Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat ideální půjčku pro domácnost

6. 10. 2021 | Finance
-Komerční sdělení-

Vyhlídli jste si nové vybavení domácnosti a rádi byste si na něj půjčili? Ze všech koutů internetu na vás vyskakují zdánlivě výhodné půjčky, ale jak vybrat tu správnou? Při zřizování půjčky byste měli být obzvlášť obezřetní, proto vám prozradíme, jak ji vybrat a na co si dát pozor.

Hledejte spolehlivé poskytovatele půjček


Hned v úvodu je třeba zmínit, že jakoukoliv půjčku byste měli bedlivě zvážit, jelikož se upisujete na několik měsíců, někdy i let. Trh je totiž plný nespolehlivých či podvodných poskytovatelů půjček, a tak si vždy pořádně ověřte, od koho si hodláte půjčit peníze.

TIP: V případě, že se rozhodnete zažádat o půjčku online, buďte obzvlášť obezřetní a vsaďte pouze na poctivé a ověřené poskytovatele půjček.

Jak vybrat ideální půjčku pro domácnostPodle čeho vybrat půjčku pro domácnost


Mnoho žadatelů o půjčku porovnává pouze úrokovou sazbu, to je však velká chyba. Úroková sazba totiž rozhodně není hlavním a rozhodujícím faktorem, pro který byste měli volit konkrétního poskytovatele půjček. Na co byste se ještě měli zaměřit?

    • výše měsíčních splátek,
    • poplatky spojené s půjčkou,
    • možnost pojištění schopnosti splácení,
    • RPSN – Je jedním z nejdůležitějších faktorů a jedná se o roční úrokovou sazbu. Zahrnují se do něj všechny náklady spojené s půjčkou (úroky, poplatky, atd.). RPSN vyjadřuje, kolik ve skutečnosti za půjčku zaplatíte.


Další parametry pro výběr půjčky


Detailní znalost půjčky je v tomto případě naprosto klíčovým parametrem pro správný výběr. Smlouvu si proto vždy důkladně pročtěte a pokud si s čímkoliv nejste jisti, raději se poraďte s právníkem. Rychlý podpis by se vám totiž v tomto případě nemusel vyplatit.

Co se týče poskytovatelů půjček, mezi ně se řadí jak banky, tak i nebankovní společnosti. A jak poznáte, že se vám podařilo vybrat toho správného poskytovatele? Tak jako budete důkladně číst smlouvu, měli byste si pečlivě prostudovat i informace o poskytovateli. Sdílí poskytovatel transparentně svou adresu? Má jasné a srozumitelné podmínky a nemá problém vám s čímkoliv poradit? V tom případě míříte správným směrem.

V neposlední řadě se také zaměřte na vlastnosti půjčky, jako například možnosti předčasného splacení či odložení splátky.

Bankovní a nebankovní půjčka


Pravděpodobně není třeba zmiňovat, že v případě bankovní půjčky si peníze půjčujete od banky. Jsou solidními a spolehlivými poskytovateli půjček a mimo jiné většinou nabízí i přijatelné úroky. Půjčky zde tedy získáte rozhodně výhodněji než u nebankovních poskytovatelů.

Banky také nepůjčují jen tak někomu, a to jedním z hlavních rozdílů, čím se liší od nebankovních institucí. Ty lákají na rychlé vyřízení žádosti, minimum nezbytných dokladů, neověřování si vašich finančních příjmů a tak dále. Půjčku tedy získáte rychleji než v bance, nicméně to má svá úskalí. Úrokové sazby a poplatky spojené s půjčkou se zde mohou vyšplhat do astronomických výšek a místo radosti z nového vybavení v domácnosti můžete mít akorát starosti s případnými komplikacemi.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
No myslím, že nejlepší je si nepůjčovat, zatím mi to tak vychází,že nejsem nucena si půjčovat, pokud něco potřebuji,tak si na to raději našetřím,snažím se mít pořád něco v záloze
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles