Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem dělala konkurz

28. 11. 2012 | Vaše příběhy

Má-li člověk nastudováno pouhých deset lekcí z angličtiny a dvě malé děti, pokusy vyhrát v konkurzu obvykle selhávají. To byl též můj případ. S tímto handicapem jsem se zúčastnila konkurzního řízení u jedné pražské firmy. Nesmím ji jmenovat. Proč, to hned vysvětlím. Očekávala jsem neúspěch.

Obrazovky počítačů mi totiž dost kategoricky dávaly najevo, že neznám ani jeden z programů, které bylo možno vidět. Já jsem znala pouze Word a Excel, a ty se tu nevyskytovaly. Objevila se sympatická, leč rezervovaná dáma a položila přede mne anglicky psaný text. Naštěstí se hemžil cizími a mezinárodními slovy, takže bylo možno popustit uzdu fantazii a celkem plynule překládat. Jedna věta však byla typicky anglická a já jsem nerozuměla významu stěžejního slova. Začala jsem na ženu vrhat prosebné pohledy, a ona nic. Pak jsem slibovala, že když mi sdělí význam toho jediného slůvka, budu schopna překlad dokončit. Odkašlala si a dívala se stranou. Dokonce trochu zčervenala. V tu chvíli jsem začala mít pocit, že stačí říkat cokoliv k věci, ale stoprocentní jistotu jsem neměla.

Jak jsem dělala konkurzCelou situaci jsem pochopila, když jsem se s touto dámou po svém přijetí k firmě setkala v kurzu anglického jazyka pro začátečníky. V současné době si na tu událost se smíchem obě zavzpomínáme. Ale musela jsem slíbit, že neprozradím její jméno ani název firmy.

Tento příběh se odehrál před mnoha lety. Nyní již dávno pracuji v jiné pozici pro jiného zaměstnavatele. S trochou smutku i nostalgie si uvědomuji, jak se tyto algoritmy neustále opakují. Jenže v mnohem brutálnější podobě! To, že se na vysoké posty dostávají nekompetentní lidé, je dnes věcí zcela běžnou a těžko říci, zda to jakákoli vláda či systém změní!


Juhunka - čtenářka
ChytráŽena.cz
článek vyšel také na amatérském literárním serveru


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsánoSmajlíkNejen na školách, ale i jinde se najdou lidé,kteří by tam neměli co dělat
Obrázek uživatelky
profil
Prima pointa...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Přeji úspěchy v osobním životě i v zaměstnání..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
sa často nedostanú ľudia, ktorí sú vzdelaní, pracovití, šikovní, ..., ale takí, ktorí majú "povolanie syn", prípadne neter, či iný rodinný príslušník.
A pred mnohými rokmi, ako píšeš, ešte veľa ľudí angličtinu neovádalo, takže aj tá "skúšajúca" dáma zrejme nevedela, ako by ten text preložila.
Ale hlavne, že si uspela.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík já jsem také jednou dělala zkoušku z němčiny u člověka, který vůbec německy neuměl.... také jsem to nevěděla a udělala....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles