Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vlasy správně ošetřovat kondicionérem?

23. 07. 2017 | Péče o vlasy
Jste toho názoru, že kondicionér je zbytečným luxusem a mytí hřívy šamponem jako péče o vlasy bohatě stačí? Pak jste na omylu. I zdravé vlasy se mohou poškodit chemickými úpravami, nešetrným česáním, vysoušením či kulmováním nebo působením slunce, větru a dalších vnějších vlivů. Pravidelným a důkladným používáním kondicionéru můžete tyto napáchané škody napravit a vlasům tak vrátit vitalitu.

Šampon by měl v ideálním případě postačit k umytí a zbavení nečistot včetně mastnoty. Skutečnost je ale taková, že si s ním vystačí jen naprosté minimum lidí. Naprostá většina z nás totiž potřebuje vlasy nejen zbavit mastnoty a usazených nečistot, ale také řešit dopad moderního životního stylu na naši hřívu. O problémech, kdy je třeba vlasy ošetřit speciální péčí, ani nemluvě. Zatímco šampon vlasy čistí a šetrně zbavuje mazu, kondicionéry vlasy pokryjí jemným povlakem, který dočasně vyrovná kutikulu, vyplní trhlinky na povrchu vlasu, které vznikly nešetrným chemickým či mechanickým zacházením, dodají lesk a usnadní jejich následný styling. Bonusem je, že vyhlazená kutikula lépe odráží světlo, a proto vlasy vypadají zdravěji a leskleji.

Správný postup pro aplikaci


Kondicionér nanášejte vždy na čisté, ručníkem lehce prosušené vlasy. Pokud jde o množství, řiďte se pokyny výrobce. Obecně platí, že do krátkých vlasů přijde zhruba jedna polévková lžíce přípravku, do dlouhých pak dvě. Kondicionér nanášejte vždy do délek a přípravek důkladně včešte i do konečků – pomoct si můžete například dřevěným hřebenem s širokými zuby. Vyhněte se přitom kořínkům, mohli byste si způsobit zvýšenou produkci mazu. Pokud jde o délku působení, dočtete se ji na obalu výrobku. Necháte-li kondicionér ve vlasech déle, nemusí to znamenat, že bude lépe působit a efekt bude účinnější. Po uplynutí stanovené doby vlasy vypláchněte, dokud z nich nebude stékat čirá voda. Vlasy šetrně osušte jemnými přítlaky ručníku z dobrého absorpčního materiálu. Mokré vlasy jsou tenké a snadno se vytahují, proto je velmi důležité netahat za ně a netřít je o sebe.

Kondicionéry výborně fungují na suché a poškozené prameny


Šupinky kutikuly zdravého vlasu leží rovně a rovnoměrně se překrývají. Pokud dojde k jejich narušení například trvalou ondulací, barvením, nešetrným zacházením nebo příliš častým používáním stylingových přístrojů, šupinky se začnou nadzvedat. To způsobí, že se vlasová hmota začne postupně ulamovat a z vlasů se začne ztrácet vlhkost. Výsledkem jsou suché vlasy bez života, které mají tendenci se cuchat.
V tomto směru prokážou dobrou službu právě kondicionéry. Dokážou dočasně vyrovnat nerovný povrch vlasu a zamezit odlamování vlasového vlákna.

Kondicionéry s účinkem navíc


Existují také přípravky, které kromě své pečující funkce plní ještě nějakou další. Týká se to například kondicionérů ve formě spreje, který se používá před tvarováním účesu. Tvoří ochrannou bariéru proti ničivým účinkům tepla z fénu, kulmy či žehličky. Výhodné jsou také proto, že u nepoddajných vlasů snižují statickou elektřinu.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mě se z kondicionérů strašně mastí vlasy... Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles