Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hurá na běžky se skinem!

1. 02. 2024 | Fitness
Běžecké lyžování u nás není až „druhým“ zimním sportem. Plně se vyrovná sjezdovému lyžování. V posledních letech se dokonce zdá, že u nás běhá na lyžích doslova každý. Jak je to možné?

Běžkám se kdysi řada lidí vyhýbala z toho důvodu, že lyže bylo těžké namazat. Když jste neuměli správně „trefit mázu“, lyže vám při každém odrazu podkluzovaly a krásný den na běžkách se najednou změnil v hororový zážitek. Ty doby jsou ale dávno pryč, protože naprostá většina běžkařů dnes začíná na lyžích s takzvaných skinem.

O co jde? 


Do mazné komory lyže, tedy tam, kam byste jinak nanášeli stoupací vosk, je vložen klasický „tulení pás“. Ten se však dnes již vyrábí z jiných materiálů než z tulení kůže, např. ze 100% mohéru. 

hurá na běžky

Pokud si pořídíte lyže odpovídající vaší váze, lyže se při odrazu nesmeká téměř na žádném typu sněhu. Samozřejmě, jde o lyže pro jízdu klasickou technikou, se kterou začínají prakticky všichni běžkaři. Je to prostě trend, který umožní běh na lyžích komukoliv téměř v jakémkoliv věku.
Možná vás může děsit slovo běh, ale samozřejmě na klasických lyžích nemusíte zrovna běhat. Stačí pohodlná chůze krok sun krok, lyže se skinem nekloužou a bez problémů ujdete třeba deset kilometrů. Nebo klidně více.

Leckdy nemusíte mířit ani nikam daleko na hory. Pár kilometrů za Prahou v Ladově kraji bývá na loukách vyšlapáno nebo dokonce vyfrézováno desítky kilometrů stop, ve kterých potkáte spoustu spokojených běžkařů užívajících si pomalým pohybem na běžkách ladovské zimy.
Zařadíte se mezi ně?



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !