8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak ochránit domácí mazlíčky před silvestrovským šílenstvím?

28. 12. 2023 | Zvířátka
Už se nám to krátí, konec roku je tu, než řekneme Silvestr a s ním i petardové šílenství. Samozřejmě, nejdříve přijdou Vánoce, ale ty jsou pro domácí mazlíčky víceméně neškodné. To na sebe maximálně shodí vánoční stromeček, vyčmuchají a spořádají připravené cukroví, spálí si chlupy o svíčku nebo roztahají po celém bytě balicí papír. Ale poslední den roku může být hlavně pro psy velmi nepříjemný. A to hlavně kvůli hluku z petard.

Pokud víte, že váš pejsek snáší silvestrovské veselí opravdu špatně, je nejlepší na poslední den roku odjet někam mimo civilizaci. Když tu možnost nemáte a bydlíte ve městě, tak ještě za světla svého čtyřnohého mazlíčka vyvenčete a nepouštějte ho přitom z vodítka. Petardy někteří nedočkavci odpalují už od silvestrovského rána, proto by se pejsek mohl leknout a utéct neznámo kam. Doma pak najděte nejklidnější místo, třeba koupelnu, a tam svému mazlíčkovi vytvořte dočasný azyl.


Něco na uklidnění


Žádný zázračný lék na rychlé zklidnění domácích mazlíčků zatím nikdo nevymyslel. Ale existují například Bachovy esence z oblasti alternativní medicíny, které na zvířata často dobře účinkují. Užívají se právě při úzkostech, bázlivém, ale i agresivním chování. Další variantou jsou pamlsky s uklidňujícím účinkem. I samotné žvýkání psa zklidní, vitamínový pamlsek se doporučuje právě při stresu z hlasitých zvuků. Léky s obsahem sedativ se zvířatům podávají jen v krajních případech.



Metoda Half Wrap


Když potřebujete uklidnit nervový systém psa, doporučuje se zkusit i vázání pruhu látky kolem zvířete, takzvanou metodu Half Wrap. Po bandáži z alespoň 5 cm široké elastické látky (stačí šála) se zvíře překvapivě zklidní a bude se cítit více v bezpečí, podobně jako miminko v zavinovačce.
Rozptýlení hrou
Na každého psa platí něco jiného, ale když mazlíček není ještě v úplně velkém stresu, pak může zabrat i rozptýlení v podobě hračky, hlavolamu nebo společného dovádění. V případě venkovního rámusu z petard může ulevit i zapnutí televizi nebo rádia, což nepříjemné zvuky trochu odcloní. Neměli byste ale svého mazlíčka v žádném případě nechávat doma samotného a jít ven slavit, následky zažitého stresu by pak u něj mohly trvat dlouhou dobu.

Zdroj, foto: www.krmivo-brit.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !