8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsme se se synem proběhli v Tatrách

16. 01. 2014 | Vaše příběhy
Běželi jsme se synem od Popradského plesa - té vodní plochy - k Popradskému plesu - vlakové zastávce. Syn, v té době brigádník u JLV coby průvodce lůžkových a lehátkových vlaků, musel dorazit včas k odjezdu autovlaku, protože měl na starosti včasné naložení cestujících a vlaků. Času bylo podle ukazatele tak akorát.

Syn běžel, a běžela i jeho postarší matka. Chlapec se za mě hluboce styděl, domníval se, že to, jakým stylem já běžím, bůhvíproč diskredituje jeho. Poté mě začal parodovat. Nejdřív vždycky na místě, kde jsem ho neviděla já. Pak i na místech, kde jsem ho viděla, ale neviděl ho nikdo cizí. Nějak se mu v tom zalíbilo. A popobíhal tím mým stylem stále častěji.

Já byla ze začátku dotčena. Hodně dotčena. Protože snad opravdu nevypadám tak neelegantně, jak to předvádí. Bylo to drzé a opovážlivé. Ale hlavně to bylo srandovní. A to mě zmohlo.

v TatráchPo jisté době mohli konsternovaní návštěvníci Vysokých Tater vidět dva idiotsky se chechtající cvoky, běžící neuvěřitelnou běžeckou metodou. Mou metodou. To totiž mírně pokrčíte kolena. Provedete záklon, čímž předsunete pánev a bříško. A začnete cupitat.
A to ještě kluk neví, že jsem se rozhodla mnohem dříve, že uběhnu maratón. Nebo aspoň půlmaratón. Tak až někdy budete číst v novinách, že nejstarším účastníkem nějakého běhu byla jistá BM s KH, budu to zcela pravděpodobně já. A můžete si být jisti, že do cíle první nedoběhnu, ale že rozveselím spoustu lidí.
A na závěr, hluboce se skláním před značkaři, je to obětavá a náročná práce. Ale mezi námi, všichni značkaři jsou trochu divní. Český značkař se pro naší rodinu jmenuje Franta Noha, a je to chlap notně popletený, který vede značky značně neschůdným terénem, přičemž občas je hustí po cca dvou metrech, aby se posléze odmlčel na delší dobu - cca tři až pět kilometrů. Ale odhad vzdáleností má náš Franta Noha vcelku dobrý. To slovenský Ferko Nožka, to je jinačí kalibr. Jestliže napíše, že půjdete 45 minut volným tempem, vězte, že i kdybyste běželi celou dobu MÝM NOVÝM SUPER BĚŽECKÝM STYLEM, stíháte to s bídou do hodinky.

Ale dokázali jsme to, a kluk svá auta a lidi naložil a spolu jsme je odvezli do Prahy.
Chce si to nechávat stařeckého fóra. My, obstarožní dámy už totiž víme, proč tak činíme.

Jantra - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsme se se synem proběhli v Tatrách:

Jak jsme se se synem proběhli v Tatrách
Jak jsme se se synem proběhli v Tatrách
Jak jsme se se synem proběhli v Tatrách
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezky a vtipně napsaný článek.
Já nejsem turista vůbec, pro mě by to Slovenské značení bylo asi úplně zcestné.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jo to slovenské značení musí být x2 a ještě chvilkuSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi dobre som sa zabavila pri čítaní tvojho článku Smajlík, úplne som ťa "videla", ako utekáš.

To ste sa so synom prebehli pekneSmajlík .
Ani sa nečudujem, že vám nestačil čas písaný na orientačnej tabuli, veď bežať tých 4,5 km tvojím štýlom si vyžaduje značnú námahu a tréning.
Smajlík
Ja mám skúsenosť, že keď Ferko Nožka napíše na tabuľu 45 minút, bežný (a nemusí byť ani priveľmi zdatný) turista to spraví za 35-40 minút. Musí ísť ovšem turistickým krokom.
Smajlík

Držím ti palce k zvládnutiu (pol)maratónu Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkmoc hezky napsané, kráné fotkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
u Popradského plesa to velmi dobře znám, až tam zase pojedeme, budu sledovat, jestli tam lidi už začali běhat po jantrovskuSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles