Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si udělat krásné Vánoce? Zkuste kreditní kartu.

27. 10. 2007 | Finance
Štědrý večer je za dveřmi a mnoho z nás znovu řeší otázku, za co pořídit vánoční dárky. Máme sice nějakou tu korunu navíc díky třináctému platu nebo prémiím, ale na všechny vyhlédnuté dárky to pořád není dost. A dobře víte, že spousty peněz spolyká i jídlo na vánoční stůl, nebo krátká dovolená na lyžích. Tušíte, že si budete muset nějaké peníze půjčit a vrtá Vám hlavou, jak to udělat co nejvýhodněji?

U financí je vždy správné přemýšlet a porovnat si různé nabídky. Nejčastější a nejvýhodnější volbou jsou spotřebitelské úvěry od bank nebo použití kreditní karty. Obojí má své výhody.

Kreditní karta se nejvíce vyplatí, pokud plánujete nakoupit dárky za částku, která vzhledem k Vašim příjmům není nijak zvlášť vysoká. Třeba parfém pro přítelkyni, běžky pro manžela, nebo MP3 přehrávač pro syna. Tyto dárky, vesměs za několik málo tisícikorun, jsou typickým příkladem, kdy je karta tou nejsprávnější volbou.

kraditní karta Karta má totiž jednu velkou výhodu – existuje u ní takzvané bezúročné období. To je různě dlouhé – většinou se pohybuje mezi 40 a 50 dny. Bezúročné období znamená, že pokud částku splatíte včas, nemusíte platit žádné úroky navíc. Pak je třeba se dívat ještě na jeden parametr karty – jaký je poplatek za její vydání a vedení kartového účtu. Částky se pohybují v řádech stokorun měsíčně.

Dobrá karta je tak vlastně připraveným úvěrem, který lze použít, kdykoli je to zapotřebí. „Financování Vánoc kreditní kartou je velmi výhodné pro naprostou většinu lidí. Podle statistik Češi v průměru loni utratili za dárky zhruba pět tisíc korun. To je částka, kterou je většina lidí schopna v bezúročném období splatit. Dárky tak můžete pořídit, aniž by Vás to stálo korunu navíc,“ říká Rizwan Qazi, ředitel oddělení kreditních karet Citibank. Útratu z 20. prosince zaplatíte příští rok 13. února a nemusíte nic připlácet.

Pokud plánujete bohatší Vánoce, pak se vyplatí vzít si půjčku od banky. Mnohé z nich nabízejí před Vánocemi speciální akce, díky kterým můžete peníze získat ještě výhodněji, než v jiném období roku. V aktuální nabídce na předvánoční období jsou i půjčky, kde je úrok pod hranicí deseti procent a celkové náklady na půjčku jsou jen o něco málo vyšší.

Petra Mašková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
docela jste mě rozesmáli začátkem,co to je třináctý plat a prémie?Aspoň co se týká zdravotnictví tam už toto zmizelo dávno.Jinak na kreditku jsem si ač nerada zvyknout musela,patří k dnešní době
Obrázek uživatelky
profil
využívám a je to fakt dobrá věc, škoda, že se s ní nedá platit ve všech obchodech.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles