Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zabavit dospívající děti během léta?

25. 06. 2012 | Náctiletá
Během léta jezdíme s dětmi na dovolenou, posíláme je na tábory a také prarodičům.
Ostatní volný čas plánujeme podle jejich zájmů a potřeb. Účinnou prevencí je mít vždy přehled, kde, s kým a co dítě ve volném čase dělá. Vhodné je dospívající děti vést k nějakému sportu nebo jiné zájmové činnosti. I zde totiž platí známé přísloví: „ kdo si hraje, nezlobí“. Ve volných dnech můžeme s dětmi podnikat různé výlety, které budou pro ně zajímavé. Výborným zpestřením je návštěva koncertu, kina nebo jiného kulturního zařízení. Na různých historických objektech začínají v době prázdnin písňové festivaly, se známými skupinami a interprety.

Sportovat může celá rodina

Cyklistické a turistické výlety jsou zajímavým zpestřením pro všechny dospívající děti. Na kolech můžeme podnikat příjemné rodinné výlety spojené s turistikou. Hory lákají své návštěvníky také v letním období, adrenalinovou zábavou, jízdami na bobové dráze, koloběžkách a  minikarách. Pro odvážlivce je tady připraven adrenalin v podobě zorbingové koule, kutálet se v nafoukané plastové kouli ze svahu dolů.
Jak zabavit dětiK létu neodmyslitelně patří plavání. Návštěva bazénu nebo ještě lépe aqvaparku v horkých letních dnech přijde určitě vhod. Bazény a aquaparky nabízejí spoustu zábavy, sportování - například aquazorbing - chůzi po vodní hladině v uzavřeném prostoru nafukovací koule.

Oblíbené jsou také vodácké výlety sjíždění řek na raftech a kanoích. Lákavé jsou také jízdy na koních. Děvčata mají rády jízdy na in-line bruslích. S kamarády si děti mohou zahrát míčové hry, minigolf, tenis, benbinton aj.

Kryté sportovní haly

Za nepříznivého počasí se děti mohou věnovat sportu v krytých sportovních halách, které nabízí moderní prostředí pro trávení volného času. Nabízejí pestrou nabídku sportovních a pohybových aktivit, například házenou, volejbal, florbal, futsal, paintball, tenis, benbinton nebo  horolezeckou stěnu. A spoustu dalších adrenalinových sportů. Výjimkou nejsou také kryté bazény a fitness centra.

Tábory pro teenagery

Pro dospívající děti jsou vhodné tábory, které se věnují jejich zájmům a potřebám. Tyto tábory jsou vhodné pro děti od 15 do 17 let, pro které znamená léto silné zážitky, kamarádství a super zábavu. Na táboře si můžou dospívající děti užít prázdniny po svém. Tábory se zaměřují na různé sportovní aktivity podle zájmu každého účastníka. Například cyklistiku, sjíždění řek na pramičkách, expedice přežití s přespáním pod širákem, projížďka na koni a mnoho jiných super aktivit.

Jazykové pobyty v zahraničí

Pokud chcete, aby vaše dítě dělalo přes prázdniny něco zajímavějšího, vhodnou variantou pro ně určitě bude jazykový pobyt v zahraničí. Oblíbené jsou především kurzy angličtiny. Dítě získá zkušenosti a navíc se naučí i cizí jazyk. Minimální délka kurzu jsou 2 týdny. Velmi populární je hlavně kombinace výuky angličtiny a aktivního program, který zahrnuje v případě zájmu lekce golfu, jízdy na koni, návštěvu divadla nebo muzikálu. Tyto aktivity zaručují rozvoj jazykových schopností během celého dne, klasické dopolední výuky, ale i během sportu a společenských aktivit.

Jak zabavit dětiStřediska pro volný čas

V některých městech fungují střediska pro volný čas, tzv. Domy dětí a mládeže, které mají výchovně vzdělávací a rekreační funkci. Děti a mládež mají možnost navštěvovat kroužky a různé zájmové činnosti. Volnočasové aktivity se zaměřují na přírodovědu, turistiku, sport, techniku a estetiku. Střediska pro volný čas umožňují mládeži trávit volný čas dle aktivit, které si  mladí sami vyberou.

Brigáda

Volný čas mohou dospívající děti trávit na brigádách, které je lépe připraví na život. Tím si také dokazují, že jsou samostatné a dokážou se o sebe postarat. Na brigádu může jít dítě již od 15 let. Většinu mladých není třeba k hledání brigády nijak zvlášť pobízet. Brigáda pro ně znamená vlastní příjem, se kterým mohou naložit podle svého. Za vydělané peníze si sami koupí, co se jim líbí, značkové oblečení, mobil, přehrávač a jiné věci, po kterých touží.

Autorka: Marta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles