byli smutní. Na příští rok budeme ještě muset více potrénovat, protože hráči ze zahraničí, např. Němci, kteří se umístili na prvních dvou místech, jsou fakt v té hře dobří. Tak jak naše heslo zní „neváhej a házej“.

ALK - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Hra MÖLKKY:

Hra MÖLKKY
Hra MÖLKKY
Hra MÖLKKY
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
v červnu jsme byli v Dobrušce na Dobruška fest byla tam pořádaná akce i pro školy a tam jsem si prvně zkusila kubb zdá se mi že je to složitější na přesnost ale také mě to celkem bavilo. min týden jsme chtěli jet ještě do pasohlávek taky tam měla být soutěž ale nakonec to zrušili tak letos už je po sezoně je to škoda Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zapomněla jsem je vložit, hlavně,že o nich píši, to je to časné ráno.
Obrázek uživatelky
profil
Doopravdy srozumitelně napsané. Taky to hrajeme.My dospělí,taková sportovní vložka při narozeninových setkání,nebo návštěva sousedů.
Letos to zaujalo i děti. Použili jsme to jako doplňkovou soutěž,při republikové soutěži pobytu v přírodě"Medvědí stezkou",trochu jsme si upravili
družstva, např 6 dvojic za sebou,ale nejdřív hrál jeden ze dvojice a ten druhý až 7,nejhorší to měl
zapisovatel,aby se nespletl při vyvolávání jmen.
Jinak hrajeme rádi Kubb a Woodball. Ale vždy jen pro radost, hlavně seniorů.
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji bodíky bych potřebovala nějaké mám jich pořád málo ale nějak nezbývá čásek něco vytvořit tak snad zase něco někdy zkusím nějaký článek písnout
Obrázek uživatelky
profil
moc hezky napsaný článek, jasně a přehledně, zajímavá hra, povedlo se ti to a těším se na další článek.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles