Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsme chtěly jít do divadla

6. 11. 2021 | Vaše příběhy

Bylo takhle jednou páteční odpoledne, děti odjely na letní tábor na dva týdny a já zůstala po neuvěřitelně dlouhé době s manželem sama doma. Nechtělo se mi trávit páteční večer u televize, a proto jsem vyhrabala tištěný měsíčník, který se u nás na vesnici začal vydávat teprve nedávno a chodil nám všem do našich schránek. Kulturních akcí tam bylo nespočet.  Jen si vybrat. Jenže jak donutit manžela, aby šel po dlouhé době v pátek večer někam ven?

Nepomáhaly ani prosby, ani výhrůžky. Musela jsem tedy zavolat svým kamarádkám. Pravda, spousta z nich už takto na poslední chvíli nemohla změnit program, ale nakonec se jedna našla. Půjčila si od přítele auto a během hodiny byla u nás doma. Společně jsme se dívaly na kulturní program. A protože jsme obě dvě dlouho nebyly v divadle, tak zvítězilo divadelní představení v kulturním sále v sousední vsi. Byly jsme nadšené a k tomu navíc jsme měly ještě dvě hodiny čas. Představení začínalo až v osm večer. Sedly jsme si proto ještě chvíli do zahrady a daly si kávu.

Nachystané jsme potom byly asi za půl hodiny. Manžel byl rád, že do divadla nemusí. Zamával nám a šel spát. My nasedly do auta a vyrazily. Cesta trvala necelých deset minut. Přijely jsme před kulturní sál a zaparkovaly. Bylo nám ale divné, že se uvnitř nesvítí a ani se k sálu nepřibližovali žádní hezky oblečení lidé. Že by se představení nekonalo? Nebo jsme si popletly datum? Rozhodly jsme se, že chvíli počkáme. Najednou nás ale upoutala bílá nálepka u vchodu. Nezbylo, než se jít podívat, co na ní stojí. Všude tma. Svítily jsme si mobilem a četly nahlas: „Dnešní představení se z důvodu výpadku elektřiny ruší.“ Obě jsme se daly do smíchu.

Nasedly jsme zpět do auta a večer zakončily u nás doma. Přes smích jsme ani nedokázaly manželovi vysvětlit, co se stalo. A aby měl od nás klid, donesl nám něco dobrého na pití a sám se odklidil zpět do ložnice. S kamarádkou jsme si povídaly skoro až do rána a udělaly jsme si z toho takovou naši letní tradici.


Jitka46 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !