Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak korona změnila život

4. 12. 2020 | Vaše příběhy

Katka, kamarádka z dětství, prožívala krizi v manželství. Už delší dobu si s manželem nerozuměla a požádala proto o rozvod. Proběhlo zatím jen jedno stání.

Na jaře, kdy u nás udeřila vlna koronaviru, byl její muž nucen pracovat z domu, zatímco ona chodila do práce jen na zkrácený úvazek. Když zavřeli školy, i děti zůstaly doma. Dva kluci, kteří mají osm a deset let, si potřebují někde vybít energii. Být doma s člověkem, s kterým si nerozumíte, je obzvláště těžké, a proto to manželé řešili následovně.

Katka byla v práci, z které přicházela už před polednem. Mezitím její muž stihl nakoupit a při domácí práci nachystat jídlo pro sebe i děti. Vařit jen pro sebe a děti se mu zdálo sobecké, a tak nachystal porci i pro svou ženu. Ta zase měla na starosti večerní učení s kluky. Jen s matematikou pomáhal Jirka, Katčin muž. Online výuku zvládali kluci dopoledne, když jejich táta pracoval a máma byla v zaměstnání. Odpoledne měli všichni volné. Aby se nehádali, domluvili se Katka s Jirkou, že kvůli dětem vyjedou někam ven. Kluci potřebovali pohyb. Jenže mezi lidi se jim nechtělo, a ani to nebylo dovoleno. Proto vyráželi do přírody.

První týden chodili po horách mlčky, věnovali se jen synům. V přírodě bylo ale tak krásně, že si manželé začali povídat. Katka vzpomínala na to, jak před lety Jirku poznala. Bylo to právě na horách, kdy přijala pozvání kamarádky na hromadný výšlap na Radhošť. Jirka se jí tehdy líbil a pro Jirku byla Katka zajímavá, veselá a prima holka. Netrvalo dlouho, a začali spolu chodit.

„Co kdybychom si zajeli na Radhošť?“ zeptal se Jirka náhle.

Jak mohl poznat, na co Katka myslí?

„Proč ne?“ odpověděla.

 

Na Radhošť museli pěšky, lanovka nejela. Nevadilo jim to. Kluci výšlap dali a nahoře se jim moc líbilo. Byli tu vlastně jen jednou, to ještě stál původní Libušín. Mladší Martin byl tehdy malý na to, aby si to pamatoval. Také tu tehdy nebyla Stezka Valaška, dřevěná konstrukce skýtající krásné výhledy na Valašské Beskydy. To se ještě měli rádi.

Na vrcholu bylo krásně. Zastihli počasí bez mlhy. Kluci našli poslední borůvky a smlsli si na frgálu, klasickém valašském koláči.

„Pamatuješ?“ zeptal se Jirka a přivinul si Katku náhle k sobě. Neprotestovala, ani se neodtáhla.

To neudělala už dlouho. Proč se s ním vlastně rozvádí? Ale ano, ví to. Nepomáhá s dětmi, nemají si už co říct. Žárlí. Ale nyní, když oba mají méně práce a víc času, nyní jí je s ním náhle zase dobře. A dokonce se dal do vaření. Prý ho to začalo i bavit.

Podobně uvažoval i Jirka. Proč to už mezi nimi není takové, jako dřív? Měli oba moc práce, kluci zlobili a Katka po něm chtěla spoustu věcí najednou. Když jí hned nevyhověl, šla radši za kamarádkami. S těmi trávila každou volnou chvilku a Jirku zanedbávala. Nyní ale její kamarádky mají strach vídat se s ostatními a díky tomu mají čas jeden na druhého.

Oba si uvědomili, že možná měli s rozvodem počkat.

 

Dva měsíce se nepohádali. Trávili spolu mnohem víc času, než za poslední dva roky, a pořád si měli co říct. Zajeli na houby a Jirka vyrobil klukům draka. Společně ho šli pouštět na kopec za město. Po dlouhé době vylovili ze sklepa kola a vyrazili všichni společně na výlet na kolech. Domů se vrátili unaveni a společně si udělali pizzu. Pomáhali i kluci, každý si tam dal to, co měl rád. Bylo to jako vaření pejska s kočičkou, ale bylo to prima.

 

Večer usnula Katka v Jirkově náručí.

„Proč se vlastně rozvádíme?“ zeptala se před usnutím a Jirka ji po dlouhé době opět políbil.

Od soudu jim přišla zpráva, že se kvůli pandemii odročuje další jednání o jejich rozvodu. Byla to milá zpráva. Ti dva už věděli, že se nerozvedou. Jirka i Katka pochopili, že mezi nimi je ještě dost toho, proč mají zůstat spolu. A není to jen kvůli dětem. Našli novou vášeň, na kterou poslední dobou neměli čas a malinko zapomněli.

Katka stáhla žádost o rozvod a oba už vědí, že na svém vztahu musí pracovat.

 

A tak korona změnila těm dvěma, vlastně čtyřem, život k lepšímu…


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak korona změnila život:

Jak korona změnila život
Jak korona změnila život
Jak korona změnila život
Jak korona změnila život
Jak korona změnila život
Jak korona změnila život
Jak korona změnila život
Jak korona změnila život
Jak korona změnila život
Jak korona změnila život
Jak korona změnila život
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkný příběhSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

Pěkný příběh s dobrým koncemSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběh o tom, že i zlé je někdy k něčemu dobré.
Obrázek uživatelky
profil
Potěšilo po ránu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný příběh.Kéž by se taková sblížení stávala častěji.Dnes se lidé rozvádějí dost často neuváženě,hned při prvním problému.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles