8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat elektrický zubní kartáček

16. 01. 2014 | Péče o tělo
Elektrický zubní kartáček je dobrý pomocník pro správnou péči o chrup. Ne pro každého je však vhodný a ne každý ho v ústech „skousne“. Někdo má například velice citlivé dásně, jinému zase nemusí vyhovovat vibrace kartáčku. Poradíme vám, jak vybrat ten nejlepší právě pro vás.

Na trhu jsou buď oscilační elektrické kartáčky, nebo vibrační (takzvané sonické). Oscilační kartáček má většinou kulatou hlavici, kterou otáčí o 90 stupňů tam a zpět. Sonický kartáček má zpravidla podlouhlou hlavici a zuby nečistí zvukem, jak by se podle názvu mohlo na první pohled zdát, ale rychlou vibrací štětin. Můžete se setkat ještě s ultrasonickými kartáčky, které se od sonických liší pouze rychlejší vibrací, ale tento typ není příliš rozšířen.

Jak vybrat elektrický zubní kartáčekV odstraňování zubního plaku jsou podle našich výsledků účinnější oscilační elektrické kartáčky, případně oscilační kartáčky doplněné o technologii pulzování štětin. Na druhou stranu zubaři upozorňují, že oscilační kartáčky nejsou právě šetrné k dásním, obzvlášť v rukou nezkušeného uživatele, a proto ti, kteří mají problémy s přecitlivělostí dásní nebo mají například odhalené zubní krčky, by se měli tomuto typu kartáčku vyhnout.

Pro ně je vhodnější sonický kartáček, jehož hlavice na rozdíl od oscilačního kartáčku nijak nerotuje nebo se jinak nepohybuje, ale potřebný mechanický pohyb je tu nahrazen rychlou vibrací štětinek. Ty se postarají o odstranění zbytků jídla bez nutnosti vyvíjet sebevětší tlak. Naopak při silném tlaku se účinnost sonických kartáčků výrazně snižuje. Ideální je pořídit si kartáček vybavený kontrolou tlaku, který vás akusticky upozorní, že moc tlačíte.

Jako vůbec nejúčinnější v odstraňování zubního plaku se ukázala kombinace mechanického pohybu štětin do stran a zároveň jejich pulzování v kolmém směru k zubům.

Při koupi elektrického zubního kartáčku počítejte také  s budoucími výdaji v podobě pravidelného nákupu nových hlavic. Při správném používání vydrží jedna hlavice zhruba tři měsíce, do roka tedy budete potřebovat nejméně čtyři.

Zdroj: dTest

Notburga
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !