8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak PAT a MAT malovali

18. 11. 2012 | Vaše příběhy
Můj manžel je vyučený strojní zámečník. Zvládá bravurně činnosti spojené s touto profesí a s přehledem fušuje do řemesla i kolegům  v oboru elektrikář, instalatér a soustružník. Nesnáší ale malování pokojů. Ne, že by to nezvládnul, ale nebaví ho to. Jeho bratr Petr je vyučený truhlář, je mistrem ve svém oboru a se dřevem dokáže zázraky. Ten naopak maluje pokoje velmi rád, ale nijak zvlášť mu to nejde.

Toužila jsem  po vymalování ložnice, co vymalování, stačila by vybílit, žádné barvy jsem nechtěla. Bílá by stačila a byla bych šťastná.
Manžel se rozhodl, že moje přání splní a švagr se nabídl, že přijede na pomoc. Já jsem toho času byla zrovna po operaci, takže moje pomoc byla spíš morální a pánové mi dovolili maximálně uvařit kafe a oběd.

Jak PAT a MAT malovaliNadnesla jsem švagrovi svojí představu - vybílit, pouze vybílit, ale on nesouhlasil. "Hele, Martino, to by bylo pěkný, takhle ty dvě stěny proti sobě hodit jemně do okrova, mám barvu s sebou, zbyla mi z minule," vemlouval se znalecky Petr. Což o to, okrová, hlavně jemná, jak říkal, by nebyla špatná. To by bylo tak trochu jako styl jižní Francie, to by se mi líbilo. Hlavně žádná citronová, růžová nebo bledě modrá, jako pro miminka.
Manželovi to bylo celkem šumák a tak jsem souhlasila. Chlapci si rozdělili barvu a začali každý jednu stěnu. Přesně v půlce každé stěny jim došla barva. Já jsem to v podstatě tak trochu tušila, ale neodvážila jsem se takovým odborníkům radit, že. "No nic, to nevadí," hlaholil švagřík. "Pojď, jedeme koupit barvu," tahal manžela do auta. "A trefíte ten odstín?" ptala jsem se poněkud slabomyslně. "S přehledem," opovržlivě odfrkli pánové a zmizeli na nákup. 
Vrátili se celkem brzo a spokojení, barvu si namíchají sami. A tak míchali. Neměla jsem odvahu vylézt z kuchyně, jenom jsem slyšela, jak se radí, že odstín barvy musí být tmavší, aby překryl to, co už namalovali.
"Bude to paráda, až to uschne," chválil se švagr. Budeš překvapená. 
To jsem opravdu byla, kdyby se v ložnici procházel tygr usurijský, nepřekvapilo by mě to víc, než to, co jsem viděla. Ložnice byla růžová. Ne jemně růžová, ale sytě růžová, jak pro Barbie. Je pravda, že moje přání, aby nebyla miminkovsky růžová, se splnilo, v tomto pokojíku by každé miminko zcepenělo. Vypadalo to tam jako ve vykřičeném budoáru. Pověsit do okna červenou lampičku, mohli jsme angažovat veselé dívky a byla by nová živnost. Ale já jsem tam chtěla spát a nemít divoké sny.
Vyšlo najevo, že požadovanou barvu neměli a pánům se nechtělo shánět dál, tak si řekli, že to nějak namíchají. No namíchli hlavně mě. Ale nedalo se už nic dělat, několik hodin jsem ještě žila v naději, že barvička uschne, ale pořád to byl sytý jahodový koktejl.
Buď barva časem přece jen trochu vybledla, nebo jsem si zvykla a už ji tak nevnímám, ale pravdou je, že se mi občas zdají sny, že bydlím v malém domečku a volá na mě nějaký Ken.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Martinko,
oni pánové dobře věděli, jakou barvičku potřebuje správná Chytrá žena. Smajlík Jen se podívej na ty krásné, růžovoučké stránečky co jsou všude okolo... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
opět super napsané - živě jsem si dokázala vybavit každou větu.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Z tvojho hororu máme my, čitateľky, veselohru.SmajlíkSmajlík
Inak podobného Patomata mám v rodine - je to švagor. Namiesto jemne banánovo žltej kuchyne našla sestra po príchode z liečenia takú žltú, že aj taška z Billy je proti tomu slabučký odvar.
Obrázek uživatelky
profil
hezky vyprávěný příběh
Obrázek uživatelky
profil
i když tobě do smíchu nebylo,tak já jsem se pobavilaSmajlíkSmajlíkkrásně jsi nám to vylíčilaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles