Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak Ronyho píchla vosa

12. 09. 2021 | Vaše příběhy

Nyní na konci léta se v okolí našeho domu znenadání vyrojily vosy. Celé prázdniny byl od nich klid, a nyní, sotva otevřu okno, už mám doma minimálně dva kousky. Asi čekaly na chvíli, kdy sundám z okna síť proti hmyzu, kterou jsem v okně celé prázdniny měla.

To si tak sedíte u televize, nebo vaříte, uklízíte, čtete, zkrátka žijete, a najednou bzučení. Pokud nevyžádanou návštěvnici nezabiji, snažím se ji vykázat z mé domácnosti. Někdy vyhraji já, někdy vosa a já nakonec počkám, až se sama rozhodne a vylétne ven. Jenže ona není zdaleka jediná. A tak stále bojuji. Nyní, co mám doma mého čtyřnohého zvědavého Ronyho, to je kapánek náročné. Jeho totiž zajímá vše a ještě netuší, že mu to může ublížit. Zatímco holubů a divokých králíků se bojí, ke psům přistupuje s rozvahou a kočky obchází, hmyz ho díky titěrným rozměrům přímo fascinuje. Když se snaží dostihnout motýla, nebo mouchu, dá se to tolerovat. Ale vosy, včely a čmeláky se mu snažím z hlavičky vymazat. Jak jde vidět, dosud marně.

Dnes jsem vařila a měla doma plno práce a Rony si hrál se svou gumovou žirafou, která byla tuze krásná, než z ní udělal pouhé torzo. Najednou slyším příšerný nářek. Dvounohá žirafa bez hlavy ležela opodál a Rony stál na třech nohách. Levou přední měl zvednutou nahoru a plakal. Kousek před ním se potácela vosa, kterou nejspíš ve snaze si s ní pohrát přišlápl.

Popadla jsem svého uplakánka do náruče a rozdala jsem si to s vosou, která mu ublížila. Hned nato jsem těšila pejska. Potřela jsem mu tlapku chladivým gelem po bodnutí hmyzem a chtěla ho uklidnit. Rony ale dál plakal a cukal tlapičkou. Tak jsem mu na ni foukla. To ho rozveselilo. Ač měl příšernou bolístku, malinko zavrtěl ocáskem. Z nejhoršího byl venku a chtěl znovu foukat na tlapku. Tak ho to bavilo, že mi nastrkoval svou levou přední ještě dobrou půlhodinu.

 „Hodný Roneček, pofoukáme,“ těšila jsem ho, než usnul jako miminko.

Když se probudil, zdálo se, že na píchnutí zapomněl. Občas sice levou přední tlapku zvedl do výšky, po fouknutí se dal ale do řádění. A tak jsem ho šla vyvenčit. Ten můj rošťák ale pochopil, jak má zapůsobit na lidi a vzbudit v nich lítost. Chodili jsme po sídlišti, kde mě každý majitel psa dobře zná, protože Rony je už můj třetí psí miláček. Každý se zastavil, popovídal, obdivoval se mé nové bílé lišce, kterou Rony hodně připomíná, a ten, který netušil, že předchozí Beníček je už za Duhovým mostem, se také zeptal na Bena. Kdykoli se Ronymu zdálo, že nevzbuzuje náležitou pozornost, přišel za neznámým a zvedl levou přední nožku jeho směrem. Třepal nohou tak dlouho, dokud jsem nevysvětlila, jaká bolístka se mu stala, a že chce nohu pofoukat. Měl štěstí. Nikdo neodolal, aby mu nevyhověl. A tak Rony dnes chodil téměř dvě hodiny a nastavoval nohu a odměnou mu bylo mocné foukání.

No řekněte, nejsou ti naši zvířecí miláčci chytří? Jen doufám, že si dnešek Rony zapamatuje a propříště už hmyz nechá na pokoji. Vždyť i dětem se říká, že se musí nejdřív spálit, aby pochopily, že mají oheň nechat na pokoji.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak Ronyho píchla vosa:

Jak Ronyho píchla vosa
Jak Ronyho píchla vosa
Jak Ronyho píchla vosa
Jak Ronyho píchla vosa
Jak Ronyho píchla vosa
Jak Ronyho píchla vosa
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
máte šikovného pejska
Obrázek uživatelky
profil
Ať Ti dělá nový pejsek radost. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Chudacek
Obrázek uživatelky
profil

Rony je chytrý pejsekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

Určitě to bylo pro Roníka nepříjemné, ale štěstí, že ji nechtěl třeba zakousnout. Píchanec v tlamičce by byl mnohem horší problém.

Ale jinak je to šikulka a určitě se v životě neztratí, když si tak hezky dokázal říkat o pofoukání Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles