8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak využít plastové kelímky

12. 06. 2013 | Vyrob si sama

Potřebujeme:

- kelímky od másla, jogurtů a podobně,

- houbičku na nádobí,

- prášek na nádobí,

- rukavice na nádobí (pro ochranu nehtů a rukou),

- tenký permanentní fix (podle potřeby),

- krabice od mléka,

- šroubovací víčka od instantních čajů.


Postup využití plastových kelímků:

Než se pustíte do díla, tak doporučuji navléknout si pro ochranu nehtů a rukou rukavice na nádobí. Předejde se tím nechtěnému poškrábání povrchu nehtů a možnému obarvení konečků prstů. Není to nic hrozného, ale některé ženy mají rády perfektně upravené nehty, tak si tím ušetří čas a námahu.

Houbičku na nádobí navlhčíme a co nejvíc vyždímáme. Naneseme na ni trochu prášku na nádobí. Připravený kelímek začneme postupně houbičkou drhnout. Natištěná barva jde snadno dolů. Nakonec kelímek opláchneme pod vodou a dočistíme zapomenutá místa. Stejným způsobem můžete očistit i víčko ke kelímku a mít uzavíratelnou krabičku bez potisku a bez nutnosti kupování za peníze (obr.1).

Poznámka: Z kelímků jsem vždy barvu beze stopy odstranila. Jedinou výjimkou bylo víčko, kde původní (červenohnědá) barva je stále patrná. (obr.2).

využití plastových kelímků

Využití:

Možná si někdo bude ťukat na čelo, proč je raději nevyhodím a nekoupím si něco pořádného. Možná právě proto, že je nemusím kupovat a najdu pro ně další využití. Nejsem zarytý ekolog, ale když nemusím, tak se vyhnu kupování plastových věcí. 

Na druhé straně mají vlastnosti, díky kterým je beru na milost. Je to třeba jejich skladnost, lehkost, nerozbitnost a dlouhodobá výdrž při nízkých teplotách.

 

Nejčastěji je používám:

1.) Jako kelímky na přebytečnou vodu pod květináč. Od rostlinných másel pod středně velké květináče. Pod ty malé dávám víčka od instantních čajů.

2.) Naplním je potravinami, které potřebuji zamrazit, přikryju víčkem a vložím do mrazničky. Na víčko tenkým permanentním fixem napíšu, co je uvnitř a datum zamražení. Později jde fix zase práškem odstranit.

3.) Ke klíčení rostlin ze semen. Do dna kelímku si vypálím dírky horkým drátkem nebo provrtám ostrými nůžkami, aby přebytečná voda mohla odtékat.

4.) Ke skladování různých drobností. Krabičky na víčku popíšu podobně jako když je používám do mrazničky. Jen s tím rozdílem, že v jedné mám různé mašličky, v další knoflíčky, korálky a podobně.

5.) Krabici od mléka rozříznu nahoře v místě spoje, vyložím ji mikrotenovým sáčkem a podle potřeby ji naplním polévkou nebo omáčkou a dám zamrazit. Je to perfektní způsob, jak uchovat větší množství. Pro jistotu sáček uzavřu gumičkou a napíšu si na něj zase co to je a datum. Po zmrznutí sáčky s jídlem z krabice vždy vytáhnu a můžu je skládat na sebe. Když chci zamražené jídlo upotřebit, dám sáček s jídlem do nějaké menší mísy a nechám při pokojové teplotě povolit. Teprve potom jídlo ze sáčku vyklopím. Tím předejdu tomu, že se mi sáček neroztrhá a do jídla nedostanou jeho kousky.

 

Myslím, že by se našla spousta dalších možností, jak jinak se dají využít.  

Tynka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak využít plastové kelímky:

Jak využít plastové kelímky
Jak využít plastové kelímky
Jak využít plastové kelímky
Jak využít plastové kelímky
Jak využít plastové kelímky
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
šikulka Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý tip.
Také hodně využívám kelímky,ale vydrbat z nich barvu pískem,mě teda nenapadlo.Fakt dobrý nápad a ještě si je můžeme pomalovat podle svého.A s tou krabicí od mléka,tak to je taky dobrý nápad,já vždy naliju do pytlíku a šup s tím do mrazáku.Pak to zmrzne a je to samozřejmě někdy dost neskladný.
Stačí úplně obyčejné věci,se kterými se setkáváme denodenně a jaká jsou z toho kouzla. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles