Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ideál má čtyři nohy a hebký kožíšek

13. 02. 2021 | Vaše příběhy

Můj soused má malého pejska, jorkšíráčka Beníčka. Také mám malého pejska, také Beníka, křížence. Když jedu na dovolenou, nebo na wellness pobyt, snažím se vybírat takové ubytování, aby tam bylo možné jet i se psem. U wellness pobytů převážně v lázních to jde ale těžko. Proto mého pejska v takových případech hlídá můj otec. Soused je ale důchodce a nikoho, kdo by mu pejska pohlídal, nemá. Wellness pobyty soused miluje také. A proto se rozhodl jezdit i s Benem, přestože pobyt se psem je v hotelu vyloučen.


Moc mě zajímalo, jak to dělá a zda se někdy nevrátí zpět v den nástupu, protože Bena odmítnou v hotelu ubytovat. Zatím se tak nestalo, přestože s ním takto jezdí už víc než tři roky. A jak to dělá? Pán přijede do hotelu automaticky se psem. Snaží se, aby pejsek nebyl středem pozornosti, a tak při ubytování ho nechá v autě. Personál hotelu by byl ale slepý, kdyby si pejska nevšiml hned první den. V tomto okamžiku pán vysvětlí, že za pejska klidně připlatí.

„Ale tady se nelze ubytovat se psem,“ zní stále dokola.

Pán má pobyt zaplacený a bez pejska se odmítá ubytovat. Vždyť jel na dovolenou x kilometrů! Zaručí se, že jakoukoli škodu, pokutu v případě stížnosti dalších hotelových hostů zaplatí. Nakonec se dostane na pokoj i s pejskem, a zdarma.

„Minule se mnou byl Ben i na bazéně,“ chlubil se pán nedávno. „A jak toto se vám povedlo?“ zajímalo mě. „Vždyť na to se vztahují pravidla hygieny.“

„Normálně jsem dal Bena na židli na vlastní osušku s tím, že kdyby pejsek skočil dolů a někdo si stěžoval, zaplatím pokutu. Stejně tak, kdyby přišla hygiena. Jak často tam ale hygiena chodí, že?“ Malý pejsek je tak zvyklý být se svým pánem, že se ze židle nehnul. Pozorně sledoval svého pána, jak plave ve vodě, a bylo mu příjemně.

„Také si myslím, že psi jsou často lepšími hosty, než lidé,“ souhlasila jsem.

Naposledy jsem byla se svým psem v hotelu v Jeseníkách. Byl to hotel, kde se bylo možno ubytovat se psem, a tak jsem i za Bena platila. Tehdy u nás na patře byla ubytována skupina mladých lidí. Jak jsem se posléze dozvěděla od paní pokojské, právě tito mladí lidé se jednoho dne opili. Během jediného dne pak dokázali rozbít televizi, pozvracet koberce v celém pokoji, rozbít zrcadlo v koupelně, roztrhat hotelové ručníky a osušky a prasknout dvě dřevěné lamely v jedné z postelí. Škodu odmítali zaplatit, a tak po nich bude následně vymáhána.

Uznejte, toto pes nedovede ani v případě, kdyby se jaksepatří snažil. Od doby, co mám psa, a je to už víc než dvacet sedm let, si těchto čtyřnohých parťáků vážím víc a víc. A jak mi řekl jednou jeden majitel horské chaty, ještě nikdy se mu nestalo, že by u něj na chatě pes ukradl ručník, osušku, skleničky či příbor, opil se a rušil další hosty, cokoli rozbil, pozvracel či potrhal. Neměli bychom si my lidé občas vzít příklad právě ze psů?


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Ideál má čtyři nohy a hebký kožíšek:

Ideál má čtyři nohy a hebký kožíšek
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

Moc pěkný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkmoc hezký článek.Smajlík Jaruška to hezky shrnula. Když je s pejskem dobře zacházeno, chová se slušně a ostudu páníčkovi nikdy neudělá.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek.A i komentář do Jakaz je velmi milý.Zcela se ztotožňuji s názorem.
Obrázek uživatelky
profil
Naprosto souhlasím, náš Rebíšek s námi jezdí na Šumavu, do apartmánu může, tam je host, za kterého se platí a je tam vítaný. Při cestování do zahraničí jsme ho vozili do chovné stanice, odkud pochází, tam se na něj vždy moc těší a jinam bychom ho nedali. Také jsem toho názoru, že pes je lepší společník než lidi, bere člověka takového, jaký je, nerozlišuje, zda je tlustý nebo hubený, holohlavý nebo postižený, hlavně, že ho má rád.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles