Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jednodenní výlet do Sofie

30. 07. 2016 | Vaše příběhy

Pobyla jsem v Bulharsku docela dlouhý čas, tak by byla ostuda se nepodívat do hlavního města, tedy do Sofie. Domluvila jsem se s kamarádkou ze Slovenska, že vyrazíme spolu. A v Sofii by na nás měla čekat další kamarádka z Čech, která nám město ukáže.

Cesta z místa, kde jsme přebývaly do Sofie, nám zabrala asi 4 hodinky, proto jsme se rozhodly vyjet brzy ráno, už v 6 hodin. Vstávala jsem v 5 hodin, udělala jsem si snídani, zabalila si svačinu, napsala kamarádce, že už vyrážím na nádraží, ale stejně jsem to měla časově jen tak tak. Nicméně velká fronta u pokladny s lístky mě zdržela. A já doběhla na peron, když už vlak do Sofie odjížděl a já ho nestihla. Kamarádka se mi neozývala a ani jsem ji nikde neviděla, telefon mi nebrala, takže jsem předpokládala, že asi nechce jet. Podívala jsem se na lístek, který mi byl prodán a přemýšlela jsem o výměně lístku na jiný vlak (protože v Bulharsku to funguje tak, že je vám prodán lístek na určitý vlak v určitém čase). Ale naštěstí mi byl prodán lístek až na další vlak, protože už jsem lístek kupovala pár minut před odjezdem vlaku. Takže jsem mohla jet vlakem v 7 hodin a nemusela jsem si kupovat nový lístek.

SofieStrávila jsem ve vlaku 3 hodiny a v 10 hodin jsem byla v Sofii. Kamarádka se mi mezitím vůbec neozývala, takže jsem předpokládala, že opravdu jet nechce nebo prostě zaspala. Proto mě velmi překvapilo, když na mě čekala na nádraží! Setkaly jsme se i s kamarádkou z Česka, která bydlí v Sofii, a společně jsme šly do centra města.

Akorát jsme stihly prohlídku města Free Sofia Walking Tour, která je pořádána přes léto v Sofii každý den v 11 a v 18 hodin. Náš průvodce Martin nám ukázal hlavní památky města, např. synagogu v Sofii, kostel sv. Petky, socha sv. Sofie a celou prohlídku jsme ukončili u katedrály Alexandra Něvského.

Martin nám poradil i dobrou restauraci k pozdnímu obědu a kde je nejlepší koupit suvenýry. Poté jsme si ještě daly kafíčko a zmrzlinu a už bylo na čase se zase přesunout na vlakové nádraží a jet zpět do Plovdivu.

Upřímně, Sofie se mi zase tak nelíbí, myslím, že v Bulharsku jsou i hezčí města, ale návštěvu jsem si i tak užila! :)


Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jednodenní výlet do Sofie:

Jednodenní výlet do Sofie
Jednodenní výlet do Sofie
Jednodenní výlet do Sofie
Jednodenní výlet do Sofie
Jednodenní výlet do Sofie
Jednodenní výlet do Sofie
Jednodenní výlet do Sofie
Jednodenní výlet do Sofie
Jednodenní výlet do Sofie
Jednodenní výlet do Sofie
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji za hezké fotečky Sofie..já tam byla asi před 16lety.. i článek jsem si ráda přečetlaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles