Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zachovat funkční rodinu v období koronavirové krize?

20. 10. 2020 | Vztahy
-Komerční sdělení-

Pro nás všechny je toto období něčím neznámým, možná až neuvěřitelným. Začínáme pociťovat naši zranitelnost, nejistotu, možná i strach. Sami bojujeme se svými pocity a obavami, ale nadále zůstáváme i rodiči, manželi, partnery. Stále musíme řešit radosti a starosti, které nám přináší rodinné soužití. A bohužel právě starosti a rodinné problémy se mohou krizí prohlubovat. I sebemenší problém, který jsme dříve přecházeli, se může změnit v neřešitelný konflikt.

Koronavirovou krizi zastíní ta partnerská. I když jsme pohlceni negativními emocemi, musíme myslet na své děti, rodinu. Ač to nemusí být na první pohled patrné, děti jsou velmi vnímavé a citlivé k tomu, co se v jejich bezprostředním okolí odehrává.

Co můžete udělat pro sebe:


Nejprve se zkuste soustředit sami na sebe. Jen když se budete cítit dobře, můžete řešit nastalé rodinné problémy.
    • Vytvořte si svůj plán dne (týdne) a dodržujte ho. Využijte svých denních rituálů, které jste dříve dodržovali.
    • Zkuste si najít nějakou aktivitu, která vám dokáže odvést myšlenky.
    • Žijte přítomností. Zkuste být TADY a TEĎ.
    • Nebojte se vlastních pocitů. Pocity, které nyní prožíváte mohou být intenzivnější, než na jaké jste byli zvykli. Ale vězte, že to, co nyní pociťujete, je zcela normální. Naučte se pracovat se svými emocemi a přijímat je.
    • Pečujte o sebe. Upravte se, ať se i doma cítíte dobře. Dělejte to pro sebe, ne, jen pro druhé.
Následně můžete zapracovat i na rodinných vztazích.

Co můžete udělat pro funkční rodinu:


    • Komunikujte spolu. Komunikace v rodině je velmi důležitá. Vztahy jsou o sdílení, nejen toho dobrého, ale i toho špatného.
    • Nastavte si rodinný plán dne, týdne a dodržujte ho. Zkuste do toho zapojit všechny členy rodiny. Podílejte se všichni na jeho zpracování, ať má každý člen rodiny pocit, že je do aktivity od počátku zapojen a může se vyjádřit.
    • Najděte si společná témata, která se nebudou týkat koronaviru, ani starých křivd. Najděte si něco pozitivního, co vás společně zajímá. Zkuste se zamyslet nad společnými zážitky, které jste si jako rodina užili.
    • Najděte si společnou rodinnou aktivitu, do které se zapojí celá rodina.

Co dělat, když všechny snahy selžou


I přes vynaložené úsilí může nastat okamžik, kdy vám ani snaha a různé aktivity vrátit rozpadlý vztah nedokáží. Pokud se dostanete do této fáze a nevíte, jak z ní ven, požádejte o pomoc. Myslete na sebe a na své děti. Nebojte se požádat o pomoc. U nás, v Mikuláši, vás provedeme náročnou životní etapou rozchodu, která vyžaduje mnoho sil k výchově dětí, komunikaci i udržení funkčních rodičovských vztahů. Službu poskytujeme v rámci dvouletého projektu MIKULÁŠ DĚTEM – Síť podpory dítěte a rodiny v náročné životní situaci“, který je spolufinancovaný z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost. Jak o takovou pomoc bezplatně požádat?

Stačí se obrátit na pracovníky neziskové organizace Mikuláš 365, kteří vás v řešení náročné životní situace podpoří: info@mikulasops.cz, 221 979 271, www.mikulasops.cz.
Evropská unie - Sociální fond







Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Současnou životní situaci prožíváme poprvé a kéž dobře dopadne a už nikdy nenastane! Každý žije v jiných podmínkách a jiné situaci, proto má své řešení. Je prima, že na konci článku snad najde pomoc, když neví jak dál. Všem přeji proplout současnou patálií úspěšně, bez ztráty kytičky!Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles