8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak to vidím já: Pouť (Beátka)

14. 07. 2013 | Vaše příběhy
Už vím, co to znamená „těšit se“ na něco. Sice to ještě nedokážu přesně formulovat slovy, ale vím, že je to jakási vnitřní radost z očekávaného, něco, co přijde a co se mi dozajista bude líbit.

Když jsem poprvé zaslechla, že u nás bude pouť, zaujalo mě to asi tak, jako když se táta nesmyslně a přespříliš horlivě rozčiluje nad tím, že ti pánové v barevných tričkách s čísly na zádech běhající za malým, kulatým balónem, opět nevyužili nabízenou šanci. Nový rozměr pro mě tento výraz dostal až v tom okamžiku, kdy se u nás ve spojitosti s poutí začalo hovořit i o kolotočích, houpačkách, spoustě hraček a jiných lákadlech. Tedy snadná vidina bláznivého vyžití se. A jak už to tak v rodinách bývá, hodná babička přispěla drobnou korunkou na to, aby její nejmladší vnučka poprvé okusila tento vrtoch zvaný kolotoče.

pouťPočasí nám přálo. Sluníčko zastiňovaly drobné mráčky, dovolující pobyt na čerstvém vzduchu jak malým dětem, tak osobám bez řádné pokrývky hlavy. Jak vidno, spousta osob mužského pohlaví poctivě dodržovalo pitný režim: s velkým plastovým pohárem plným žlutavé tekutiny vrávoravým krokem doprovázelo své potomky a velmi často otevíralo své původně naducané peněženky. Inu, ani zábava není zadarmo.

Nedokázala jsem od té nádhery odtrhnout oči. Něco se točilo, něco houpalo, ale většina atrakcí měla společný jeden prvek: řev a jekot.  Bála jsem se, že se  těm lidem uvězněným  a zaklíněným v sedadlech děje něco hrozného, ale táta mi vysvětlil, že je to jen projev radosti a nadšení. Tak už alespoň vím, jak reagovat, až dostanu kopec dárků k druhým narozeninám… Chtěla jsem vyzkoušet všechno. Ale jelikož se maminka bála a před chvílí neúspěšně odmítala objemný a velmi sytý oběd u babičky, musela jsem se spokojit jen s vláčkem (tss, si snad o mě myslí, že jsem nějaké prtě) a  malým, řetízkovým kolotočem, ale nakonec, nakonec se se mnou maminka proletěla v labuti. To vám byla ale krása!  Vznášely jsme se vysoko jako ti ptáčci, které denně vídám z okna….A tam, to když jsme byly úplně nejvýš,  jsem to zahlédla... Krásný růžový pejsek s blikajícíma  očičkama, který čekal jenom na mě. Zkrátka taková zasloužená trofej.

A teď nám tu štěká a běhá po pokoji, i když mám tajné podezření, že se mu maminka chystá vytáhnout baterky a dělat jakoby nic, ale já už si to ošéfuju! Beru ho jako vzpomínku na jedno krásné odpoledne.

A příští rok nanovo. Ale jenom si ohlídám mámu, aby šla na pouť s prázdným žaludkem, protože tentokrát  chci vyzkoušet úplně všechno!

Užívejte si léta, vaše Beátka 


Noisydog - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak to vidím já: Pouť (Beátka):

Jak to vidím já: Pouť (Beátka)
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezká, malá šibalkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj Noisydog! Moc pěkný článeček a Beátka je odvážná slečna.Smajlík
Těším se na další.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles