Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak okradli Alíka

27. 03. 2022 | Vaše příběhy

Když jsme si pořídili našeho psa Alíka, byl ještě mladý. Už to sice nebylo takové to štěněčí klubíčko, protože jsme si ho přivedli z útulku, ale nebyl to ještě zcela dospělý pes. Byl to takový psí huberťák. Rozhodli jsme se, že Alík bude hlídat dům. Aby mu bylo u domu dobře, pořídili jsme mu krásnou zateplenou boudu. Nestála zrovna málo. Co bychom ale pro svého psího miláčka neudělali? Aby Alíkovi nebylo venku smutno, pořídili jsme mu spoustu hraček, hlavolamů pro psy a další vychytávky.

Plot kolem domu byl pevný, nový, nemuseli jsme se bát, že by náš milovaný Alíček utekl. Před odchodem do práce a dětí do školy jsme našemu pejskovi pověsili na krk také kovovou ampulku s adresou a telefonem na nás. Bylo sice nemyslitelné, že by Alík plot přeskočil, podlezl ho nebo nalezl jiný způsob, jak opustit náš pozemek, ale jistota je jistota. Kovovou ampulku jsme zakoupili v potřebách pro zvířata. Alíkovi jsme naplnili misky, vybavili ho hračkami a odešli jsme. Našeho chlupatého mazlíčka jsme nechali svému osudu a doufali jsme, že dům a pozemek ochrání.

Když jsme se pak vrátili domů, Alík nás vesele vítal. Bylo mu asi samotnému smutno. Že tu ale nebyl tak sám, o tom jsme se brzy přesvědčili. Alík na pozemku byl, žužlal svůj balónek, po jeho dřevěné boudě jako by se ale zem slehla. Tam, kde stála, byla jen slehlá tráva. Někdo mu jeho boudu ukradl. Z obojku na jeho krku zmizela také kovová ampulka s adresou. A chyběla také nerezová miska na vodu. Ze staré kameninové misky zmizely dokonce granule. Určitě všechny nesnědl. Zloděj tam starou kameninovou misku nechal, vzal si jen novou nerezovou a granule. A že to byl nejspíš také milovník psů, tak vodu z nerezové misky přelil do té staré, aby Alík neměl žízeň.

Drzost zlodějů nezná mezí, pomysleli jsme si, když jsme shledali, že jedna ze psích hraček chybí. Byl jí látkový kocour, absolutně nerozkousatelný. Všechny hračky Alík hravě zmohl a roztrhal, plyšového kocoura ale nepřemohl, a tak mu ho vzal zloděj. Alík byl totiž větší pejsek, ale bázlivý. Na psy si troufl, ale cizích lidí se bál. Měl asi špatné zkušenosti. Zloděj toho využil.

A tak se z našeho psa venkovního stal pes domácí. Alík se stěhoval do domu, aby nám příště zloděj nesebral i jeho. Po Alíkovi přibyli i domácí kočky a kocouři, zakrslý králík a dokonce i domácí myš. Kdybychom přišli o Alíka, byla by to teprve největší ztráta. Hlídání domu jsme proto od této události svěřili alarmu.


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak okradli Alíka:

Jak okradli Alíka
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
myslím si, že zloděj asi nebyl z daleka, šel na jisto. Škoda, že pejsek zloděje neprohnal! Dnes se lidem hodí úplně všechno!
Obrázek uživatelky
profil
Alík si neubránil svoje, jeho bouda se někomu líbila. Co nepřišroubuješ tak má nožičky. Doma mu je ale dobře.
Obrázek uživatelky
profil
Krásně napsaný článek.I když příběh smutný v tom,že ukazuje čeho všeho jsou lidé schopní.
Obrázek uživatelky
profil
Dneska je možné všechno a nejen v současné době; už je to pár let, co u zubařky, kam chodím, ukradli štětku na WC, která ani nebyla nová. Nedovedu si představit, že ji někdo odnesl v tašce.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles