Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.07. 2024
Dnes má svátek Věroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se postarat o svého psa během mrazivých měsíců?

16. 01. 2024 | Zvířátka
Zima to je mrazivé období, ve kterém se chráníme několika vrstvami oblečení a milujeme večery v teple domova s těmi nejbližšími. Avšak pro naše čtyřnohé přátele to může být zimní období plné výzev. Nízké teploty, nepříjemné počasí a krátké dny mohou ovlivnit nejen jejich zdraví, ale i náladu. Přinášíme několik tipů, jak se postarat o svého psa během chladných měsíců.

 1. Teplé a suché útočiště

Psi, kteří jsou chováni venku, by měli mít izolovanou a bytelnou boudu, současně dostatečně velkou na to, aby se v ní mohli pohodlně otočit, ale natolik malou, aby udržovala jejich tělesné teplo. V případě, že teploměr klesá pod nulu, je lepší pejska vzít domů, kde bude v teple, nezamrzne mu voda, a nehrozí tedy nachlazení, které pak obnáší rekonvalescenci. Pes, který tráví mnoho času venku a je zvyklý na dostatečnou fyzickou aktivitu, by měl mít v zimních měsících zvýšenou krmnou dávku.

péče o psa v zimě 2. Oblečení pro psy

Mnoho psů, zejména ti s krátkou srstí, věkově starší, ale i štěňata, ocení v zimních měsících ochranu v podobě oblečení. I když se to může zdát na první pohled jako módní výmysl, opak je pravdou. V zimě a při teplotách okolo nuly a pod nulou je důležité, aby pes byl v teple a nenastydl. Psi, i když mnohdy neradi, by měli nosit svetry, mikiny nebo bundy, které jim pomohou udržet teplo během procházek. Zajistěte, aby bylo oblečení pohodlné a neomezovala pohyb. Nejideálnější je nechat pejskovi ušít obleček na míru, pak mu padne jako ulitý.

3. Péče o tlapky

Zima klade velké nároky na psí nožky. Led, sníh a posypové soli mohou způsobit popraskanou a bolestivou kůži na tlapkách. Po každé procházce je tedy omyjte teplou vodou a dobře osušte, abyste odstranili zbytky soli a chemikálií. K ochraně tlap před popraskáním můžete použít speciální vosky, vazelínu nebo krémy.

4. Strava a hydratace

V zimě mohou psi potřebovat více energie na udržení tělesného tepla, proto je důležité přizpůsobit jejich stravu. V chladné části roku zvyšte krmnou dávku, nebojte se přidat do krmiva například lososový olej nebo olej z tresčích jater.. Kromě toho by se v zimě měl zvýšit  příjem vitamínů a minerálů. Nezapomeňte také na pravidelný přísun čerstvé vody, aby váš pes zůstal dobře hydratovaný. Hydrataci v zimním období skvěle zajistí i vývary.

5. Fyzická aktivita

I v zimě je důležité, aby psi měli dostatek pohybu. Kratší a častější procházky jsou vhodnější než dlouhé vycházky v extrémně nízkých teplotách. Hry uvnitř domu pomohou pejskům zůstat aktivní a zabavit se, když je venku příliš chladno.

6. Zdravotní péče

Zimní počasí může zvýšit riziko některých zdravotních problémů, jako jsou artritida, nachlazení, záněty, ale i suchá kůže. Nepodceňte první signály nemoci a vydejte se k veterináři včas.

 7. Bezpečnost a viditelnost

Vzhledem k tomu, že dny jsou v zimě kratší a méně slunečné, je důležité zajistit, aby byl  pes  viditelný i za šera nebo tmy. Reflexní obojky, postroje a svítící přívěsky pomáhají udržet vašeho psa v bezpečí během večerních a nočních procházek.


Zima s sebou přináší specifické výzvy, ale s náležitou péčí a přípravou můžete zajistit, že bude váš pes i v tomto období zdravý a spokojený. Pamatujte, že každý pes je jedinečný a má své specifické potřeby, takže nejlepší je vždy konzultovat plán péče o vašeho psa s odborníkem. S láskyplnou péčí a pozorností můžete užívat zimních radovánek společně se svým čtyřnohým přítelem na maximum.

Zdroj, foto: Krmiva Pučálka


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !