Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jakou kulturu si kdo vybere?

6. 06. 2021 | Vaše příběhy

Tak začneme tím obligátním, a to je divadlo. Pod pojmenováním slova kultura si opravu drtivá většina lidí, lépe řečeno všichni, představí právě kulturu divadelní. Říká se, že kdo chodí do divadla je kulturní člověk. Nicméně je zajímavé, že do divadla až tak moc lidí nechodí, pokud se to spočítá v celé České republice. Oproti návštěvám kupříkladu na sport je to mizivější. Co se týká divadelních kusů, je jasné, že by si vybral každý.

A nyní tu máme kino. To je v podstatě stejný případ jako divadlo. Patří to zcela jistě do kultury, ale od té doby, co máme u nás internet a dají se stahovat filmy, tak kina zažívají velký propad. Kdysi dávno přitom doslova praskalo ve švech tzv. letní kino. Tam chodily všechny věkové generace, přičemž se děti vyháněly, když se promítala tehdy například Angelika, populární to filmová série.     I dnes existují letní kina, ale jsou na pokraji krachu.

Do kultury patří i televize. Na tu také dnes už moc lidí nekouká, dokonce někteří lidé ji ani nemají doma. V televizi se v dávnějších časech koukalo hlavně na zábavné pořady. Ty se však postupně vytratily a zůstaly jen takové ty talentové show, které má ráda převážně mladá až ta nejmladší generace. Středním a starším se to už zajídá a raději by viděli v televizi zábavné pořady, jak tomu bylo kdysi.      

Do kultury dále patří hudba. V dnešní době je takové množství muziky, co se týká interpretů, že se dá horko těžko všechno uposlouchat. Nejblíže mají lidé právě k zahraničním interpretům, protože to je něco jiného než ten český rybníček. Na druhé straně české stálice, potažmo slovenské tu mají velké zastání a velkou popularitu. Je to i z důvodu obrovského množství hitů, staročesky šlágrů, které mají tito interpreti na kontě. 

Knihy jsou též kulturní záležitost. Říká se, že lidi nečtou, ale to je hloupost. Stačilo přijít do knihkupectví a většinou tam někdo byl. Knihy jsou sice dražší než bývaly, nicméně působí blahodárně i na nervovou soustavu, což potvrzují také lékaři.


Jenetka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles