MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jeden zažitý mýtus a pět faktů o infekci močových cest

6. 11. 2016 | Nemoci
Problémy s močovými cestami už jsou tak trošku fenoménem ženského zdraví. Některé ženy sužují pravidelně, jiným se vyhýbají, všichni jsme o nich už ale slyšeli. Je však to, co se říká, vždycky pravda? Odhalte jeden zažitý mýtus a obohaťte se o pět faktů o infekcích močových cest. Pomohou vám této ožehavé nepříjemnosti předcházet.

Nestárnoucí mýtus

„Nesedej na tu studenou zem, nastydneš a budeš mít problémy s močovými cestami.“ Kdo z nás podobná slova neslyšel? Ale pozor, je to omyl! Hlavní příčinou infekce močových cest není prochladnutí. Jedná se o problém bakteriálního původu. Až 90 % infekcí způsobuje bakterie Escherichia coli, která se běžně vyskytuje v naší střevní mikroflóře. Dostane-li se však do oblasti močových cest, nastává problém a naše tělo se potýká s infekcí.

Pět faktů, které se hodí znát:


1. Problémy močových cest trápí častěji ženy

Důvodem je to, že ženy mají kratší močovou trubici než muži a její vyústění je blíže konečníku. Bakterie se tak snáze dostanou do močového měchýře, kde se pak dále množí a způsobují problémy. K přenosu zmiňovaných bakterií může dojít třeba nesprávnou hygienou po použití toalety. Vždy se otíráme směrem ven!

2. Při sexu může docházet k přenosu bakterií – ochrání vás dvě pravidla

Proč to neříci naplno, sex je krásná součást našeho života a my bychom si ho měli užívat. Je ale pár zvyklostí, jejichž dodržování se ženám vyplatí. Ihned po sexu si dojděte na toaletu a dopřejte si rychlou sprchu. Proč? Během sexu může dojít k přenesení bakterií na sliznice močových cest, kde potom způsobí problémy. Od toho nás neochrání ani prezervativ. Zmíněná dvě pravidla jsou ale prevencí k nezaplacení.

3. Hygiena ano, ale nepřehánět

Hygiena je určitě základ, ale nic by se nemělo přehánět. Nadměrná hygiena intimních partií totiž může podráždit sliznici a poničit ochranný faktor dolních močových cest, což nahrává opakovaným návratům infekce. Takže péče určitě ano, ale přiměřeně a s pomocí hygienických gelů přímo určených intimním partiím.

4. Neodkládat, na místě je kompletní péče

Ozvaly se první nepříjemné pocity, nutkání na močení, delší čas strávený na toaletě? Nečekejte na další signál a ihned zakročte. Vaše močové cesty se potýkají s problémem, dopřejte jim proto podporu.

5. Bakterie jdou spláchnout

Naše tělo tekutiny pro správné fungování jednoznačně potřebuje. Když nás ale sužují problémy močových cest, je pitný režim naprostou nezbytností. Tekutiny nám pomohou bakterie z těla doslova spláchnout. Proud moči s sebou totiž vylučuje i bakterie, které ulpěly v močových cestách, kde mohou způsobovat problémy.


Zdroj, foto: Urinal Akut


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !