Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na správné mytí vlasů?

18. 04. 2017 | Péče o vlasy
Jaké jsou nejčastější chyby při mytí vlasů? Víme jak na to!
Rozdíl mezi mytím vlasů na salonu a každodenní péčí o vlasy doma je velký. Důležitá je správná volba kosmetiky dle druhu vlasové pokožky, a také vlasů samotných. Kolem domácího mytí vlasů panuje spousta mýtů.


Pokud vaše vlasy nejsou zrovna v kondici, poraďte se s odborníkem. Může se totiž jednat o nesprávný postup v té nejzákladnější péči, kterou je mytí vlasů. Na salonu kadeřnice vždy začínají diagnostikou vlasů a vlasové pokožky, poté doporučí vhodné přípravky pro mytí a závěrečnou péči přímo zákaznici na míru dle celkové kondice jejích vlasů.

Jak při mytí na salonu postupujete?      

Důležité je, vlasy vždy umýt šamponovou lázní dvakrát. Důkladně je namočíme, potom si šampon dáme do dlaní a rozetřeme. Poté teprve začíná zapracování šamponu do vlasů. Vlasy myjeme po směru růstu vlasů od kořínků po konečky, nejprve krouživými pohyby u pokožky až po jemné mytí vlasových délek. Po celou dobu se držíme ve směru růstu, jinak by se vlasy zacuchaly. Poté důkladně opláchneme a z vlasů vymačkáme do ručníku přebytečnou vodu.
Pramínek po pramínku naneseme hloubkovou regeneraci. Necháme působit 5 minut, opět důkladně opláchneme. Pro stimulaci vlasové pokožky nanášíme vlasové tonikum, pipetou jej aplikujeme přímo do pěšinek na pokožku. Krouživými pohyby uděláme závěrečnou masáž.

Jak na správné mytí vlasů?Jaké jsou nejčastější chyby při mytí vlasů doma?

Nejčastější chybou je, že doma dáváme moc velké množství  šamponu, či masky. Zde rozhodně platí: Méně je někdy více. Zejména pokud máme kvalitní profesionální kosmetiku, vždy stačí rozetřít malé množství přípravku v dlaních a poté aplikovat od pokožky směrem do délek.
I doma platí pravidlo dvojího mytí. Vlasy bychom měli umývat v  přirozené poloze  a podle směru růstu. Ideálně tedy ve stoje ve sprše. Postup je stejný u žen, mužů i dětí. Jen je třeba používat speciální vlasovou kosmetiku určenou dětem a pro muže. Nedoporučuji používání jednoho šamponu pro celou rodinu, jak bývá často zvykem.

Po mytí je třeba vlasy opatrně vysušit ručníkem a aplikovat masku nebo kondicionér pro uzavření vlasového vlákna. Maska vyživuje vlasy do hloubky, ale vlasové vlákno neuzavře. Masku tedy doporučuji používat 1 x týdne. Kondicionér po každém mytí, i po použití masky.

Jak aplikovat šampon a následnou péči?

Malé množství šamponu dáme nejprve do dlaní a opatrně vtíráme do vlasů a na pokožku, kterou masírujeme krouživými pohyby spolu s vlasy. Hodně propláchneme vodou, vlasy opatrně vysušíme ručníkem a následnou péči aplikujeme po malých pramenech.

Říká se, že každodenní mytí vlasům neprospívá? Co na to odborník?

Vlasy myjeme podle potřeby, a také záleží na tom, v jakém prostředí se pohybujete. Je pravda, že časté mytí vlasů je může vysušovat. Proto klientům doporučujeme výběr opravdu šetrné vlasové kosmetiky, která vlasům navrátí hydrataci a při nutnosti každodenního mytí je příliš nezatíží.

Zdroj, foto: Klier


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vlasy si myji co dva dny,v létě i každý den
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles