Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hurá do práce

18. 10. 2015 | Vaše příběhy
Tak je to tady. Po 10 !!! letech mi končí rodičovská dovolená. Nedá se nic dělat, musím se opět zapojit do pracovního procesu. Vydělávat peníze. Vytvářet hodnoty. Platit daně. Nechce se mi. Mám strach. Co domácnost? Už takhle jsem nic nestíhala, jak to budu dělat teď? A co malá dcerka? Jsou jí 3 a je zvyklá být jen se mnou. Jak se jí bude líbit ve školce? Určitě ne, je to introvert po mně a její sestra probrečela celý první měsíc. A co já v práci? Zvládnu vůbec ještě něco? Mám pocit, že jsem vše zapomněla a že se nedokážu vyjadřovat. Zapadnu do kolektivu? Budu umět ještě účtovat? Nebudu myšlenkami jen u dětí?

Poslední měsíc před koncem rodičovské
Jsem nervozní a stále v obavách. Nedokážu se na nic soustředit, jsem paralyzována zvláštním strachem. Nikdo mě nepodpoří. Dcery jen říkají, že nechtějí do školy, do školky. Manžel stále pryč.

První září
Vše začíná. Starší dceři škola, mladší školka a mně práce. Tedy abych byla přesná, v úterý 1.9. mám volno, holky mají jen do 9 h. Tříletá mě nechtěla vůbec pustit. Ani tu hodinku, že nebude sama. Ach jo. Celý den jsem v depresi.
 
Den druhý 
Ráno chaos, nestíhání, stále jen opakuju: Dělej, rychleji, oblékej se už, zuby, ještě učesat... Moje nervy a strach z neznámého (dnes já po tolika letech do práce!!!!) dělají své.

hurá do prácePo měsíci
Vše si krásně sedlo. Mladší si našla ve školce kamarádku a těší se tam. Starší je úplně v pohodě. A já? Kupodivu taky. Kolektiv super - sedím v kanceláři se stejně starou kolegyní. Má také 2 děti a je hrozně prima. Poradí, vyslechne, naučí. Ta dospělá společnost mi chyběla. Cítím se najednou jinak. Líp. Mám větší sebevědomí a je mi fajn. A domácnost? Taky bez problémů - ono tím, že nejsme nikdo doma, tak se moc nepořádek neudělá. Obědy máme teplé v práci, škole či školce, tak si večer dáme jen studenou nebo rychlou (špagety, míchaná vajíčka atd.) a vařím jen o víkendu. Manžel se zapojil a pomáhá s nákupy. Holky s nádobím.
Proč jsem se jen tak bála? Jsem teď mnohem vyrovnanější, spokojenější a klidnější. Víc si užívám dětí, když je celý den nevidím. 
Takže pro všechny maminky: nikdy se nebojte ničeho dopředu. Je to zbytečné. Většinou na katastrofální scénáře vůbec nedojde. A i kdyby, proč si kazit kvůli tomu i ten zbytek. Naopak - užijte si ho.

Zkuste myslet pozitivně, být optimističtí a ono to půjde.
Držím palce!

Zuzkadas - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Hurá do práce:

Hurá do práce
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem se před lety podobně bálaSmajlíkat´ se vaší rodince daříSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek. Nemáme to my ženy lehké. Ale my si poradíme. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Díky za tento článek Smajlík Mně sice mateřská končí za necelé 2 roky, ale taky pomalu každý den přemýšlím, jak to budu stíhat, až půjdu do práce, když teď nestíhám pomalu nic. Celé dny trávím v kuchyni, u pračky, u žehličky atd. Na druhou stranu se uklidňuju tím, že zase budou děti větší, budou pomáhat a budou trochu samostatnější, mám 4 letou holčičku a 14 měsíčního chlapečka a starost o něj až povyroste bude menší, když teď ho musím krmit, přebalovat. Také se děsím návratu do práce, mám pocit, že jsem všechno zapomněla, nic už nevím a nebudu schopná se učit něčemu novému. Pořád si říkám, že máš ještě spoustu času tohle řešit, ale ono to tak strašně letí... Nejsem první ani poslední mamina, která tohle musí zvládnout. Ještě jednou díky za útěchu, budu si užívat, že jsem ještě doma, i když se někdy ani na chvíli nezastavím. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásně jsi to napsala - Tvá poslední věta mluví za vše !!!
Obrázek uživatelky
profil
Článek se mi líbí...pěkně napsáno.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles