8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat lyžáky pro děti? Hlavně na míru!

26. 11. 2016 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

“Tyhle máš přesně? Tak to ti vezmem ty větší, ať je máš i napřesrok.”

Obvyklý postup, obvyklá chyba.

Známe to všichni. Děti rostou jako z vody, a co jim v listopadu bylo, do toho se v únoru už nevejdou. A tak jim často v rámci úspory kupujeme takové boty, do kterých teprve dorostou. Přinejhorším si vezmou dvoje ponožky.

Jenomže u lyžáků to tak úplně nefunguje.


Výsledkem takové “chytré” investice totiž bývá oboustranné zklamání. Dítko ve velkých přezkáčích plave, lyže ho neposlouchají, co chvíli se válí ve sněhu a zimní radovánky se rázem mění v pěknou prudu. Je tak více než pravděpodobné, že příští sezónu, tedy ve chvíli, kdy jsou mu lyžáky tak akorát, už ho na svah nedostaneme. Dvojitá prohra způsobená jedinou špatnou volbou.

Jak vybrat lyžáky pro děti?

Ovšem pozor! Stejně jako příliš velká, i příliš malá bota nadělá víc neplechy než užitku. Prsty natěsnané v nedostatečném prostoru rychle promrzají a bolavé nožky dítě při lyžování také příliš nemotivují.



Jak tedy vybrat lyžáky, abychom skloubili co největší ekonomičnost s maximálním komfortem svých dětí?


Jediným správným řešením jsou boty, které dítku v danou chvíli perfektně sedí.

Můžete je sehnat v bazaru, kde za ně zaplatíte jen zlomek původní ceny a nebude vám líto se jich po sezóně zase rychle zbavit. Druhou variantou je jednoduše boty půjčit, ať už na pár dní, nebo na celou sezónu. V půjčovnách a na eshopu HappySport.cz si navíc můžete být jisti perfektním servisem veškerého vybavení a velkým výběrem typů i velikostí bot.

Lyžařské boty vždycky trochu tlačí. jak vybrat lyžáky pro děti

Jak poznám, že ho “tlačí správně”?


Obecně platí, že délka nohy dítěte odpovídá velikosti lyžařské boty. Nelze na to však slepě spoléhat. Vždy nechte své dítě důkladně vyzkoušet obě boty. Poproste prodavače, ať vám z přezkáčů vyndají měkkou vnitřní botičku, a zkoušejte, kolik má dítě v lyžáce místa. Mezi zadní částí boty a patou nohy by měla být mezera maximálně na 2 prsty. Jinou variantou zkoušení je, že dítě kopne obutou botou do stěny nebo podlahy, aby se špička nohy dostala co nejvíce dopředu. Pak jednoduše změříte, kolik místa v botě zbývá.

jak vybrat lyžáky pro dětiDalším kritériem pro výběr dětských lyžáků je počet přezek. Pro nejmenší lyžaře se vyrábějí většinou jednopřezkové boty, čím větší nohu dítě má, tím vyšší bývá i počet přezek. Jednoduché boty s jednou přezkou a zadním nástupem se dětem snáze obouvají, čtyřpřezkové lyžáky zase lépe drží nohu při odvážnější jízdě. Priority závisejí především na tom, jak velkého draka doma máte.

Základem úspěchu při koupi lyžáků je tedy důkladné vyzkoušení. Není proto radno kupovat je jako překvapení pod stromeček. Ve většině případů vám sice prodejce umožní boty vyměnit či vrátit, ale nic nezkazí radost z dárku tak rychle jako nesprávná velikost.

Zajděte raději se svým dítkem do prodejny s předstihem a domluvte se s ním, o které boty Ježíškovi napíšete. Spokojení budou všichni!





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !