8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si usnadnit život s ekzémem

1. 02. 2017 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Ekzém je nepříjemné onemocnění, které v Česku trápí přibližně 15–20 % lidí. Ekzém je obtížně léčitelnou zánětlivou reakcí kůže a vzniká z mnoha odlišných příčin. Zánět je neinfekční a může být alergického i nealergického původu. V akutní fázi se projevuje výskytem svědivých a začervenalých ložisek, na kterých se později mohou tvořit mokvající puchýřky. Často vznikají prasklinky, kůže krvácí a vytváří se strupy. Pro chronickou formu jsou typické příznaky jako zhrubnutí kůže a její barevné změny.

Ložiska červené a šupinaté kůže se u ekzémem postižených jedinců objevují nejčastěji na místech, kde jsou nejvíce vidět – na obličeji, krku nebo zápěstí. Ekzematici se tak často potýkají s kradmými pohledy kolemjdoucích. Okolí mnohdy netuší, že ekzém není nakažlivé onemocnění, a tak se často postiženým lidem straní.

Lázně KostelecPoznejte sílu konopí a D-panthenolu


Léčba ekzémů je běh na dlouhou trať a vyžaduje důslednost a značnou trpělivost pacienta. U akutních forem ekzémů lékaři většinou předepisují kortikosteroidy či antibiotika. Nevýhodou těchto léčiv je, že se mohou používat pouze po omezenou dobu. Při dlouhodobém užívání si na ně organismus může zvyknout, čímž ztrácejí na účinnosti. Léčbu je proto vhodné doplňovat také přírodními produkty, které pomohou kůži vyčistit a zvýšit tak její odolnost proti ekzému. Důležité je též dopřát tělu dostatečný odpočinek a celkově podpořit imunitu.

V současné době se na léčbu ekzémů, ale také lupénky nebo akné, hojně využívají produkty z konopí. Konopný olej je zdrojem důležitých minerálních látek – vápníku, sodíku, fosforu, hořčíku, draslíku, železa, manganu, zinku, křemíku a platiny. Nenasycené mastné kyseliny obsažené v konopném oleji mají výborné uklidňující, protizánětlivé a regenerační schopnosti a zajišťují pokožce přirozenou vláčnost. Vnější aplikace konopného oleje pomáhá zmírnit či úplně eliminovat kožní problémy projevující se vysoušením a praskáním pokožky.

CannabisKonopné mazání od společnosti Pharma Future, CANNABIS Face & Body Cream, je vhodným přípravkem pro eliminaci kožních problémů a ekzémů. Kromě konopného oleje krém obsahuje také D-panthenol, který hydratuje a zvláčňuje podrážděnou pokožku a díky svým regeneračním schopnostem zrychluje přirozenou obnovu kožních buněk. Navíc odstraňuje nepříjemné pocity svědění a redukuje podráždění a zčervenání pokožky. D-panthenol je vhodný i jako péče pro posílení obranyschopnosti kůže a odolnosti pokožky vůči vlivům vnějšího prostředí. Dalšími účinnými látkami v konopném mazání jsou bambucké máslo a vitamin E.

Společnost Pharma Future vyvinula celou řadu přípravků s konopným olejem, které mohou ekzematikům výrazně usnadnit život. V sortimentu konopných produktů lze naleznout krém na ruce, šampon, mycí gel či balzám na rty.

Vyživujte pleť i zevnitř a dbejte na dostatečný odpočinek


Jedinci trpící na ekzémy musí dbát zvýšené pozornosti v rámci celé životosprávy. Je nutné vyhýbat se látkám a potravinám, které způsobují alergie. Důležitý je dostatečný přísun živin a podpora imunitního systému.

LactobacilyJedním z prostředků, který pomáhá zvýšit obranyschopnost organismu, je doplněk stravy Lactobacily, rovněž od společnosti Pharma Future. Tento produkt v sobě spojuje několik velmi účinných látek – probiotika, vitamin C a echinaceu, které mají pozitivní vliv na lidský organismus. Svým složením tak přípravek přirozenou cestou posiluje imunitu a ničí škodlivé střevní bakterie, záněty a infekci. Navíc zlepšuje trávení, což se pozitivně projevuje také na stavu pokožky.

Jednou za čas je vhodné tělu dopřát řádnou regeneraci a podpořit tak celkovou obranyschopnost organismu. V současné době existuje mnoho procedur, které pomáhají zmírňovat nepříjemné projevy ekzémů. Některé lázně se ve vybraných procedurách přímo specializují na problematickou pokožku zatíženou ekzémem, lupénkou či akné. Mezi taková zařízení patří také Lázně Kostelec u Zlína.

Lázně Kostelec jsou známé svými sirnými prameny. Sirovodík má příznivé uklidňující účinky na různé druhy kožních onemocnění. Velmi dobře působí při léčbě lupénky, atopického ekzému či akné. Kromě sirné minerální koupele je v nabídce lázní také rašelinová minerální koupel nebo ovesná minerální koupel. Oves zklidňuje svědění kůže a pomáhá odstraňovat rozmanité dermatitidy. Některé prameny uvádějí, že ovesná koupel je vhodná pro celkové zklidnění unaveného organismu a posílení nervové soustavy. Má vysoký podíl vitaminů skupiny B, které jsou nezbytné pro nervový systém a krvetvorbu. Obsahuje zinek, který je pro pevnou a zdravou pokožku nepostradatelný, protože působí proti ekzémům. V lázních je možné podstoupit také fototerapii, tedy léčbu světlem, která se využívá například při léčbě atopického ekzému.

Není ekzém jako ekzém


Existuje celá řada typů ekzémů. Mezi nejznámější patří dráždivý kontaktní ekzém, alergický kontaktní ekzém, atopický ekzém, seberoický ekzém nebo vyrážka z plen.

Lázně Kostelec

Dráždivý kontaktní ekzém může vzniknout v případě, kdy je kůže opakovaně vystavována odstraňování její přirozené mastnoty. K tomu dochází například častým mytím a sušením rukou, vlivem zimy a větru nebo vlivem extrémně suchých podmínek. Na vině často bývají také chemické přípravky – od průmyslových olejů počínaje až po mýdla používaná v domácnosti konče. 

Alergický kontaktní ekzém se objevuje po kontaktu s látkou vyvolávající alergii. Reakci nejvíce způsobují základní kovy, jako například nikl. Ekzém mohou dále způsobit náplasti, kosmetika, rostliny, guma, lepidla a barvy. Citlivost kůže může trvat měsíce nebo i roky.

Atopický ekzém neboli atopická dermatitida je charakterizován svěděním a suchostí pokožky, obvykle se projevuje již v raném dětství. Vyrážka se zpravidla objevuje nejdříve na kůži hlavy a na tvářích, může se rozšiřovat na krk, ruce, paže, přední část nohou a někdy i na hrudník a záda. U batolat a starších dětí se ekzém často vyskytuje na zápěstích, pod lokty, koleny a na stehnech. Má dlouhodobý průběh s opakovanými novými záněty. Atopický ekzém bývá součástí tzv. atopického syndromu, kdy se společně s ním projevují i další příznaky jako senná rýma, alergie na potraviny, nebo astma. Podle současných odhadů trpí v České republice atopickým ekzémem asi desetina obyvatel.

U dětí se můžeme často setkat s vyrážkou z plen, která se projevuje červenou, popraskanou a bolestivou kůží, někdy i s puchýřky. U dětí se objevuje také seberoický ekzém, pro který jsou charakteristická silná, hnědozelená místa na hlavě a čele. Seberoický ekzém může trápit i dospělé, u nichž se pak vyskytují červená, svědivá ložiska na obličeji, zejména na nose a obočí, objevit se mohou také na hlavě, krku, hrudníku, zádech nebo v podpaží.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !