Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si maminka dodělala vysokou školu

12. 12. 2015 | Vaše příběhy

Začalo to asi před sedmi lety na jaře. Seděli jsme v kuchyni, když máma jen tak mimochodem nadhodila před námi (již dospělými) dětmi: „Co byste řekli tomu, kdybych si podala přihlášku na vysokou? Dálkové studium, samozřejmě jen na tři roky...“ Se sestrou a bratrem jsme zůstali chvilku vyjevení, no ale potom jsme si řekli a proč ne? Vždycky to byl mámin sen, a právě se chystala udělat první krok k tomu, aby si ho splnila. Slíbili jsme jí tedy plnou podporu a také pomoc, i když jsme si to nějak neuměli představit.

Přijímací zkoušky na vybraný obor zvládla s přehledem, však se také pilně připravovala, a než jsme se nadáli, tak pátky i soboty patřily přednáškám a cvičením. Máma se opravdu snažila, dělala si poznámky a výpisky z knížek a dohledávala spoustu informací na internetu. Učívala se i v autobuse po cestě do práce a zpět. Tři roky studia utekly jako nic a mámu čekaly státnice. Ani přes ty příšerné nervy to nevzdala. Drželi jsme pěsti, a když máma zavolala, že to má za sebou a byla nejlepší ze třídy, všichni jsme radostí brečeli. A protože jí ty první tři roky šly lehce, nebyl důvod nezkusit zbývající dva. Navíc, vidět ji přebírat diplom, to byl nejhezčí zážitek.

studující rodičeMáma si tedy užila lehčí „prázdniny“, za odměnu dostala prodloužený víkend v lázních, a od září už zase ležela v knihách. Měla štěstí, že některé spolužačky do toho šly s ní a bojovaly společně až do konce. Tady už šlo o hodně. Učení bylo víc a závěrečná práce nebyla žádná legrace. Tolikrát to chtěla vzdát, jenže tentokrát jsme to byli my, kdo jí říkal, ať se nevzdává. Poslední dva měsíce byly opravdu strašné. Kolem pracovny se chodilo po špičkách. Táta se dokonce naučil vařit. A já se sestrou péct. Když bylo po závěrečných zkouškách, upekly jsme dort. Na oslavu samozřejmě. Naše nejlepší máma to dokázala. A tohle všechno nám připomínají knihy v pracovně a také její sešity s poznámkami, kterými si moc ráda listuje. Zase jeden nechala otevřený na jídelním stole!


Jitka46 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mamince blahopřeji k výkonu..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
že máte maminku moc rádi. Hezký článek!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
šikovná maminka
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc