Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem na Chytré Ženě k nápadu na podnikání přišla

13. 06. 2010 | Vaše příběhy

V poslední době to u nás s penězi nevypadalo vesele, asi tak jako všude jinde. V rámci slavné finanční krize vzali manželovi v práci prémie. Manžel začal chodit na šestnáctihodinové směny, aby prémie „dohnal“ a já se snažila sehnat si přivýdělek, aby se mi nestrhal. 

Ale nesehnala jsem nic. Jako poslední naději jsem si nechávala svého zaměstnavatele (jsem na mateřské), u kterého zatím nikdy nebyl problém si přivydělat. Bylo mi řečeno, že mají, opět v rámci finanční krize, zákaz přibírat jakoukoli výpomoc. A byla jsem nahraná.

Začala jsem si pohrávat s myšlenkou, že bych zkusila začít s přivýdělkem na vlastní pěst.  Mým koníčkem je práce s fotkami. Nejen jejich úprava, ale také tvorba prezentací, které je možné přehrát na dvd přehrávači. Taková videoprezentace z dovolené, vytvořená jen z těch nejhezčích fotografií, doplněná o hudbu a komentáře není vůbec k zahození. Mým kamarádkám nevěstám se videoprezentace z jejich svatebních fotek, jako dodatečný svatební dar, také moc líbila. Říkala jsem si, že nabídek týkajících se úpravy fotek je hodně, ale o tomhle jsem ještě neslyšela.

Dřív než  jsem se stačila pustit do realizace, narazila jsem na Chytré Ženě na fotku, která se mi moc líbila. Byla na ní mladá velmi krásná spící dívka s kočkou. Jediný problém byl, že dívka na fotografii měla špatnou pleť. Možná z pocitu určité sounáležitosti, kdysi jsem na tom nebyla o moc lépe,  jsem se rozhodla ukázat dívce, jak krásná doopravdy je. Zeptala jsem se autorky fotografie, zda by ji nevadilo, kdybych fotečku upravila. Autorka odpověděla, že nevadilo, pokud jí výsledek ukážu, a že prý je zvědavá, o co se jedná.  Dívce jsem na fotce vyretušovala vady pleti, upravila jsem trochu barevnost a fotku přidala do alba na Chytré Ženě. Autorka fotografie mi napsala, že mi moc děkuje. Na fotce je prý její dcera, která má s pletí velké trápení a nechce se proto vůbec fotografovat. Přála by si ale mít alespoň pár pěkných fotek, které by mohla ukazovat kamarádům, případně se jimi prezentovat na internetu.

A bylo rozhodnuto, nabídnu své služby v úpravě fotografií a tvorbě prezentací – za zkoušku nic nedám. Tedy samozřejmě, že dám. Příprava mě stála spoustu a spoustu času a jak už to bývá, kdyby měla za něco stát, stála by mě i spoustu peněz.  Peněz, které nemám. K internetové prezentaci jsem tedy použila bezplatné stránky určené blogům, se kterými už jsem uměla alespoň trochu pracovat.  Připravila jsem si design i obsah blogu. Kamarádi mi v rámci možností natiskli reklamní letáky, které jsem si  připravila, a které jsem roznosila na různá místa ve městě, do obchodů, čekáren u lékařů, kadeřnictví. Kontaktovala jsem jednu paní fotografku, která mi slíbila, že bude mé služby nabízet novomanželům (bohužel svatební sezona má právě volno – je přeci květen). Mé služby mě napadlo nabídnout také maminkám s čerstvými miminky – z vlastní zkušenosti vím, že maminka po porodu není právě svěží kvítek (z pochopitelných důvodů ;) ), ale hezkou fotečku s čerstvým miminkem by si mít přála. Pak mi fantazie došla a zákazníci se samozřejmě nehrnuli (pokud nepočítám kamarády ;)).

Lidé kolem mě jsou většinou projektem nadšení a čas od času mé dovednosti využívají. Setkala jsem se samozřejmě i s negativními reakcemi.  Počínaje tím, že příroda je příroda. Ano, takže v rámci boje proti všemu umělému přestaneme používat makeupy, řasenky, laky na nehty a deodoranty :D?  Jedná se přeci jen o úpravu fotografie, ne o plastickou operaci :D. Nebo třeba, že je to vlastně lež. Ano to jistě je, ale je to lež dobrá, která může podpořit sebevědomí denodenně podkopávané neméně upravenými obrázky celebrit.  Taky jsem se setkala s názorem, že je to naprostá „blbost“, kterou si dneska umí udělat každý a že je to něco, co k životu rozhodně nepotřebujeme. Samozřejmě, že nepotřebujeme, ale nebylo by pěkné vypadat jednou za čas jako hvězda? A jestli to umí každý? No nevím, ani já jsem se to nenaučila zrovna ze dne na den …

Samozřejmě nejde jen o retuš pleti. Mohu odstranit i nežádoucí předměty z fotek, mohu upravit kontrast fotografie tak, že například obličej, který byl focený ve stínu je najednou krásně vidět, aniž by bylo zesvětlené také pozadí a podobně.

A co vy, Chytré Ženy, zdá se vám můj nápad dobrý nebo ho také považujete za „blbost“?  A neměla by některá z vás nápad, jak nejlépe pokračovat v propagaci?


KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsem na Chytré Ženě k nápadu na podnikání přišla:

Jak jsem na Chytré Ženě k nápadu na podnikání přišla
Jak jsem na Chytré Ženě k nápadu na podnikání přišla
Jak jsem na Chytré Ženě k nápadu na podnikání přišla
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já si myslím, že úplná blbost to rozhodně není.
Přírodě se prostě musí občas pomoct a retušování fotografií tu bylo mnohem dříve, než digitální fotografie. Navíc lidí, kteří mají digitální fotoaparát je mnohem více, než těch, kteří umějí fotky upravovat. Mě se kolikrát stalo, že jsem si říkala,"tahle by byla dobrá, jen kdyby mi to nehyzdil ten náhodný kolemjdoucí, blbě stojící dopravní značka" apod. Takže myslím, že je to docela dobrý "podnikatelský záměr". S tím získáváním zákazníků to asi bude zpočátku těžké, ale myslím, že pokud budou lidé spokojení, určitě Tě doporučí dál.
Obrázek uživatelky
profil
Myslím, že je to dobrý nápad. Začátek je vždycky těžký a jsou lidé, kterým se to líbí a kterým se to líbit nemusí. Tak to ale v životě bývá. Přeji hodně štěstí v podnikání. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak já si myslím, že je to určitě dobrý nápad, s propagací to fakt neporadím nic mě nenapadá.
Držím palce, ať se daří Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mě se to líbí, ale bohužel v dnešní době kdy si to spoustu maminek na md umí udělat samo a navíc ta pořád omýlaná "krize"..Nevím no, ale je jasné, že začátky podnikání jsou těžké, sama s tím mám zkušenosti. Jak píše lahanzala určitě bych oslovila školy, školky, gymnázia, střední školy..tam by jsi mohla mít úspěch..
Také držím palce ať Ti to vyjde!
Obrázek uživatelky
profil
si, že by to byla blbost, každé podnikání má těžký začátek. Tohle nikomu neubližuje, spíš naopak. Možná bych ještě zkusila školy, školky atd. Taková tabla, nebo různé školní oslavy a besídky, tam je příležitostí dost. Držím palce!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles