Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak založit e-shop?

8. 04. 2016 | Finance
-Komerční sdělení-

Uvažujete o vlastním e-shopu a nevíte jak na to? Založení e-shopu není nic až tak složitého, obzvlášť s pronájmovým řešením. Nebudete tak muset vynakládat velkou počáteční investici, ani nemusíte být IT specialista. Pokud budete vytrvalí, můžete dosáhnout velkých úspěchů. Existuje spousta příkladů, kdy e-shopisté začínali v obýváku nebo v garáži a postupně se z nich staly velké značky na českém i zahraničním trhu.

Není už v Česku e-shopů příliš?

Nebojte se, internetové obchody mají v celkových maloobchodních tržbách stále minoritní podíl. Jak potvrzují slova CEO společnosti Shoptet Miroslava Uďana: „Přestože je e-commerce v České republice posiluje, stále tvoří pouze 8 % všech maloobchodních tržeb. Není třeba se bát, že je trh nasycen.“

Jak najít správný nápad

Mnoho lidí začíná v malém prodávat to, čemu rozumí. Maminky na mateřské prodávají dětské potřeby, hračky nebo oblečení. Muži zase dávají přednost techničtějším věcem nebo sportovnímu vybavení. Zaměřte se zkrátka na to, co vás baví, v čem vynikáte a dokážete zákazníkům poradit. Můžete tak mít náskok před konkurencí.

Možná taky něco vyrábíte nebo sami produkujete. Pak zkuste tuhle cestu. Dnešní doba je otevřená novým nápadům a domácím výrobě. 
Jak založit e-shop?

Co je potřeba

Dříve, než s činností v oblasti internetového prodeje vůbec začnete, je třeba zařídit několik nezbytných věcí. V prvé řadě si zajděte na živnostenský úřad a nechte si vystavit živnostenské oprávnění neboli Výpis z živnostenského rejstříku. Stojí 1000Kč a platí doživotně. Bez tohoto oprávnění se do žádného podnikání nepouštějte! Případné finanční postihy v řádu mnoha tisíců vám za to nestojí.
Dalším bodem je vypracování obchodních podmínek, které si zde můžete stáhnout zdarma. Musí obsahovat základní informace, jako jsou kontaktní a identifikační údaje, informace ohledně reklamací, termínů a způsobů dodání, výše poštovného, podmínky případného odstoupení od smlouvy atd.    
                                                                               
Poslední fází je samotné založení e-shopu. A to vám bude trvat jen pár minut.

Pro koho je pronájmové řešení?

Pronájem je výhodný hlavně pro začínající e-shopaře, nebo někoho, kdo nechce ztrácet zbytečně čas. Ono totiž naprogramovat kvalitní e-shop je časově i finančně náročné, bude vás stát několik desítek tisíc. Navíc si nemůžete být jistí, jestli nepadnete do rukou neodborníků, kteří při tvorbě udělají chyby. Ty vás mohou stát hodně, například k vám pak nechodí lidé z vyhledávačů.
A chcete vědět, jaká je ideální doba pro rozjezd e-shopu? Jestli chcete těžit z vánočních nákupů, tak právě teď je nejvyšší čas. Jinak máte prostor kdykoli.

Kolik stojí e-shop

Pronájem e-shopu může být i zadarmo, větší obchody platí měsíční částku, podle služeb, které čerpají.
Nespornou výhodou pronajatých e-shopů je plná technická podpora a správa celého serveru, což ocení hlavně ti z vás, kteří se považují za méně zdatné v oblasti IT. Vaší jedinou starostí bude tedy marketing.
Jak založit eshop?


Pár rad na závěr úspěšný start

Než vůbec začnete, položte si otázku, proč by měl zákazník kupovat právě od Vás. Váš e-shop by měl být jedinečný, originální, ať už druhem zboží, grafickým zpracováním, názvem, či jinou vychytávkou, jinak reálně hrozí, že se v záplavě dalších ztratí jako ta kapka v moři.

Buďte ochotní a vstřícní k zákazníkům. Dávejte si pozor na negativní reakce zákazníků nebo recenze. Nikdy nereagujte s horkou hlavou. Ve světě online se všechno šíří během okamžiku, vulgární nebo nepříjemný majitel e-shopu si může být jistý, že jeho komentáře obletí internet.

V neposlední řadě je to samozřejmě reklama. Bez ní mnoho šancí uspět a dostat se do podvědomí širší veřejnosti není. Pokud se o vás nikdo nedozví, jako byste nebyli. Nejlepší reklamou je sice skvělá služby, přesto se nespoléhejte jen na to. Zkoušejte stále nové cesty – investujte do tvorby obsahu i do placené reklamy. Raďte svým zákazníkům, dávejte jim odpovědi na jejich otázky, bavte je a informujte. K tomu dnes slouží například blogy nebo Facebook. Nezavrhujte ani e-mailing, pokud se dělá citlivě, lidé na něj reagují. Propagujte svou značku v online i offline prostředí a zjistěte, co vám přinese zisk.

Choďte na školení a networkingy, budujte si síť kontaktů a také si osobním přístupem hýčkejte zákazníky.

Máte nějaký nápad na rozjezd? Co budete prodávat? Podělte se.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak založit e-shop?:

Jak založit e-shop?
Jak založit e-shop?
Jak založit e-shop?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Založení e-shopu jsem řešila skoro celý minulý rok. Nejdřív jsem totiž myslela, že to zvládnu nějak sama, ale nakonec jsem si nechala vytvořit e-shop na míru od https://webmailshop.eu/ a bylo to to nejlepší rozhodnutí, jaké jsem mohla udělat. E-shop je pěkný, má dobrou viditelnost na internetu, takže jsem spokojená Smajlík .
Obrázek uživatelky
profil
Docela nedávno jsem si založila firmu s e-shopem. Měla jsem ale trochu problém se sídlem mé společnosti. Z několika důvodů jsem sídlo nemohla mít napsané na dům, ve kterém bydlím, a tak jsem šla cestou pronájmu virtuálního sídla u společnosti officetime Je super, že taková možnost existuje, protože jinak bych vůbec nemohla začít podnikat.
Obrázek uživatelky
profil
17. 05. 2016 11:06 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:58 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:53 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:50 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:45 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:41 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:37 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:33 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:29 Sebrán "Párky" za 2 bodů
17. 05. 2016 10:25 Sebrán "Párky" za 2 bodů
17. 05. 2016 10:20 Sebrán "Párky" za 2 bodů
17. 05. 2016 10:15 Sebrán "Párky" za 2 bodů

celý den padají párky a šunky, ale nutně bych potřebovala batohy

SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
batohSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
čas akce
17. 05. 2016 10:59 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:55 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:50 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:46 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:42 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:37 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
17. 05. 2016 10:32 Sebrán "Vstupenka Loučeň" za 10 bodů
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles