Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se nejlépe naučit cizí jazyk? Několik rad a tipů na vypilování řečí

14. 02. 2014 | Zajímavosti
Kolik umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem – rčení, které během svého mládí slyšel od rodičů snad každý. A snad každý měl na škole povinně alespoň jeden cizí jazyk. Málokomu to ale šlo tak dobře, jako třeba dějepis, zeměpis nebo přírodopis. A i ti, kterým nedělalo problém nabiflovat se slovíčka z anglické učebnice, neobstáli v zahraničí, když se zrovna potřebovali dostat z letiště do hotelu. Mezi znalostí a praxí je totiž rozdíl. Znalosti můžete mít bravurní, pokud je ale nedokážete správně použít v praxi, začne dorozumívání „rukama, nohama“.
Jak se tedy správně a rychle naučit cizí jazyk? Zas tak těžké to nebude.


Pusťte si film v originálním znění

Ti, co dávali ve škole pozor a lektora cizího jazyka skutečně vnímali, mají pro začátek zjednodušený start. Pokud nemáte dostatek volného času na učení a ihned po práci běžíte domů uvařit rodině teplou večeři, máme pro vás jedinou radu. Během přípravy hovězího masa na svíčkovou si pusťte váš oblíbený film, který znáte skutečně nazpaměť. Ale místo hlasu Pavla Trávníčka, či Petra Rychlého si ho dejte v původním znění. Díky tomu, že repliky znáte nazpaměť, bude význam věty totožný a vy konečně poznáte, jak zní dialog v originálním podání. Stejné je to s knihami. Víte, jakou radost budete mít, až si v originále přečtete například Padesát odstínů šedi? V některých případech český překlad dokonce pozmění původní význam textu.

Jak se nejlépe naučit cizí jazyk? Několik rad a tipů na vypilování řečíNajděte si milence, či milenku v zahraničí

Vždyť jak se nejlépe naučit cizí jazyk, než pochopit, co vám milovaný protějšek chce říct? Je to fuška, ale také zaručená metoda. „Ruštinu jsem se začala učit kvůli příteli z Moskvy. Ze začátku jsme se zkoušeli domlouvat lámanou angličtinou, ani jeden jsme ji nicméně neovládali natolik, abychom si rozuměli. Ruština je pro mě přirozenější, takže v ní dělám i větší pokroky. Trochu problém mívám jen s azbukou,“ popisuje svoji zkušenost Alena z Prahy. I tento recept má nicméně drobné „mouchy“. Proto, abyste si mohli hodně často vyprávět s exotickým objevem, musí jeden z  dvojice opustit rodný kraj. Jestli vás v Česku nic nedrží, hurá do zahraničí na „lovení“ protějšku. Méně odvážní se mohou spokojit s čtrnáctidenní dovolenou. Letní láska je přeci k nezaplacení.

Začněte chodit do nejbližší jazykové školy

Pokud ve svém okolí najdete skutečně prestižní jazykové středisko, kde vyučují odborníci na slovo vzatí, máte z poloviny vyhráno. Dvě hodiny týdně ale nestačí, takže si člověk musí alespoň jednou za dva dny najít nějakou tu hodinku a nad učebnici s anglickým jazykem si prostě chtě nechtě sednout. V dobré „jazykovce“ určitě napoví, jak si danou řeč nejlépe osvojit. Ideální je, když vás učí rodilý mluvčí. Kromě gramatiky totiž do sebe vstřebáte i přízvuk.

Odjeďte se rozmluvit

Pokud máte tu možnost a chcete poznat novou zemi včetně její kultury, památek a životního stylu, odjeďte na jazykový kurz do zahraničí. Ověřte si ale, zda vámi vybraná agentura vlastní koncesi pro cestovní kanceláře, a tedy pojištění proti úpadku. Do ciziny můžete vyrazit i za prací. Budete-li mít štěstí, najdete ji velice rychle například v Anglii a ani nemusíte nějak excelentně ovládat angličtinu. Čím lepší základ nicméně budete mít, tím lepší práci máte šanci získat. S největší pravděpodobností sice začnete jako pomocná síla, hlavní přínos ale je, že budete odkázáni sami na sebe a nějak se prostě dorozumět budete muset. Dříve či později se to jistě zlepší.

Zdroj, foto: Intact


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se nejlépe naučit cizí jazyk? Několik rad a tipů na vypilování řečí:

Jak se nejlépe naučit cizí jazyk? Několik rad a tipů na vypilování řečí
Jak se nejlépe naučit cizí jazyk? Několik rad a tipů na vypilování řečí
Jak se nejlépe naučit cizí jazyk? Několik rad a tipů na vypilování řečí
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem vždycky veškole měla problém se soustředit a špatně se mi učilo, teď na vysoké jsem si pořídila Brainstart a od toho co ho beru se dokážu lépe soustředit a víc si zapamatuju už i v hodině a doma se nemusím toho tolik učit..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles