Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hurá! Teplo je tu. Které venkovní hračky pro děti vlastně dneska letí?

21. 04. 2022 | Výchova
-Komerční sdělení-

Občas si sama připadám jako dítě. Zvlášť, když vidím všechny ty rozkošné hračky, které jsou dneska k dostání. Miluju hrát si a tvořit, pořád. A teď mě čeká nová výzva: vybavit pro ratolesti zahradu.

Zahradu jsem si vždycky přála, i když mě kola kapitalismu zavedla na roky do městského bytu. S příchodem dítěte ale byla touha neodbytná, a zastavit nás s manželem tak nemohla ani příšerná situace kolem hypoték a realit.

Hurá! Teplo je tu. Které venkovní hračky pro děti vlastně dneska letí?

Designed by: Pixabay.com


Když si hrají i rodiče


Samozřejmě je práce kolem domu hodně. Ale víte, co miluju ze všeho nejvíc? Společenský život. Hemží se to u nás na terase i na zahradě jako ve včelím úlu. Rodinou, přáteli, sousedy a hlavně – dětmi. Všech velikostí, pohlaví a věkových kategorií. Kamarádkám trošku závidím ty větší, už samostatnější potomky – na to si musím ještě počkat.

Přiznám se, že jedním z důvodů je právě to, že větší děti už jsou skvělí parťáci na všemožné aktivity. Minulý týden u nás na zahradě švagr se starším synem létali dronem, což je mnohem větší zábava, než jsem si myslela. A především mnohem těžší, než jsem si myslela. Kluci mě hravě strčili s jeho ovládáním do kapsy, a to jsem na ženu, myslím si, v otázkách elektrohraček docela zručná i znalá.  O dronech vím, že jsou na vrcholu popularity (pokud s nimi zrovna nezpůsobíte nějakou pohromu jako zastavení provozu letiště), ale proč, to jsem si ozkoušela prvně.

Ne nadarmo se totiž říká, že hračky pro děti a dospělé se liší jen svou velikostí a cenou. Můj švagr je toho zářným příkladem. Protože má školáky podobně staré jako náš soused a sdílejí podobnou vášeň pro motorová vozidla, na letošní jaro si – jak to říct kulantně, ale výstižně – začali honit trika s pořízením terénní čtyřkolky. Ovšem netušila jsem, že je možné pořídit si elektrickou čtyřkolku i pro děti!


Hračky jako průprava do života


Čtyřkolky pro děti zpravidla v pohodě ujedou 10–15 km v terénu, avšak bezpečnou rychlostí. Kluci si tak můžou vyrazit na hodinový výlet po okolí. Tedy, nejen kluci. Tohle bych jako školačka brala hned. I když už je to hračka, kterou ne každý pořídí, cena se pohybuje nad 10 000 Kč.

Pro menší děti (až do 25 kg váhy) a jejich tatínky, potažmo motorovou vášní posedlé maminky, je dneska k dostání parádní výběr dost vyladěných elektrických autíček. A to samozřejmě nemyslím ta malá na ovládání, která mě baví taky. Myslím fakt bytelné Mercedesy, Audi, SUV, Lamborghini, motorky i traktory, které mají ovladatelné volanty, plyn, brzdu, rádio, světla, blinkry, bezpečnostní pás a frčí dramatickou rychlostí 3–4 km/h. Dálkové ovládání tu funguje jen jako jistota pro rodiče, případně jejich vedení u menších dětí, které si s řízením ještě samy neporadí.

Kdyby mě někdo s tímhle jako malou vypustil nejdřív na ulici a pak na dětské dopravní hřiště, nejspíš bych v osmnácti při zkoušce na řidičák neměla nervy na dranc. Kvalitní kousky se dají sehnat od nějakých 4 000 Kč, a já je pro své dítě chci zaručeně. I když si asi musím počkat až na Vánoce.

Zatím tedy u nás jako dětský dopravní prostředek dominují šlapací vozítka, odrážedla a koloběžka. Vozový park je leckdy menší, než si žádá počet příchozích dětí, takže si dovedete představit, jaká je to občas pranice a mela.
tříkolka pro děti
Designed by: Unsplash.com


Stromový domek snů


Stejně jako my dospělí, i děti někdy chtějí létat po plenéru a čas od času se zašít, schovat a spřádat ničím i nikým nerušeni svoje dětské fantazie. Kupodivu jsou kreativní postupy, které po generace neztrácejí na atraktivitě – jako postavit si vlastní domek či labyrint z matrací, anebo venku z větví.

Já si moc přeju, možná nakonec víc než ty děti, zahradní domek v korunách stromů. Manžela tenhle úkol čeká napřesrok. Zatím u nás vévodí malý zahradní domek a houpačka, které jsou samozřejmě nestárnoucí klasikou.

Pokud jste na tom podobně a rádi byste dali svým dětem víc možností, jak si vyhrát, tak jsem vám k jednotlivým hračkám přidala odkazy na jejich výběr na e-shopu Planeo.

Dětem, čerstvému vzduchu a hračkám třikrát hurá.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !