Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak to bylo šéfe II. - 11. 11. 2022

11. 11. 2022 | Televizní tipy
Šéf je zpět. S pořadem, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů a spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Třetí díl už 11. listopadu ve 23.55 na Primě.

Jedno je jisté. Jestli chcete někomu popřát v japonštině dobrou chuť, dejte si tak rok školení a jazykové průpravy. Ovšem s vařením to tak složité nebude. Nebo ano? Zajímavosti ze třetí a čtvrté řady pořadu Ano, šéfe! by vás sice mohly přimět k myšlence, že vařit může každý, ale není tomu tak. Tentokrát se s šéfem vydáme poznat tajemství japonské kuchyně. Na pražských Vinohradech. A bude o co stát. Tak se dívejte.

Jak to bylo šéfe II. - 11. 11. 2022Nejprve ale bude třeba zjistit, proč ve skandinávské restauraci byla servírována jídla indická, španělská či italská… Co není v pořádku? Menu, nebo název restaurace? Ovšem v rybárně jako specialita vepřové maso? Opravdu se pobavíte… A proč se v horách, v Beskydech, servíroval gyros a na Vysočině tortilla?

„Možná si budete myslet, že kážu vodu, a piju saké, když jsem na Vinohradech v Praze v japonské restauraci, ale není to tak. Je vždy důležité, aby restaurace byla autentická. A proto jsem tady teď s Markem.“ To přesně zazní na úvod, než se oba pánové pustí do vaření.

Šéfkuchař vysvětluje, že Japonsko a jeho jednoduchou promyšlenou kuchyni miluje už třicet let. Žije s ní od rána do večera. Dokonce vyhrál druhé místo na světové soutěži. A dělá Japonsko přesně tak, jak by mělo být. Proto Yamato ve středu Evropy.

V minulosti jídla, která musel Zdeněk sníst, přirovnával třeba k tomu, že kdyby je hodil pod vlak, vlak zastaví. A některé brambory, které měl na talíři, ležely v restauraci od loňské Velké pardubické…

Co se bude chystat v moderním autentickém pojetí? S hačimaki na čele budou pánové chystat tempuru – smažená jídla totiž miluje celý svět a Japonci nejsou výjimkou. Naučíme se sushi podle odborníka, tedy Toro no karashi su miso yaki, Kalifornia maki, Chu-toro -nigiri zushi.  A taky přípitek v japonštině. Ochutnáte a naučíte se.

Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Třetí díl už 11. 11. 2022 ve 23.55 na Primě.


Zdroj, foto: Prima

Vendula Flassig Vrablová
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak to bylo šéfe II. - 11. 11. 2022:

Jak to bylo šéfe II. - 11. 11. 2022
Jak to bylo šéfe II. - 11. 11. 2022
Jak to bylo šéfe II. - 11. 11. 2022
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !